VE STŘEDU ZAČÍNÁ ČTVRTFINÁLE

VE STŘEDU ZAČÍNÁ ČTVRTFINÁLE

Zítra rozehrajeme čtvrtfinále play-off ŽBL se Slovankou MB. Série se hraje na tři vítězné zápasy a pořadatelství se po každém utkání střídá.

"Slovanka obsadila s jistotou sedmé místo a to ukazuje, že je to solidní střed tabulky,“ říká o soupeři náš trenér Dan Kurucz. Slovanka už měla jistotu play-off několik kol před koncem a v průběhu soutěže v podstatě vyhrávala zápasy, které se očekávaly, že vyhraje a naopak. K tomu dokázala mnohé týmy doma potrápit. I my jsme v říjnovém prvním zápase v Boleslavi museli o dva body bojovat možná více než se čekalo. Také zápas se Slávií byl delší dobu zcela vyrovnaný.

 

Do kategorie překvapivých výsledků bychom mohli zařadit i domácí utkání Slovanky proti U19 Chance ze Strakonic, které Boleslavanky o 12 bodů prohrály. „Buďto nebyly v domácím zápase zcela soustředěné nebo je podcenily,“ uvažuje Dan Kurucz.  Zápas tehdy vysvětlil po utkání trenér Šnábl těmito slovy: „Pro nás to dneska byl zápas, který byl od začátku pojatý jako přípravný. Tomu odpovídalo i střídání. Jiná věc je, že 40 bodů i v situaci, kdy hrajeme naplno posledních deset minut, je skutečně velmi málo.“ Náš trenér, který pochopitelně tento zápas skautoval se domnívá, že tomu možná tak bylo. „Zkoušeli zdvojování v obraně, a možná tomu obětovali zápas. Proti nám musí nějak zabojovat proti vysokým pivotů a asi zdvojování je asi jedna z mála možností, jak překonat naši výškovou převahu,“ přemítá Kurucz.

 

Slovanka, který hodně spoléhá na vlastní odchovankyně nebo spolupráci s Jabloncem, se i letos dala na cestu doplnění kádru o zahraniční hráčky. Od začátku sezony byla na soupisce Deja Middleton, ale vzhledem k tomu, že její česká stopa končí 16.prosince, je jasné, že si v rozporu se smlouvou prodloužila vánoční dovolenou. Půlce listopadu doplnili ve Slovance kádr o podkošovou hráčku Mariah King, která nás v Nymburce potrápila dvaceti body, ale dvouciferně skórovala i proti Hradci, KP Brno, Žabinám i USK Praha.

 

V poslední přestupní den připsala Slovanka na soupisku ještě jednu Američanku Alisiu Jenkins. V minulém zápase se ukázalo, že je to velká posila a zpestření ligy. V zápase v Ostravě nasbírala užitečnost +42. „Myslím, že to bude zajímavý souboj Jenkins a Vaughn. Obě mohou hrát na pozici tři nebo čtyři. Pokud bude na pozici tři, na pivotu hraje King a Opočenská nebo při small ball, kdy hraje na pozici čtyři. Všechny pak hrají čelem ke koši, najíždí, hraje se totální přebíraná a tempo basket,“ vypozoroval trenér Kurucz.  

 

Tak jako ve většině zápasů budeme mít výškovou převahu a jako jeden z prvků rozhodujících pro úspěch budou doskoky. „Hodně jsme na doskocích pracovali, protože v poslední době nebylo doskakování, jak by mělo být,“ ví trenér Kurucz.

 

Vyřazovací část ligy je vlastně samostatná soutěž. Všechno, co se stalo před tím, je zapomenuto. „V play-off jde o to, kdo se do toho více opře, kdo do toho dá větší nasazení. Uvidíme, kdo bude schopen a ochoten více spolupracovat. Rozhodovat budou asistence, nasazení a týmovost,“ soudí trenér Kurucz.

 

 V souboji se Slovankou dojde ještě na jeden zajímavý prvek. Koučem boleslavského družstva je od nového roku Radek Šnábl, do té doby asistent trenéra Kurucz pro individuální přípravu. „Ano (Radek) zná individuální limity hráček, ale nezná taktiku, kterou připravujeme, protože od ledna tu s námi není. Taktiku měníme stále. Možná to bude trochu výhoda pro něho, ale ne taková, aby rozhodla zápasy,“ nenechá se rozhodil náš trenér. 

 
Ve středu od sedmi večer hrajeme tedy první zápas čtvrtfinále. „Vstup je zásadní a namaluje určitou linii, pomůže stanovit taktiku do druhého zápasu. V play-off platí více než kdy jindy, že domácí zápasy se vyhrávat musí,“ uzavřel trenér Kurucz
 
vloženo: 20.03.2018 12:14 / přečteno: 26519x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.