ZAJÍMAVÝ SOUBOJ S KP BRNO

ZAJÍMAVÝ SOUBOJ S KP BRNO

Naše ženy se budou loučit s domácí palubovkou v základní skupině ŽBL se soupeřem velice těžkým. Do Nymburka zamíří čerstvý vítěz Českého poháru žen KP Brno. Zápas Brna o třetí místo začíná ve Sportovním centru v 19:00 hodin. 

KP Brno patří k velmi silným týmům a to jak herně, tak ekonomicky. V posledních letech se managementu klubu daří vytěžit maximum z velikosti města Brna, které je asi 30x větší než Nymburk. Brnu nechybí mezinárodní konfrontace a ani zahraniční hráčky. Nově, v poslední den přestupního termínu, doplnili na soupisku nám dobře známou Soňu Ursu, která nedokončila sezonu v polské Šleza Wroclaw. KP Brno se účastnilo prestižní evropské soutěže Eurocup Women, podobně jako náš tým a letos podobně jako my skončilo s jednou výhrou po základní skupině.

 

V jeho kádru jsou velmi zkušené třicátnice a (bývalé) reprezentantky  na pivotu, Ilona Burgrová a Edita Šujanová. Na postu malých hráček je doplňují mladé hráčky Gabriela Andělová,  Sarah Beránková, Eva Kopecká a Slovenka Remenárová. Neměli bychom též zapomenout na další pro nás dobře známou hráčku, Moniku Verlíkovou, která za náš tým nastupovala v sezoně 2015-2016. Na pivotu alternuje velmi dobrá střelkyně za tři body, pražská hráčka Monika Satoranská. Počítat musíme i s  Jandovou a Lančovou, popř. Holubovou a Dudáčkovou, které přišly do Brna před sezonou ze Strakonic a jsou klíčovými hráčkami juniorského družstva. 

 

Tým KP Brno vyloupil Nymburk 26. února, když poprvé v klubové historii vyhrál Nilfisk Český pohár. Ve finále porazil našeho přemožitele ze semifinále, tým Hradce Králové. Dá se tedy předpokládat, že se brněnské hráčky vrací do Nymburka díky místní výhře v poháru rády… a s ohledem na výsledky a předvedenou hru ve finále Poháru také v roli mírného favorita. 

 

Pro hostující hráčky to bude velice důležité utkání. V případě vítězství v Nymburce a následném vítězství v sobotu v městském derby s Žabinami, obsadily by Brňanky z KP třetí místo po základní části ŽBL. Toto místo by je posunulo ve čtvrtfinále opět proti Žabinám, které by skončily na šestém místě. Co je ale ještě důležitější, vyhnuly by se v případném semifinále dominantnímu týmu USK Praha. Pokud by skončily čtvrté, mají ještě šanci vyhnout se USK, ale to by neměly ve svých rukách. Musely by spoléhat, že šestý nebo sedmý tým se vzepře osudu a ve čtvrtfinále svého lepšího soupeře přehrály. Pak by čest hrát semifinále s USK připadla vítězi čtvrtfinále ze šestého nebo sedmého místa. „Pokud by s námi KP Brno prohrálo, jde ve čtvrtfinále na Hradec Králové a v případě úspěchu pak v semifinále na USK..   což je tedy výrazně horší kombinace. Proto mají hostující hráčky o motivaci jistě postaráno,“ přepokládá trenér Kurucz. 

 

Naopak náš tým už s jistotou skončí po základní části druhý, hned za USK ať zápas s KP Brno dopadne jakkoliv. Druhé místo si zajistil jednak cennou výhrou v Hradci Králové a také minulý týden v Sadské povinným vítězstvím nad Technikem Brno. „Mohlo by se zdát, že nám může chybět motivace do zápasu.. ale já věřím, že to tak není a že naše hráčky budou chtít před domácím publikem proti posílenému Brnu vyhrát!“ soudí trenér Kurucz. Kostky jsou vrženy – my můžeme, ony musí. 

 

Speciální motivaci bude mít jistě Sonia Ursu, která u nás odehrála celou loňskou sezonu (2016-17). „Na další sezonu jsme ji ale již angažmá nenabídli a tak Sonia zamířila do Polska. Teď je zpět v ČR a určitě nám bude chtít ukázat, že jsme ji smlouvu pro letošek nabídnout měli,“ usmíval se trenér Daniel Kurucz. Pravděpodobně nastoupí na pozici dva, takže ji bude mít na starosti Ala Huňková, která se po nemoci pomalu rozehrává a Paty Gallasová, která odehrála poslední dva zápasy ve velkém stylu. 

 

„Myslím, že bude super zajímavé bude sledovat "souboje titánů" pod košem, kdy brněnské zkušené dvojici Burgrová-Šujanová bude vzdorovat naše duo pivotmanek Saša a Kiki. Průměrná výška této čtveřice dosahuje téměř 195 cm!“ upozorňuje na jednu ze zajímavostí souboje Dan Kurucz.  

Na rozehře bude také k vidění zajímavý souboj - tři hráčky ročníku 1996 a odvěké rivalky Eliška Mircová a proti ní duo Andělová - Beránková. „My ovšem máme k dispozici ještě Chloe Wells a Káju Šotolovou a věříme v převahu na tomto postu,“ říká trenér Kurucz.  A souboj zkušenosti s mládím se dá označit match up na pozici číslo tři, kde se naše zkušená Krystal Vaughn potká s mladou Slovenkou Veronikou Remenárovou. 

 

„Budou to určitě velmi vyrovnané souboje základních pětek a hráček na perimetru, takže možná nakonec rozhodne "sestrovražedný boj" na třetích pivotech - bývalé spoluhráčky z VŠ Praha, Petra Bakajsová vers. Monika Satoranská mohou nakonec být klíčovým závažím na pomyslné váze a posunout jazýček vah na tu nebo onu stranu,“ dodal Dan Kurucz. 

 

„Nechtěl bych zapomínat ani na další naše hráčky, zejména Žanetu Duškovou, která byla velmi efektivní jak proti Hradci Králové tak proti Technicu Brno. Má teď výtečnou formu. Také Míša Mocová a Kája Žampová mohou být pro soupeřky nepříjemnými obránkyněmi,“ potvrzuje náš trenér.

 

Ještě o jedné otázce se dá spekulovat. Na první pohled může Nymburk taktizovat a "vybírat si do případného semifinále soupeře". Takové spekulace trenér Kurucz jednoznačná odmítá: „Stále platí, že chceme vyhrávat všechny zápasy. Tedy i ten proti KP Brno ve 21.kole základní části."

 

Zápas DSK Nymburk - KP Brno je největším šlágrem předposledního kola. Rozhodně se bude na co dívat!

 
 
vloženo: 14.03.2018 09:29 / přečteno: 26003x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.