HAVRAN: ŽÁDNÉ SNADNÉ ZAKONČENÍ BRNA

HAVRAN: ŽÁDNÉ SNADNÉ ZAKONČENÍ BRNA

Dnes nás o pěti hodin čeká v Brně z jihomoravských soupeřů nejslabší tým MK Technik. Bude to poslední zápas s posledním týmem tabulky a nic jiného než vítězství nebereme.

Technik Brno jakožto nováček bojuje o přežití v nejvyšší soutěži. V minulém domácím zápase nestačil na do té doby poslední U19 Chance Strakonice a prohrál dokonce vyšším rozdílem, než vyhrál první duel těchto týmů ve Strakonicích. To ho reálně staví na poslední místo v tabulce. Absolutním lídrem je Tereza Zítková, která jako jediná hráčka nastřílela v průměru více než deset bodů. Před tímto utkání má na kontě 14,6 bodů na zápas a tento nástřel ji dokonce poslal až na 11.místo v pořadí střelců ŽBL. Druhou střelkyní je Stehlíková s 8,9 bodů na zápas. Nejlépe dostakující hráčkou je Filípková se 4 doskoky na zápas. Právě na doskoku jsme nejlepším týmem v lize s průměrem skoro 46 doskoků na zápas, Brno je předposlední s 32,5 doskoky na zápas.

 

Na utkání jede v pozici hlavního trenéra Jiří Havran, který vedl už i zápas proti Strakonicím. Proto jsme se zeptali jeho na názory před utkáním.    

 

„Známe svoji sílu a možnosti soupeře i své a jedeme pochopitelně do Brna pro vítězství. Vzhledem k postavení v tabulce ani o ničem jiném mluvit nemůžeme. Jedná se o poslední zápas před Vánoci a možná bude nejtěžší udržet pozornost a koncentraci na zápas. Očekávám podobný průběh jako proti Strakonicím, i když ho budeme hrát na venkovní palubovce. Oba týmy (Strakonice a Technik Brno) jsou si podobné nejen postavením v tabulce, ale i stylem hry. V utkání chceme domácí hned od začátku přitlačit agresivní obranou, dostat je pod tlak už na jejich obranné polovině. Chtěl bych, aby soupeř neměl klid a čas na nějaké snadné zakončení ani na snadnou rozehrávku. Taková hra nám sedí i proti relativně těžším soupeřům a utkání v Brně bude dobrou příležitostí takový způsob boje dobře vyzkoušet. Prostor na palubovce by měly dostat všechny zdravé hráčky.“ 

 
vloženo: 17.12.2016 01:17 / přečteno: 29940x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.