DESTRUKCE OSTRAVY

DESTRUKCE OSTRAVY

Naše hráčky neměly se SBŠ Ostrava žádné slitování a od začátku do konce domácí tým válcovaly ohromnou silou. Po poločase 61:33 dotáhly utkání až na stobodovou hranici 105:56

Utkání proti Ostravě bylo úžasným vysvobozením z rozpačitého vývoje předchozích dvou zápasech proti Karlovým Varům a Strakonicím. Mnohé naznačil už úvod zápasu. Na první koš potřebovaly naše hráčky necelé tři sekundy. Po Sašině vyhraném rozskoku se míč mžikem dostal na Kiki (Kyara Linskens), ta bez váhání prodloužila pas na Vaughn pod košem a bylo to 2:0. Po ztrátě Ostravy přišla trojka Aleny Huňkové po křižné přihrávce přes vymezené území. Než uplynuly čtyři minuty, byl stav 6:17 a trenér domácích si vzal čas na poradu. Nepomohlo to, po dalších třech minutách už domácí prohrávali o dvacet (7:27). Naše podkošové hráčky Kiki a Saša byly dovoleným způsobem nezastavitelné, muziku tvrdila Krystal Vaughn střelbou ze všech možných pozic a skóre narůstalo velkou rychlostí. Občas sice některý pokus o rychlý protiútok nevyšel a skončil ztrátou, ale když se kácí les, občas nějaká ta tříska odpadne. V 17.minutě domácí prohrávali o třicet a bylo jasné, že v nedělní podvečer půjde jen o výši rozdílu a počet nastřílených bodů.

 

Druhý poločas jsme začali se stejnou radostí jako jsme odehráli první poločas. Po třech koších v řadě , což bylo po necelých dvou minutách, si opět trenér Jány svolal hráčky k poradě. Efekt byl podobný jako v prvním poločase – ve 24.minutě jsme vedli o 42, ve 26. o 48 a v 27.minutě už o 51. Mezi tím už proběhl druhý time out domácích, přeci jen tři ztráty míče bylo třeba řešit. Největší aplaus měla trojka číslo tři Aleny Huňkové. Tímto košem se stala historicky třetí nejlepší trojkařkou ženské nejvyšší soutěže. „Na volné pozici ji našla krásná přihrávka Káji Šotolové. Naše nejmladší hráčka se rozhodla, že své spoluhráčce udělá radost,“ potěšilo i trenéra Kurucze, který na rozdíl od svého protějšku téměř celý zápas strávil v sedě na střídačce s o mnoho klidnějším výrazem ve tváři. Poslední čtvrtina už byla jen čekáním na stovku. Devětadevadesátý bod dala Saša zpod koše, když ji na tomto klíčovém místě opustily protihráčky a našla si ji zde pěkná přihrávka z perimetru. Do trojciferných hodnot převedla naše skóre z čáry trestných hodů Kyara Kiki Linskens (51:101) ve 36.minutě. Na volnoběh jsme už dohráli závěr zápasu a vysoké skóre nás dotlačilo na průběžné druhé místo v ligové tabulce. Bez prohry jsme už zůstali jen my, USK a Hradec Králové.

 

„Dnes jsme hráli opravdu dobře. Každý, kdo nastoupil byl schopný udržet nastavený trend zápasu. Balón šel rychle z ruky, hráčky byly schopné si najít volnou pozici, kde je nacházely přihrávky spoluhráček. Domácí nás nestíhali bránit a vůbec nevěděli, jak na naše klíčové hráčky Kiki, Krys a Sašu. Solidní výkon v obraně podala Monika Hamplová, líbil se mi blok Míši Mocové a dařilo se i dalším hráčkám. A vůbec největší radost jsem měl, když Ála se svou třetí trojkou dostala na pozici třetí nejlepší trojkařky ligy,“ zhodnotil zápas trenér Kurucz.

 
Body: Kopecká 16, Smutná 11, Pavlicová a Muntágová 6, Busková a Frgálová 5, O’Donnell 4, Rašková 3 – Vaughn 28 (střelba z pole 14/10), Chomenčuk 17, Linskens 15 (10 doskoků, 6 asistencí, TH 9/9), Huňková 11, Šotolová 10, Tarasová a Bakajsová 7, Žampová a Hamplová 3, Gallasová a Mocová 2, střelba za 2 body: 42/19:59/31, trojky: 19/3:15/3, TH 1/9:41/34, fauly: 27:13, doskoky: 33:49, asistence: 16:20, ztráty: 25:9, zisky: 5:16, čtvrtiny: 13:33, 18:28, 13:29, 12:15

Foto: Pavel Netolička další jeho fotografie ze zápasu najdete na FLICKRu  
 
vloženo: 02.10.2017 12:32 / aktualizováno: 02.10.2017 15:32 / přečteno: 29991x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.