VARY JSOU MÉNĚ ČITELNÉ

VARY JSOU MÉNĚ ČITELNÉ

Po pěti měsících, poslední zápas jsme hráli 19.4.2017, začíná dnes další ročník Ženské basketbalové ligy. Nás čeká v tomto měsíci druhý výlet do lázní. Dvouhodinová procedura se odehraje v hale pro míčové sporty KV Arény.

Lokomotiva Karlovy Vary udělala přes prázdniny poměrně velké změny. Tou nejpatrnější je změna trenéra. Marcela Krämer, trenérka v minulých dvou sezonách, má kvůli únorovému zápasu Sparty s Kralupy plném vlastních košů zastavenou činnost až do konce tohoto roku. Vedení Lokomotivy přivedlo na západ Čech Tomáše Pavelku. Padesátiletého kouče, který má za sebou angažmá v Přerově, Pardubicích, Olomouci a poslední českou štací byla Slavii Praha. Další dva roky strávil Pavelka v cizině.

 

Velkou renesancí prošel i hráčský kádr. Především odešla ústřední pivotka Julia Reisingerová, kterou nezlákalo volání amerických prérií, ale zakotvila na předměstí Barcelony u nováčka španělské nejvyšší soutěže Sant Andria de Besós. Na první pohled by se mohlo zdát, že je to pro Vary velké oslabení. Julia v minulé sezoně byla střeleckým lídrem týmu, a pokud byla na hřišti, stávala se klíčovou hráčkou na zakončení. Při své výšce a proporcích buď proměnila nebo byla faulována. Na čáře trestných hodů stála celkem 130 krát, což bylo po Krystal Vaughn (215) druhé nejvyšší číslo ŽBL. Jenže jak se ukazuje, hra Varů je teď v útoku daleko méně čitelná.

 

V kádru Karlových Varů však zůstala Dana Kušlitová, druhá nejlepší střelkyně Lokomotivy v minulé sezoně, která svůj střelecký potenciál ukázala i v přípravném utkání proti našemu týmu o předminulém víkendu. Zůstala také Dominika Pohunková nebo Karolína Malečková či Kateřina Rokošová. Z BA Sparta přišly Barbora Jindrová, Simona Sklenářová a Anna Rosecká, naopak nepokračují Hana Šmídková, Tereza Matulková ani Andrea Andělová.

 

O prvním zápase a o soupeři jsme si povídali krátce s trenérem Kuruczem.

 

Do Karlových Varů jedeme pochopitelně vyhrát, ale čeká nás jiný zápas než v minulé sezoně. S novým trenérem a s odchodem Reisingerové přišlo nové pojetí karlovarské hry. Je kolektivnější a to může působit soupeřům větší problémy. Když hrála pivotka Varů, bylo to všechno podle hesla Hoďte míč na Reisingerovou. Pak se Vary snadněji bránily. Najednou může zahrát daleko více lidí, není možné se soustředit na jednu hráčku nebo na dvě. I obrana Karlových Varů je kolektivnější, lépe spolupracuje a je rychlejší. Je to tým, který bude hrát play-off z lepšího místa než vloni.

 

Může to být černý kůň soutěže?

Mohl by být. Hodně se mi líbilo, jak hráli - rychle z ruky, měli volné střely a mohou kohokoliv potrápit hlavně doma.

 

První zápas často nemá favorita. Budeme ostražitější?

Ne, jestli chceme pomýšlet na medaile, musíme být ostražití v každém zápase stejně. Minulý rok jsme jednou zaváhali na Žabinách a stálo nás to třetí místo a možná i finále. Proto je potřeba se soustředit na každý jeden zápas bez ohledu na soupeře. Navíc nadšení mladých hráček je na úvodu sezony vyšší. Vzpomeňme na Žabiny vloni. Naši situaci ještě trochu komplikuje zranění Elišky Mircové a ani další dvě hráčky nejsou zdravotně zcela v pořádku.

 

S Karlovými Vary jsme odehráli nedávno přípravný zápas. Je to výhoda pro ně, protože vědí, že s námi mohou hrát vyrovnaný zápas nebo pro nás, protože jsme zjistili, že Karlovy Vary nejsou Karlovy Vary minulé sezony.

Mohla by to být větší výhoda pro nás. Možná by hráčky, co tu byly vloni, mohly ze zkušenosti z loňska být na začátku trochu nekoncentrovaní. Vyrovnaný minulý zápas přináší výhodu i pro ně, protože vědí, že mají šanci. Je však otázkou, zda se dokáží ještě zlepšit.
 
vloženo: 20.09.2017 07:13 / přečteno: 29475x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
23 456 78
910 111213 1415
16171819 202122
23 2425 26272829
30      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.