V NEDĚLI OD PĚTI ŽABINY

V NEDĚLI OD PĚTI ŽABINY

Netradičně v neděli, kvůli obsazené hale, se od pěti hraje další zápas ŽBL mezi Nymburkem a jedním ze tří brněnských klubů Basket Žabiny Brno.

„Čeká nás těžký zápas, i utkání v Brně bylo dlouho vyrovnané, museli jsme do toho dát maximální výkon, abychom vyhráli. Žabiny budou kousat,“ řekl hned na úvod o dalším soupeři trenér Daniel Kurucz. Jeho slova umocňuje jednak fakt, že Žabiny mají na 6. místě na náš tým ztrátu tří proher a jeden zápas k dobru a také to, že se probojovaly do finálového turnaje Nilfisk Českého poháru.

 

Jak se liga přehoupla do své druhé poloviny, začínají přiostřovat boje o pořadí před play-off, kde pochopitelně hodně záleží na umístění jednotlivých družstev, ideálně do čtvrtého místa, které zajišťuje lepší los ve čtvrtfinále. Žabiny jsou stále ve hře klidně i o druhé místo, které my pochopitelně nechceme vyklidit. Tedy zájem o výhru mají oba dva týmy a pro oba je to důležitý zápas.

 

„Hrajeme doma a chceme využít domácí prostředí, abychom vyhráli, ale nemyslím si, že to bude snadné. Předpokládám, že se bude hrát velmi rychlý zápas a dobrými obranami. Diváci si budou moci přijít na své,“ slibuje trenér Kurucz.

 

Podle trenéra Kurucze se bude rozhodovat pod košem. „Rychlý protiútok se dá hrát jen když doskočíme míč. Naše pivotky budou mít důležitou roli nejen v proměňování střeleckých příležitostí, ale i v doskakování. Obranné doskoky jsou důležité pro založení rychlého protiútoku, na druhé straně útočné doskoky zase soupeře do brejku nepustí. Když musí hráč za čáru kvůli vyhození po koši, jsou to 2 sekundy a to už naši obránci mohou být na půlce. Pokud budeme mít více doskoků vyhrajeme,“ věří trenér Kurucz. Hřát ho může fakt, že v činnosti na doskoku jsou naše hráčky ze všech nejlepší a v průměru získávají pod košem o deset míčů na zápas více.

 

Tíha zápasu neleží pochopitelně jen na podkošových hráčkách. „Žabiny vsadily před léty na výchovu vlastních hráček a ty jim to nyní vrací. I přesto, že je to silný mládežnický klub, bez zahraničních hráček se neobejdou a musí si vypomoci cizinkami,“ řekl Dan Kurucz. V prosinci, v době, kdy byly zraněné Vitulová a Tomancová, přišla do týmu Whitney Bays. Při výšce 188 cm by měla pomoci hlavně na doskoku. Od začátku sezony je na soupisce Brna chorvatská rozehrávačka Tea Buzov. Hráčka v nejlepším basketbalovém věku 27 let je oporou Žabin. „Tea má dobrou kondici, dobře vidí své spoluhráčky, nedá se od ní moc odstupovat. Důležité je ji ubránit co nejlépe, zcela eliminovat ji nelze,“ soudí trenér Kurucz. V případě potřeby ji může nahradit Vacková nebo Hausknechtová. „Pak ale bude chybět na křídle, kde je velmi dobrá,“ poznamenal o Hausknechtové Dan Kurucz.

 
Hra soupeře není jen o třech výše jmenovaných hráčkách, i když Hausknechtová je nejlepší střelkyní týmu a Buzov druhou. Body padají také od ostatních hráček jako Švrdlíkové, Stoupalové nebo Adamcové. Trenérská dvojice Průša  - Bobrovský žádnou ze svých hráček nepřetěžuje. Nad 26 minut na zápas má odehráno jen Hausknechtová. 
 
vloženo: 19.01.2018 14:17 / přečteno: 25813x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.