DALŠÍ STOVKA V LIZE

DALŠÍ STOVKA V LIZE

Utkání v Nymburce proti Trutnovu připomínalo zápas v Ostravě v minulém kole, i konečný výsledek 102:56 a průběh se mu hodně přiblížil.

Už v úvodu jsme nedali soupeři šanci. Naše základní pětka udržovala čistý podkošový prostor a  hostujícím hráčkám se do bedny příliš nechtělo. A to přesto, že jim dominovala dobře rostlá Chelsea Snyder. Nakonec se odhodlaly jen k šesti střelám z vymezeného území, ale ujala se pouze jedna. O dvaadvacet bodů, které Trutnov dal za první čtvrtinu, se zasloužily především trojkové pokusy. Kozumplíková dala tři ze čtyř pokusů. „Domníval jsem se, že Katka Kozumplíková bude spíše najíždět a tomu jsem uzpůsobil obranu na ni, takže trojky od ní padají na můj vrub,“ přiznal po zápase trenér Kurucz, ale už během utkání změnil obranu a Katka pak vystřelila jen jednou a koš z toho nebyl. V první čtvrtině se při podobném nástřelu od sebe hodně lišila procenta úspěšnosti. Zatímco my jsme z pole stříleli s úspěšností 67%, hosté jen s pětatřiceti. Opanovali jsme doskok 15:7 i počet asistencí 7:2. První čtvrtina dala ráz celému utkání a 36 bodů v koši Trutnova ještě podtrhlo obavy hostů před utkáním.
 

Ve druhé čtvrtině nechal trenér Kurucz výrazněji odpočívat základní pětku, což se na skóre sice trochu projevilo, ale stále jsme k náskoku nějaké body přidávali. Hosté už na konci první desetiminutovky zkusili přejít na zónu a pokračovali s ní i na počátku druhé čtvrtiny. Ale ani ta jim velký úspěch nepřinesla. Dokázali jsme se přihrávkami po perimetru uvolnit a Trutnovu se nedařilo ani dobře ubránit vniky do větší blízkosti koše. V první i druhé čtvrtině byly vidění povedené akce, spousta pěkných přihrávek a stále solidní obrana.

 

Druhý poločas byl pokračováním prvního. Hned na úvod jsme šňůrou 11 bodů (69:35) dali soupeři najevo, že víme přesně, jak se má utkání vyvíjet. Trenér Kapitulčin sice své svěřenkyně nabádal k větší odvaze, ale to už měly hráčky Trutnova hlavy příliš nízko. Na světelné tabuli v hale byla v kolonce střelců před začátkem poločasu na naší straně volná dvě místa. Nejprve se zaplnilo u Míši Mocové bojující na obranné polovině především s udělanou Snyder, na kterou pustila jen jednu přihrávku ke střelbě. Na opačné straně hřiště pak využila přihrávek svých spoluhráček ke dvěma košům a bod přidala z čáry trestných hodů při koši s faulem. Poslední čtvrtina, do které se šlo za stavu 82:44, už nemohla nic změnit na našem vítězství a posunu na druhé místo v tabulce.Přesto ve hře byly ještě dva bonusy. Jednak překonat stovku a za druhé zaplnit i poslední volné místo v kolonce střelců našeho týmu. Povedlo se obojí. Stý bod týmu a první svůj dala Saša Tarasová minutu před koncem zápasu. Na druhou stranu je třeba uznat, že i listina střelců na straně Trutnova byla solidně zaplněná. Neskórovaly jen dvě hráčky na obou koncích seznamu – Šimková a Snyder. Obě dohromady však vystřelily jen šestkrát. Trenér Kurucz zapojil do hry všech 12 hráček a dvacet minut pobytu na palubovce přetáhla jen jedna hráčka Petra Bakajsová a to o necelou půlminutu. Necelých 10 minut odehrála Eliška Mircová, což je po zranění, jak se říká, doba tak akorát.

 
Body: Vaughn 24, Linskens 14, Huňková 12, Bakajsová 11, Chomenčuk 10 (10 doskoků), Mocová 7, Gallasová 6, Hamplová a Šotolová 5, Tarasava 4, Žampová a Mircová 2 - Goff 15, Kozumplíková 12, Rylichová 9, Vacková 5, Brandao 4, Váchová a Patočková 3, Vymazalová a Štěbetáková 2, Vašáková 1, střelba za 2 body: 69/38:51/15, trojky: 16/5:18/6, TH: 11/11!! : 13/8, fauly: 18:14, doskoky: 60:32, ztráty: 9:12, zisky: 8:6, čtvrtiny: 36:22, 22:13, 24:9, 20:12
 
vloženo: 06.10.2017 11:26 / přečteno: 27426x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.