SOUBOJ NEKOMPLETNÍCH TÝMŮ

SOUBOJ NEKOMPLETNÍCH TÝMŮ

Dnes od 17:00 hodin nás čeká v Mladé Boleslavi souboj s desátým týmem Ženské basketbalové ligy Slovankou MB. Jsem favority zápasu, ale vzhledem k značně nekompletní sestavě to utkání nebude zcela snadné.

Slovanka zatím v dosavadním průběhu ligy dokázala porazit jen týmy, které jsou pod ní v tabulce, tedy nováčka MK Technik Brno (73:62 a 75:67) a U19 Chance Strakonice (83:49).

 

Slovanka má sice na soupisce 17 hráček, ale jen málokdy dokáže napsat na soupisku plný počet hráček. Jenže taková situace trápí v poslední době i náš tým. „Celý týden jsme nebyli kompletní, dokonce nás nebylo ani deset. Neměli jsme Taisiiu, stále čekající na dlouhodobé vízum, ke zraněné Bartákové přibyla Saša Chomenčuk zraněná po zákroku Kozumplíkové z Trutnova. Chybí Katka Křížová. Lenka Šípová se vrací po operaci a v minulém kole poprvé odehrála delší časový úsek,“ vypočítává ztráty trenér Kurucz.

 

Malý počet hráček je pochopitelně velkou komplikací nejen v zápase, ale i na tréninku. „Nemohli jsme trénovat žádné herní varianty. Proto jsme se soustředili na individuální činnosti a na střelbu. Uvidíme, jak to bude, až budeme v zápase hrát pět na pět,“ hledí s nejistotou k zápasu trenér a přidal i nepříjemnost úzké rotace přímo v zápase. „Nedovoluje to střídat, jak bych chtěl. Střídají ty hráčky, které ještě dokáží běžet,“ dodal s lehkou nadsázkou trenér Kurucz.

 

Kdo tedy bude dnes večer chybět v sestavě? Zraněné Lenka Bartáková a Saša Chomenčuk, Kateřina Křížová. Taisiia Udoděnko přiletěla v noci na neděli a dostane možnost zasáhnout do hry. „Bude ke hře připravená, je otázkou jak,“ vyslovil obavy trenér Kurucz nad připraveností hráčky, která posledních 14 dní musela doma čekat na vyřízení víza a bude jí tedy chybět především herní praxe.

 

Přes všechny tedy komplikace se nikdo u nás nezbavuje role favorita zápasu. „Z hlediska postavení v tabulce věřím, že zápas vyhrajeme. Pokud chceme být alespoň čtvrtí s výhledem na třetí místo, nám nic jiného nezbývá,“ pragmaticky řekl trenér Daniel Kurucz.

 
 
 
 
  
 
vloženo: 12.02.2017 11:24 / přečteno: 31735x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.