KONEC NADĚJÍ V OSMI MINUTÁCH

KONEC NADĚJÍ V OSMI MINUTÁCH

Osudné pro utkání s BLK Slavie Praha se staly dva, v součtu osmiminutové, úseky. Strašlivý úvod (0:13) a ještě horší závěr (6:21), rozhodly o naší porážce 79:93.

Když pomineme výše zmiňované úseky, vyhráli jsme 73:59. „Oba výpadky byly způsobeny naším pozdním přistupováním ke střelcům, což bylo dáno nedostatečnou rotací ze slabé strany,“ pojmenoval příčinu Daniel Kurucz.

 

Přestože jsme se chtěli soustředit na začátek zápasu, tak právě ten nám vůbec nevyšel. Po dvou trojkách, koši s faulem a dalším koši z vymezeného území jsme prohrávali 0:13. „To bylo na ručník! Ale zůstali jsme klidní, protože do konce zápasu chybělo ještě moře času,“ komentoval nepovedený úvod trenér Kurucz. Pod snadným vedením domácích se podepsaly naše ztráty míče. Za první čtvrtinu jsme se dopustili třetiny ztrát (5), z toho v prvních dvou a půl minutách tří. Není divu, že Slavia, která disponuje dobrými střelci, toho využila. Za celou první čtvrtinu jsme nedokázali sanovat úvodní problém. Jen na krátko jsme se dostali do ztráty nižší než deset bodů. Až ve druhé čtvrtině jsme těsnější obranou začali domácí dotahovat. Pomohla trojka Bartákové, které se v sobotním zápase dařilo. Po čtyřech minutách druhé čtvrtiny jsme ztráceli jen dva body a byli jsme zpátky v zápase (32:30). Koš s faulem Felixové, další dva body této pivotky a trestné hody Sedláčkové opět posunuly domácí hráčky do vedení o osm bodů. Trojku Aleny Huňkové potvrdila dvěma body Udoděnko, ale Russell trojkou uklidnila své spoluhráčky. Poločas nakonec skončil rozdílem devíti bodů 49:40. Na tak velkém množství obdržených bodů se stále projevoval zpackaný úvod utkání.

 

V průběhu třetí části jsme se dostali díky "probuzení" Saši a Ály několikrát až na rozdíl jediného bodu a tak jsme také čtvrtinu zakončili. Pro oba týmy bylo hodně důležité, že jsme nedokázali ani jednou překlopit vedení na naši stranu. Když byl rozdíl jednoho bodu, nedokázali jsme najít tohoto správného střelce. Bohužel jsme místo nájezdu často volili častěji střelu z dálky, kde přeci jen je úspěšnost menší. Navíc domácí v obraně doskakovali slušně. Hned v úvodu poslední čtvrtky jsme přitlačili na pilu a šli do vedení (73:72). Jenže naše radost měla jepičí život a trvala jeden útok. Vondráčková proměnila snadno nájezd a bonusový trestný hod také. „V té chvíli, místo abychom soupeře dorazili, jsme opět udělali chyby z úvodu zápasu, nepřistupovali včas ke svým hráčkám a domácí díky dvěma košům s faulem a třem trojkám definitivně rozhodli zápas,“ shrnul posledních šest minut trenér Kurucz.

 

Soupeř hrál prakticky v šesti lidech Russel -Vondráčková - Pudláková - Vaughn - Felixová a střídající Sedláčková a porazily nás prakticky tři hráčky: pivotka Félixová (+20) svým trojkovým vzepětím (10/5), pivotka Vaughn (+28) tvrdými nájezdy a rozehrávačka Vondráčková (+26) také svými nájezdy. „Bohužel jsme neřešili dostatečně razantně pick and rolly, což se nám vymstilo. Vondráčková byla důraznější v nájezdech, stejně jako Vaughn, na které si naše pivotky díky své pomalosti dělaly fauly jako na běžícím pásu. V tom vynikla Elisabeth Pavel, která stihla 4 fauly za 6 minut, což je asi ligový rekord,“ zklamalo našeho trenéra. Životní zápas, pokud jde o střelbu za tři body, zahrála Felixová. „Pět trojek je její maximum a v podstatě více, než dala za celou letošní sezonu,“ kroutil hlavou trenér Kurucz.

 

„Z našich hráček odehrála velmi slušné utkání Lenka Bartáková a Alena Huňková, své si odvedly také Katka Křížová a Taisia Udodenko. Třetí čtvrtinu byla skvělá Saša Chomenčuk, bohužel jedna čtvrtina, resp. jeden poločas na výhru nestačí. V poli dobře pracovala Petra Bakajsová, střelecky ale za 21 minut dala jen dva koše. Otázkou je, kolik se na ní podařilo dostat míčů a proč se to vlastně nepodařilo. Velkým zklamáním byl výkon Sonii Ursu a Elisabeth Pavel, které zřejmě nebyly mentálně připraveny na zápas. Sonia na týmovou souhru a Elisabeth na rychlost protivníka,“ doplnil celkový přehled analýzou individuálních výkonů trenér Kurucz. 

 

Body: Vaughn 26, Vondráčková 22, Felixová 20, Russell 11, Sedláčková 9, Pudláková 5 - Udoděnko 14, Huňková, Chomenčuk a Křížová po 13, Bartáková 11, Pavel a Bakajsová 4, Mircová 3, Šípová a Zavázalová 2, střelba za 2 body: 43/19:42/24, trojky: 19/10:26/7, TH: 29/25:13/10, doskoky: 30:42, asistence 8:17, ztráty: 10:15, fauly: 16:25, čtvrtiny: 24:14, 25:26, 17:25, 27:14

 

Teď nás čeká se Slávií Praha čtvrtfinále Nilfisk Českého poháru. Hrát se bude v Nymburce, tak věříme, že domácí prostředí nám 1.února od 18:00 hodin pomůže, abychom v tomto zápase nepropadli. „Musíme hodně přemýšlet, jakou taktiku zvolit, protože soupeř střílel v ligovém zápase 29 trestných hodů a my jen třináct. Měl daleko větší tlak na koš,“ jde dál trenér Daniel Kurucz.

 
 
vloženo: 15.01.2017 12:46 / přečteno: 31623x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  1 2345
6789101112
131415161718 19
2021 222324 2526
272829 30   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.