DO JÁMY LVOVÉ

DO JÁMY LVOVÉ

Dnes od šesti nás čeká nejtěžší možný soupeř v Ženské basketbalové lize, mistr posledních let a trojnásobný účastník Final Four Euroligy žen – ZVVZ USK Praha.

Klub rozpočet souměřitelný maximálně jen s naším mužským týmem však pro dosažení úspěchů v Evropě prostě potřebuje. „Pro nás je fajn si s takovým hráčkami zahrát, jen to přišlo o kolo dříve než mělo,“ glosoval s úsměvem skutečnost semifinále trenér Kurucz. Hrát s USK finále by bylo vyrovnání stejného umístění jako vloni. Jenže naše výsledky, zvlášť v některých zápasech, nás však zahnali na čtvrté místo, i když jsme mohli být lehce i na druhém místě.

 

Na druhou stranu můžeme být po sérii s nepříjemnou Slavii rádi, že jsme do semifinále postoupili. Také nás žádný z týmů na šestém až osmém místě „nevysvobodil“ jako tomu bylo dva roky zpátky. Tehdy zvítězil šestý Trutnov nad třetím Valosunem (dnes KP) Brno a tím mu připadlo právo semifinále s USK. My jsme však před dvěma roky semifinále s Hradcem nezvládli a prohráli 1:3 na zápasy a v souboji o bronz jsme nakonec podlehli i Trutnovu, když poslední pátý zápas v Nymburce rozhodl Trutnov až v prodloužení.

 

Utkání proti USK začíná na Královce v 18:00 hodin. „Karty zápasu jsme rozdány jasně. Známe sílu soupeře a plněji respektujeme. Náš tým v této sezoně nepodával takové výsledky jako v minulé. V ní jsme hráli lépe, měli jsme silné individuality, přesto jsme ve finálové sérii prohrávali rozdílem přes třicet bodů,“ je jasno trenéru Kuruczovi, co nás na Královce a vůbec v celé sérii čeká. Zvlášť, když ještě nemá kompletní kádr díky zraněním „Tři hráčky Alena Huňková, Taisiia Udoděnko a Monika Hamplová nejsou zdravotně zcela v pořádku, předpokládám, že budeme tuto trojici zásadně šetřit,“ plánuje kouč, který po skončení série dal hráčkách 3 dny volna. „Holky potřebovaly po náročné čtvrtfinálové sérii odpočinek po fyzické i psychické stránce. Myslím, že teď jsou odpočaté a v dobré náladě a že by se to mohlo v pozitivním duchu odrazit na jejich výkonu v Praze,“ myslí si trenér Kurucz.

 

Dá se předpokládat, že USK bude chtít zkoušet nějaké nové akce na blížící se Final Four Euroligy a také bude chtít zapojit do zápasového rytmu Kateřinu Elhotovou, která se po mateřské vrací do sestavy. „Nepředpokládám, že by něco ponechali náhodě. Na začátku zápas utrhnou a pak možná budou něco zkoušet. Asi to pro ně bude důležitý zápas, když nechtěli ani přeložit utkání na čtvrtek, aby se mohl náš tým zúčastnit vyhlášení nejlepších sportovců Středočeského kraje, kam jsme byli nominováni,“ mrzí trochu trenéra Daniela Kurucze.

 

Má vůbec tým USK nějakou slabinu? „Na českou ligu ne. Z hlediska evropských pohárů jim chybí velká silná pětka, jak bylo vidět v zápase s Orenburgem,“ doplnil kouč Kurucz.

 
Druhé semifinále se bude hrát na nymburské palubovce 1.dubna od 13:00 hodin ve Sportovním centru. Přijďte se podívat na špičkový evropský tým. 
 
vloženo: 29.03.2017 09:26 / aktualizováno: 29.03.2017 11:28 / přečteno: 28195x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.