CHCEME NAVÁZAT NA PĚKNOU BILANCI

CHCEME NAVÁZAT NA PĚKNOU BILANCI

Po pěkném střeleckém představení čeká na naše děvčata ve čtvrtek od sedmi večer Loko Trutnov. Soupeř, kterého už letos jednou porazili na turnaji v Krakonošově panství.

V Ženské basketbalové lize máme s týmem z Trutnova za sebou celkem 11 utkání. Další dva zápasy jsme odehráli v přípravě, včetně toho letošního, a dva zápasy v poháru CEWL v roce 2015. Pohled na bilanci výher a proher je příjemný. Máme dvanáct vítězství a tří porážky.

 

Detailní pohled na tři porážky však prozradí, že přišly v ten nejnevhodnější čas. Všechny tři jsme zaznamenali při souboji o bronzové medaile v sezoně 2014/15. Nejprve jsme v prvním zápase doma prohráli o jediný bod 80:81. Pak jsme ale dva zápasy vyhráli o sedm a dva body. Po výhře v zápase číslo tři v Trutnově jsme byli na koni a stačilo zvítězil ještě jednou. První pokus nevyšel, prohráli jsme o sedm. V posledním zápase jsme před poslední čtvrtinou prohrávali o deset, ale po 40 minutách byl stav 58:58. V prodloužení měli více štěstí zkušenější soupeřky a nás odsoudili „do brambor“.

 

V dalších dvou sezonách, také s přispěním finanční krize Trutnova, jsme se soupeřem neměli velké problémy. Kromě zápasu na domácí palubovce před Vánoci roku 2015, to jsme vyhráli jen o pět bodů, všechna ostatní utkání skončila rozdílem větším než deset bodů. Úplně největším rozdílem 32 bodů jsme Lokomotivu porazili v prvním zápase naší stříbrné sezony.

 

Před touto sezonou se oba týmy poměrně výrazně proměnily. V Trutnově kromě dvou zámořských hráček Ali Bouman a Nicole Boudreau, skončila Kateřina Hindráková, která ukončila kariéru a také Milena Prokešová, která odešla do KP Brno. Do letošní sezony přibrali v Trutnově o jednu zahraniční hráčku více. Na pozici rozehrávačky přišla Portugalka Michelle Brandao (*1991), kterou doplnila Američanka Shawnte Goff (*1994) a pod košem bude operovat 198 cm vysoká Chelsea Snyder (*1990). Trutnov má asi nejmladší křídla v lize. Kromě zkušené Vackové (*1989) jsou ostatní ročníku 1999 a mladší. 

 

Trenér Kurucz řekl před zápasem:

Mladý trutnovský tým řízený zkušenou Andreou Vackovou byl, zdá se, velmi vhodně doplněn cizinkami - střelecky disponovanými rozehrávačkami Goff (USA)  a Brandao (POR) a 198 cm vysokou americkou pivotkou Snyder. Velmi dobré výkony také podává univerziádní reprezentantka Katka Kozumplíková. 

 

Lokomotiva sice prohrála v Hradci, ale jak se ukazuje, zahraniční posily jsou zápas od zápasu s týmem více sehranější a tak si myslím, že východočeský tým bude zápas od zápasu lepší a lepší. 

Zmíněné hráčky doplňují mladé sportovkyně, které ale již nejsou nezkušené, třeba Rylichová nebo Patočková hrají ligu už více sezón. V přípravném utkání před sezonou se mi taktéž líbila hra další mladé hráčky Vašákové. 

 

Přesto, že jsme v přípravě celkem s přehledem vyhráli, nijak bych tento výsledek nepřeceňoval. Musíme se plně soustředit od začátku do konce a koncentrovat se na doskakování pod oběma koši. Domnívám se, že právě doskok by měl hrát rozhodující roli pro vývoj utkání. 

 

Náš tým se postupně uzdravuje, den ode dne je to lepší. Přesto s jistotou víme, že do hry nezasáhne Žaneta Dušková a s největší pravděpodobností ještě ani Eliška Mircová, která se zranila právě na přípravném turnaji v Trutnově. Zhruba další tři až čtyři hráčky mají ještě určitá zdravotní omezení, takže je budeme nuceni šetřit, minimálně v minutáži na hřišti. 

 
vloženo: 04.10.2017 13:07 / přečteno: 29123x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    1 23
4567 8910
111213141516 17
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.