DRSNÁ ŠKOLA NA KRÁLOVCE

DRSNÁ ŠKOLA NA KRÁLOVCE

Drsnou zkušenost jsme udělali na Královce v prvním semifinále ŽBL, kde nás USK Praha převálcovalo 107:44, když jsme za poločas dali jen 11 bodů.

„Bohužel je to aktuální odraz síly obou týmů,“ konstatoval po utkání náš trenér, kterému se pochopitelně průběh ani konečný výsledek nelíbil. „Naše hráčky byly všude pozdě a byly hrozně měkké. Soupeř na nás vyvinul daleko větší tlak v obraně i útoku,“ snažil se najít hlavní příčinu náš kouč. Kromě toho nás tlačila bota i na doskoku. Není mnoho zápasů, kde bychom prohrávali na doskoku a už vůbec ne, aby to bylo 48:22 ve prospěch soupeře. Paradoxem je, že nejlepší hráčkou na doskoku byla Eliška Mircová s pěti doskočenými míči. V podkošovém prostoru se Saša proti nižším, ale fyzicky lépe disponovaným protihráčkám neprosadila a Taisiia Udoděnko zůstala v civilu na lavičce kvůli zranění. 

 

Limitovalo nás i 21 ztracených míčů, kterých sice měli dokonce méně než v některých jiných zápasech a ani domácí nehráli úplně bez chyb (15 ztrát). Ale druhá statistika, týkající se ztracených míčů ukázala, jak se ztráty projevily na skóre zápasu. Zatímco USK využilo našich 21 ztrát ke vstřelení 30 bodů, nás 15 ztrát soupeře dostalo jen ke 13 bodům.

 

Už základní pětka USK ve složení Palau, Xargay, Dupree, Hanušová a Vaughn nevěstila pro nás nic dobrého. Někteří diváci se ještě neusadili a už jsme měli v koši dvě trojky. Po dvou minutách a pár sekundách za stavu 8:2 si vzal trenér Kurucz první oddychový čas. Bohužel to náš útok neaktivovalo. V následujících třech minutách se prosazovaly podkošové hráčky soupeře Vaughn a Burgrová a skóre se pohnulo na 17:2. Domácí vystřídali, ale ani tak se obraz jejich hry nezměnil. Na začátku 9.minuty upravovala Xargay na 28:2 (šňůra 22:0). Poslední body první čtvrtiny dala Chomenčuk z čáry trestných hodů. Ve druhé čtvrtině se mnoho nezměnilo. Domácí stále hráli v pohodě a my jsme dali body jen mezi 14. a 16. minutou. Úspěšná byla dvakrát Bartáková a trojku dala Huňková. Od stavu 44:11 zase skórovaly jen domácí hráčky.

 

Ve druhém poločase tlak USK trochu polevil. Dílem díky střídání, dílem velkého náskoku ve skóre. Dokázali jsme se prosazovat častěji, už to nebyly dlouhé šňůry domácích vystřídané občasnou střelou našich hráček. Některé naše akce byly pohledné a kombinačně pěkně zvládnuté. Velké rezervy byly v obraně, tam jsme přibrzdili domácí jen mírně. Výsledkem byla třiašedesátibodová prohra, zatím největší, kterou jsme museli proti USK Praha skousnout. Co však nás mrzí ještě více je zranění Katky Zavázalové,která při rychlém protiútoku pod košem soupeře špatně došlápla a pohmoždila si koleno. Jak vážné bude zranění, zatím nevíme.

 

Další zápas, který začíná od stavu 0:0 je na programu tuto sobotu od 13:00 hodin v Nymburce. 

 
vloženo: 30.03.2017 10:57 / přečteno: 28812x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.