DOMA PODOBNĚ JAK V NEDĚLI

DOMA PODOBNĚ JAK V NEDĚLI

Utkání druhého kola proti VŠ Praha se rozhodlo ve třetí čtvrtině, kterou jsme vyhráli téměř o dvacet bodů. Ostatní čtvrtiny byly podstatně vyrovnanější, i když se soupeř do vedení nedostal ani jednou. Konečné vítězství 91:68 určitě potěšilo všechny naše fanoušky.

Obraz hry odpovídal přesně preciznosti plnění obranných úkolů trenéra Kurucze našimi děvčaty. Pokud se hrálo podle trenérem rozdaných not, skóre na straně hostů přibývalo pomalu. Odstupování ze slabé strany vedlo především v první čtvrtině k volným pozicím Vysokoškolaček na perimetru a pěti inkasovaným trojkám. K obranným perlám patřily i bloky našich dlouhých podkošových hráček. Dvě „čepice“ Saši Chomenčuk a po jedné Eglé a Lenky Bartákové sklidily potlesk poměrně početného diváctva. V útoku byly k vidění také pěkné akce. Jednak snaha o rychlé přenesení hry dlouhými přihrávkami přes tři čtvrtiny hřiště nebo naopak nakrátko ve vymezeném území. Výborné individuální výkony ukázala Jessica Kuster a Lenka Bartáková, které dokázaly, jak obrovské zrychlení v prvním kroku mají. Ještě že je podlaha ve Sportovním centru dobře přilepená!

 

První čtvrtinu jsme začali lehce a s přehledem jsme sázeli jeden koš za druhým. Naše útočná aktivita se valila přes pivotku Eglé, kterou v týmu hostů neměl kdo bránit. Po první čtvrtině byla nejlepším střelcem zápasu s deseti body. Hostující hráčky se pod košem přes ní nedokázaly prosadit a do vymezeného území se ani příliš nepouštěly. Za stavu 16:4 se do našeho soukolí dostal písek. Aniž trenér Kurucz vystřídal, hosté se začali nebezpečně přibližovat. Do útoku zavelela košem s faulem Záplatová, trojku přidala Nováková, pak ještě Mircová, Pudláková a dvakrát Záplatová. Marně se snažil v průběhu čtvrtiny náš trenér prosadit dodržování dohodnutého taktického postupu v obraně. Do konce první čtvrtiny se hosté zaháčkovali a ztráceli jen šest bodů. V polovině druhé čtvrtiny se VŠ přiblížilo až na rozdíl jednoho bodu (33:32) a po čtvrté trojce Záplatové dokonce vyrovnalo (37:37). Ještě minutu a půl před koncem prvního poločasu bylo vyrovnáno (42:42). Pak ale odraženou střelu Bortelové v útoku doskočila Hamplová a druhý pokus už Bartáková proměnila. Na druhé straně nedala trojku Pudláková, ale do koše VŠ se trefila Kuster. Čtyřbodovým vedením skončil první poločas.

 

Na počátku třetí čtvrtiny ještě hosté vyrovnali a pak konečně trojkovou bilanci 0/5 vylepšila Lenka Šípová a dokázala, že střelba z perimetru je jí vlastní. Koš potvrdila dvojkou s průniku Kuster a když Véra Bortelová zužitkovala vynikající pas Taylor téměř přes celé hřiště v další dva body, vedli jsme o devět. Snadné vedení nás uklidnilo a pomalu jsme začínali získávat drtivou převahu. Na koš, který znamenal dvouciferné vedení, se sice chvíli počkalo, ale přišel po výborné přihrávce Bortelové na souběžně běžící Šípovou (61:51 – 25.minuta). Třetí čtvrtinu jsme zakončili šňůrou 14:1, když pěti body během půl minutky přispěla Verlíková, čtyři přidala Chomenčuk, trojkou Bortelová a dva body Taylor. Třetí čtvrtina skončila za stavu 75:52. Tři a čtvrt minuty na začátku poslední čtvrtiny se skóre nepohnulo a pak už další body přibývaly na obou stranách stejně rychle. Své první dva body v ŽBL dala Alena Klokočníková, což diváci po právu odměnili potleskem.

 

Body:  Šikšniuté 19, Kuster 18, Taylor 13, Chomenčuk 10, Bartáková 9, Bortelová 7, Šípová 6, Verlíková 5, Klokočníková 2, Skokanová 2, Hamplová 0, Huňková 0 - Záplatová 17, Satoranská 12, Pudláková 11, Mainclová 10, Nováková 9, Mircová 5, Opočenská 2, Sládková 2, Bakajsová 0, střelba za 2 body: 65/35:34/14, trojky: 14/3:21/9, TH: 15/12:19/13, doskoky: 46:35, asistence: 23:18, ztráty: 13:18, zisky: 10:5, body z vymezeného území: 56:20, body z rychlého protiútoku: 14:3, čtvrtiny: 27:21, 19:21, 29:10, 16:16

 
 
 
 
vloženo: 24.09.2015 01:39 / přečteno: 31140x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.