SKVĚLÝ ZÁPAS

SKVĚLÝ ZÁPAS

V nedělním brzkém odpoledni byl vidět na nymburské palubovce skvělý výkon našich hráček, absolutní převaha nad druhým týmem tabulky Sokolem Hradec Králové a na konci zasloužená výhra 94:60.

Jen v superlativech se dá hodnotit výkon našich hráček v zápase proti hradeckým Lvicím. Od první minuty jsme byli daleko agresivnější jak v obraně tak i v útoku. Žádný míč nebyl ztracený, dlouhými přihrávkami jsme nacházeli hráčky na útočné polovině, které pak procházely nepostavenou obranou snadno až ke koši. Kromě rychlých protiútoků byly k vidění i velice pěkné akce při postupném útoku, přihrávky, které „měly oči“ a k tomu se přidala i velice dobrá střelba. Někdy padly i koše trochu se štěstím. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným, a těmi jsme v neděli byli my.

 

Na konci zápasu jsme byli lepší ve všech statistických položkách. V úspěšnosti střelby z pole jsme se udrželi nad padesáti procenty, z čáry trestných hodů jsme minuli jediný pokus a byli jsme výrazně lepší i ve střelbě za tři body, což je disciplína, ve které jsou Hradečanky třetí nejlepší v lize. Rozdíly ve ztracených míčích a ziscích možná nebyly tak velké, ale důležité bylo, že jsme ze ztrát soupeře vytěžili 28 bodů a 17 bodů jsme dokázali nastřílet po útočném doskoku. Právě v těchto dvou údajích byly rozdíly velké. Ještě v počtu asistencí jsme byli výrazně lepší a to jen potvrzuje, že jsme byli na zápas velice dobře připravení, že jsme dokázali číst hru lépe než náš soupeř.

 

Rozběh zápasu byl trochu pomalejší, ale jen minutu dvě, kdy jsme několik útoků nedotáhli do bodového konce, ale Hradec toho nevyužil a kupil ztráty. Jen za první čtvrtinu jich vyrobil šest, z toho v prvních třech minutách čtyři. Naše hráčky byly podstatně agresivnější. Pravda, na konci čtvrtiny jsme měli sedm faulů a Hradec jen dva, ale na tabuli skóre svítilo 29:12. Od třetí minuty se náš útok rozběhl naplno, po čtyřech odehraných minutách jsme vedli o deset bodů a přesně v polovině první čtvrtiny byl stav 16:4. „Vzpomněl jsem si na zápas s Ragusou, kdy jsme na začátku vedli úplně stejně, a věřil jsem, že to dneska bude jinak,“ řekl trenér Kurucz. Bylo. Naše hráčky stále tvrdě makaly v obraně a vyrážely po doskoku nebo zisku rychle dopředu. Trenérka Ptáčková se snažila přinést změnu výměnou hráček, ale stigma špatného začátku se přenášelo i na nově příchozí. Prvních sedm bodů dala Klára Rosenbaumová, ale vzhledem k tomu, že nebyla zdravotně zcela v pořádku, zamířila po sedmi minutách na střídačku i ona. Hradec ze zoufalství na konci první čtvrtiny šil jednu trojku za druhou, ale nedal ani jednu. My jsme hráli to, co přinášelo ovoce - rychlý protiútok a pokud to nešlo, najížděli jsme do koše a skórovali z vymezeného území. I když jednu trojku jsme dali, tak ale patří do kategorie zázračných. Z otočky, o desku a v časové tísni se o ni postarala Lenka Bartáková, která sehrála vynikající zápas.

 

Ve druhé čtvrtině Hradec přidat na agresivitě, více se snažil zastavovat naše akce za cenu nedovolených zákroků. Jenže rozjetý vlak nezastavíš. Krátce po začátku druhé čtvrtiny jsme pod naším košem získali míč, jedna dlouhá přihrávka přes půlku čtvrtě hřiště na nabíhající Katku Křížovou a rozdíl ve skóre dosáhl dvaceti bodů (33:12). Matušková sice první trojkou Hradce snížila, ale bývalá hradecká hráčka Křížová pokračovala v krasojízdě a svým osmým bodem (šestým za 90 sekund druhé čtvrtiny) upravila na 35:15. Ve střední části druhé čtvrtiny se hosté malinko vzpamatovali, nám trochu opadla koncentrace a udělali jsme dvě tři špatná rozhodnutí a Hradec upravil na 36:22. Ale v dalším průběhu se zase vše vrátilo do starých kolejí. Po trojce Aleny Huňkové jsme vedli 50:25. Za pozornost stála akce Taisiie Udoděnko, která byla v nájezdu pod koše zdvojená Hruškovou a Burou. Jenže mezi bránícími hráčkami zůstala mezera, kterou Taisiia míč prostrčila na nabíhající Petru Bakajsovou. Nádherná akce!

 

Všechno podstatné se událo v prvním poločase. Ve druhém byl velice důležitý jeho začátek. Otázkou bylo, co udělá s oběma týmy patnáctiminutová přestávka. Odpověď daly už první minuty. Hradec si nevěřil ve střelbě za tři body a více najížděl do koše. Z vymezeného území zaznamenal 12 ze 14 bodů, které dal za třetí čtvrtinu. Trenér Kurucz už více střídal a nechával sedět tahouny prvního poločasu kromě Lenky Bartákové. V akcích postupného útoku jsme šikovně využívali přebrání a zápas plynul bez náznaku ztráty koncentrace. Monika Hamplová svým sedmým bodem upravila na 65:35 po čtyřech minutách třetí čtvrtiny a pak se společně s Elisabeth Pavel společně staraly o naše body.

 

V poslední čtvrtině se nejprve trefila Zavázalová, pro kterou to byly první body. Po nádherné akci celého týmu přidala dva body Bakajsová, z dalšího rychlého protiútoku přidala Katka Zavázalová další dva body a když koš s faulem zapsala Pavel, vedli jsme 83:47. Jenže to ještě nebylo všechno. Taisiia svou druhou trojkou přešla mezi dvouciferné střelce a když ještě další tři naše hráčky přidaly body, rozdíl ve skóre se vyhoupl až na 43 bodů (92:49). Hostující hráčky daly za 7,5 minuty jeden dvoubodový koš a dvě šestky a šestnáct dalších střel neproměnily. Pokud se k tomu přidají ještě 4 ztráty, výsledek je na světě. Poslední dvě minuty jsme sice prohráli 2:11, ale radost na konci nám to nijak nezkalilo.

 

Body: Chomenčuk 18 (7 doskoků), Křížová 12, Udoděnko 12 (4 asistence), Bartáková 11 (7 asistencí, 3 zisky, 0 ztrát), Hamplová a Pavel 10, Bakajsová 8, Zavázalová 6, Ursu 4, Huňková 3 - Kuthanová 11, Rosenbaumová 10, Effangová 8, Matušková 7, Andělová a Minarovičová 6, Pazderová 5, Hartigová 4, Bura 2, Hrušková 1, střelba za 2 body: 60/33:48/18, trojky: 15/5:24/3, TH: 14/13:23/15, doskoky: 48:41, asistence: 25:10, ztráty: 16:20, zisky: 12:8, fauly: 27:16, čtvrtiny: 29:12, 27:19, 18:14, 20:15

 
vloženo: 23.01.2017 06:38 / přečteno: 32188x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.