NA ROSNIČCE O ČISTÝ ŠTÍT

NA ROSNIČCE O ČISTÝ ŠTÍT

Naše hráčky absolvují první za tří zájezdů do Brna. Na Rosničce v Brně–Žabovřeskách je přivítají Žabiny, tým se slavnou historií a dobrou současností.

Žabiny před touto sezonou přišly o titulárního sponzora firmu Handicap a to jim na chvíli přibouchlo cestu do Evropy. Nakonec ale peníze našly a přihlásily se do Středoevropské ligy CEWL. V klubu nedošlo jen ke změně jména a loga, kde klasicky vyvedenou žabičku nahradila žabí hlava v moderním designu, ale také ke změnám na hráčských postech.

 

Z loňského kádru odešla po 15 letech Barbora Kašpárková a stala se spoluhráčkou naší bývalé rozehrávačky Lenky Bartákové v Piešťanech. Gabriela Giacintová se přesunula do Francie, Kristýma Brabencová do USK Praha, Kateřina Sedláková si našla civilní zaměstnání a Regina Palušná zamířila do Švédska. Nově se k týmu připojilo několik hráček z vlastní líhně, převážně ročníku 1998 až 2000. Do týmu se vrátila Michaela Vacková a dá se říct jedinou opravdu novou hráčkou je Chorvatka Tea Buzov, která přišla ze Švédska a zkušenosti má z ligy ve Španělsku nebo Německu.

 

Žabiny obsadily v minulém roce v lize šesté místo, když jim KP Brno ve čtvrtfinále oplatilo porážku ve finále Českého Nilfisk poháru. Na svém kontě má však tento tým 14 ligových titulů, 16 prvenství v Českém poháru. Bývalý trenér Bobrovský, na jehož konto připadají všechny ty tituly a úspěchy v Evropě, je aktuálně asistentem trenéra Průši. 

 

Přehled našich vzájemných zápasů říká, že z deseti utkání proti nim odehraných,bylo sedm vítězných. Jeden zápas jsme prohráli  v přípravě a dva v lize. Jako nejcennější bychom mohli brát vítězství nad Žabinami, tehdy BK IMOS Brno, ve čtvrtfinále ročníku 2014/15. V předminulé sezoně jsme oba zápasy vyhráli a v minulé jsme podlehli v prvním utkání 48:67. I když v zápasech proti Žabinám nikdy nepadalo mnoho bodů (průměrné skóre je 67:62), 48 nastřílených je nejméně ze všech deseti zápasů. Věřme, že v sobotním zápase potvrdíme střeleckou potenci minulých dvou kol. 


Výhra nás udrží na druhém místě, prohra odsoudí minimálně na čtvrté místo v aktuální tabulce. Čtvrté jsou totiž právě Žabiny zatím s jednou prohrou, a protože bychom pak jednu prohru měli i my a horší vzájemné zápasy, ocitli bychom se v tabulce pod nimi. 

 
Trenér Kurucz před zápasem řekl:

Jen po dvou dnech od zápasu proti Trutnovu nás čeká zápas se Žabinami, kde jsme vloni prohráli. Brňanky si to pamatují ale my si to pamatuje taky. Na přípravu máme jen dva tréninky, ale plně je využijeme. Věřím, že nás soupeř nepřekvapí, byť Žabiny hrají rychlý basket, dobře si dávají míč z ruky. Složení jejich týmu je hodně universální, každá hráčka v podstatě může na hřišti hrát kdekoliv. Je to takový vířivý pohyb po palubovce. Nebezpečné může být i jejich doskakování z pozic křídel. Musíme si dát velký pozor. Bude to zatím nejtěžší zápas, který jsme letos v lize hráli.

 
Kdo je klíčovou osobností soupeře?

Není jedna, napadá mě například Beata Adamcová, kterou znám z Univerziády. Dobrá hráčka na pozici 2/3. Pak je v týmu Šoukalová, která hraje v poslední době dobře, má dobrý nájezd. Žabiny mají dobré hráčky pod košem Stoupalová, Vitulová, Švrdlíková – reprezentantka a nesmíme zapomínat na Hausknechtovou. Dá se říct, že v týmu nemají žádnou hvězda, ale 8 hráček nadějných, rychlých, které chodí skákat a nebojí se osobních soubojů. Bude to těžký zápas.

 
 
 
 
 
vloženo: 06.10.2017 19:12 / přečteno: 28500x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.