DRUHÉ ČTVRTFINÁLE V NEDĚLI VEČER

DRUHÉ ČTVRTFINÁLE V NEDĚLI VEČER

Dnes je na programu druhé utkání čtvrtfinále Ženské basketbalové ligy mezi Nymburkem a Slavií Praha. Zápas začíná v Edenu až v 19:45.

V prvním čtvrtfinále jsme dokázali Slavii porazit podle konečného výsledku s přehledem. Průběh utkání však nebyl tak jednoznačný, jako ukazuje závěrečné skóre 77:55. Už v první čtvrtině jsme vedli o dvacet (24:4), ve třetí čtvrtině to bylo o tři (38:35) a poslední čtvrtinu jsme vyhráli 28:11.

 

Druhý zápas se hraje na Slavii a tuhle palubovku domácí hráčky dobře znají „Není mnoho týmů, které by dokázaly na Slávii vyhrát,“ uvědomuje si trenér Daniel Kurucz. V základní části ztratily hráčky Slavie doma jediný zápas a to s USK Praha a na domácí palubovce byly třetím nejúspěšnějším týmem ŽBL. Průměrně doma vyhrávaly o 19 bodů. „Slavie si dobře uvědomuje, jak je doma silná. Nicméně i my jsme ukázali, že nad nimi můžeme vyhrát velkým rozdílem. Šanci na vítězství tedy máme, když budeme hrát zodpovědně a dodržíme beze zbytku stanovenou taktiku,“ apeluje na své hráčky kouč Kurucz.

 

Poslední dva zápasy v lize - na Slavii v základní části a první čtvrtfinále mají jednoho společného jmenovatele a tím je špatný začátek hostujícího týmu. My jsme v Praze prohrávali 0:13, Pražanky u nás 24:4. „Oba týmy se přesvědčily, že když jeden z nich na začátku hodně vede, jen těžko se průběh otáčí,“ dal oba zápasy do souvislosti s třetím Dan Kurucz.

 

Je navýsost jasné, že motivace domácích k vítězství bude vysoká, na druhou stranu ale může i svazovat. „Jet do Nymburka za stavu 0:2 by mohlo znamenat pro Slavii v úterý konec sezony. Myslím, že tohle se uvědomí obě dvě družstva. My musíme být po celý zápas maximálně soustředění, nemůžeme být nadšení, když vyhrajeme jednu čtvrtinu ani zklamaní, když jednu prohrajeme. V minulém zápase nás možná trochu podcenili, to se teď už určitě nestane,“ burcuje trenér Kurucz.

 

Nás by pochopitelně potěšilo, kdyby se Slavia z minulého zápasu nepoučila. „Určitě nejsou méně zkušeným týmem než my,“ ví Dan Kurucz, přesto má možnost dát od oběhu další trumf: „Ne všechny hráčky byly ve středečním zápase zdravotně zcela v pořádku. V neděli to bude lepší.“ O dalších trumfem pochopitelně z taktického důvodu nikdo hovořit nebude. 

 
vloženo: 19.03.2017 03:18 / přečteno: 28793x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.