ZÁKLADNÍ ČÁST ŽBL JE DOHRÁNA

ZÁKLADNÍ ČÁST ŽBL JE DOHRÁNA

Základní část ŽBL jsme zakončili na palubovce lídra ligy USK Praha. Utkání se hrálo v poklidném tempu, oběma týmům žádný výsledek nemohl změnit jejich postavení v tabulce. ZVVZ USK Praha -DSK Basketball Nymburk 84:60.


Utkání rozhodly liché čtvrtiny, kdy domácí tým hrál většinou se základní pětkou. Sudé čtvrtiny, kdy oba týmy využívaly více lavičku, skončily remízou 35:35. Celkový rozdíl 24 bodů je třetím nejtěsnějším výsledkem, který soupeř na Královce v této sezoně uhrál. Nejmenší rozdíl (16) patří Hradci Králové, který trochu využil náladu Pražanek po vyřazení v play-off Euroligy.  

 

Aktivitou hýřila Chloe Wells. Někdy volila riskantní přihrávky a z toho pramenily i její ztráty. Celkem jich bylo šest, což byla skoro polovina týmového součtu. Nakonec ale skončila v kladných číslech užitečnosti, protože ke 12 bodům přidala 5 doskoků, 3 asistence, 2 zisky a 3 získané fauly. Nejlepším střelkyní byla Alena Huňková, která proměnila čtyři trojky z osmi pokusů, a byla pozitivní i v dalších činnostech - čtyři asistence, jeden zisk a jedna ztráta. Jako nejužitečnější hráčku vybraly statistiky Petru Bakajsovou. K sedmi bodům měla 9 doskoků (nejvíce ze všech) a 3 asistence a nedopustila se ani jedné ztráty. Na palubovce strávila více než 25 minut, protože Kiki ještě před polovinou první čtvrtiny měla na svém kontě 3 osobní chyby a nakonec vydržela na palubovce jen 14,5 minuty.

 

V týmových střeleckých statistikách byli domácí lepší ve střelbě za dva body, kde měli úspěšnost přes padesát procent a také ve střelbě trestných hodů. Z dlouhé vzdálenosti se USK vůbec nedařilo. Z devíti pokusů proměnilo jen jeden. Našim hráčkám se vedlo z perimetru o mnoho lépe Z dvaceti pokusů jsme proměnili šest. Poměrně vyrovnané byly doskoky i počet ztrát.

 

Utkání jsme začali dobře, ale mnohdy nevynucené ztráty nás však zabíjely. Po jedné takové zkažené přihrávce navýšila Alena Hanušová rozdíl ve skóre na 5 bodů (10:5) a náš trenér si vzal oddechový čas. Jenže přišla další chyba při vyhazování míče, třetí faul Kiki a po další riskantní přihrávce Chloe začal rozdíl atakovat desítku. Pod koš místo fauly ohrožené Kiki nastoupila Baky a hned se uvedla dvakrát výbornou obranou Zahui, které nedovolila ve hře jedna na jedna skórovat. Když se ale po chvíli prosadila Hanušová, ztráceli jsme 11 bodů a domácí dokončili dvanáctibodovou čistou šňůru. Od té doby se zase rozdíl ve skóre držel lehce nad deseti body.

 

Na úvod druhé čtvrtiny proměnila Baky trojkovou střelu, ale Xargay kontrovala z rychlého protiútoku. Když se po dobré akci poprvé trefila Krystal Vaughn, dotáhli jsme průběžný stav utkání na 27:21. USK sice vytáhlo obranu ještě před půlící čáru, ale její překonání nám žádné potíže nečinilo. Ve druhé části druhé čtvrtiny se začaly více prosazovat domácí hráčky a natáhly rozdíl až na 18 bodů (48:30). Jenže z dvojtaktu upravila skóre Alena Huňková, potom jsme využili chybnou přihrávku Hanušové a útočný faul Zahui a snížili jsme na 48:37. Poslední bod prvního poločasu zaznamenala Xargay. Nás v posledním útoku neposlechl míč a zakutálel se za postranní čáru, proto se do druhého poločasu šlo za stavu 50:37.

 

Začátek druhého poločasu se malinko zdržel, rozhodčí pravděpodobně v labyrintu Královky někde zabloudili… Hned na úvod poločasu jsme ubránili první útok USK, protože Chloe obrala o míč Hanušovou. Paty zatáhla míč ke koši a vyzvala na perimetru Álu je skórování. Jenže pak jsme doplatili na horší někdy uspěchanou střelbu a domácí se pomalu dostali až do dvacetibodového náskoku. Rozjeté USK se snažila individuálně zastavit Chloe, která pěti body upravila na 64:46. Ovšem Bonner, Zahui a Hanušová se postaraly o navýšení vedení domácích na 74:48. Nám se v závěru nedařilo střelecky i z poměrně dobrých pozic. V poslední čtvrtině už padlo dohromady jen 22 bodů. Na palubovku se dostaly všechny naše hráčky.

 

„Škoda úseku mezi druhou a šestou minutou zápasu, kdy USK udělalo sérii 12-0. Po celý zbytek poločasu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Nevyšla nám též koncovka třetí části, zatímco ve čtvrté čtvrtině jsme opět byli vyrovnaným soupeřem.         Výborné utkání odehrály Ála a Baky, která dokázala z lavičky nastřílet 7 bodů, doskočit 10 míčů a k tomu velmi dobře bránit pivotky soupeře.  Ála zase přidala 14 bodů, k tomu 6 asistencí při jediné ztrátě a velmi solidní obranu. Za zmínku též stojí pět asistencí Elišky. Velmi dobré utkání odehrála též Saša, naopak Kiki a Krys se příliš nedařilo, byť Krystal nakonec vydřela rating +10, střelecky se trápila. USK nás předčilo především v rychlém protiútoku a v pohybu bez míče,“ shrnul zápas trenér Dan Kurucz.

 

Body: Zahui 18, Hanušová 17, Xargay 13, Elhotová Kat. 12, Režan 9, Bonner 6, Krejzová 4, Voráčková a Romero 2, Elhotová Kar. 1 - Huňková 14, Wells 12, Chomenčuk 11, Vaughn 8, Bakajsová 7, Linskens 5, Mircová 2, Dušková 1, střelba za 2 body: 56/29:52/17, trojky: 9/1:20/6, TH: 27/23:13/8, doskoky: 46:41, asistence: 22:21, zisky: 10:6, ztráty: 13:15, fauly: 16:21, čtvrtiny: 25:14, 25:23, 24:11, 10:12

 
vloženo: 18.03.2018 11:37 / přečteno: 26264x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.