VE STŘEDU PRVNÍ ZÁPAS DOMA

VE STŘEDU PRVNÍ ZÁPAS DOMA

Na první domácí zápas v Bonver ŽBL nám los připravil tým Vysokých škol Praha. Soupeře, se kterým naše družstvo letos sehrálo dva přípravné zápasy. Utkání začíná ve středu v 19:00 hodin.

Klub VŠ Praha byl založen v roce 2005 a první ligu si zahrál poprvé v roce 2009. Od té doby má za sebou šest ligových sezon. Jeho největším úspěchem je 3.místo v sezoně 2011/12. V loňském roce obsadil tým kolem trenéra Petra Tremla a asistenta Pavla Kubálka (ano, je to ten Pavel Kubálek, který pomáhal nastartovat mezi muži naši spanilou jízdu mistrovských titulů) osmé místo a v prvním kole podle očekávání nemohl vzdorovat ZVVZ USK Praha, vítězi Euroligy. Spjatost s USK Praha dokládá původní název: USK Praha-juniorka. Oba týmy také hrají své zápasy v hale Královka a tak ve čtvrtfinále jen barva dresů ukázala, kdo je v zápase domácím týmem.

 

Před letošní sezonou se v týmu soupeře neudály žádná výrazné kádrové změny na pozicích hráček. Za svou sestrou Katkou odešla do USK Karolina Elhotová a skončila Američanka Davis. Přišla Michaela Krejzová a z brněnských Žabin přestoupila Aneta Mainclová, která se v anketě Basketbalista roku 2015 stala nejlepší mladou basketbalistkou. Změny nastaly hlavně na pozici trenérů. Zůstal Pavel Kubálek, ale Petra Tremla nahradila bývalá dvojice reprezentačních trenérů Blažek – Beneš. Kromě ŽBL se klub přihlásil také do Středoevropské ligy CEWL. 


Tři roky své kariéry strávila Lenka Bartáková na lavičce VŠ nebo USK Praha.

Lenko, čím jsou VŠ nebezpečné?

Především svou agresivitou v obraně i útoku. Vzhledem k věkovém průměru mohou hrát rychlý a běhavý basket. I když mají nového trenéra, základ hráček je stále stejný, a proto bude jejich velkou devizou sehranost. To je v této části sezony jejich velká výhoda oproti nám.

 

Mohou naše myšlení ovlivňovat dvě porážky z přípravy?

Já osobně tomu nepřikládám žádný význam. Zápasy jsme sehráli na začátku sezony, my jsme nebyli kompletní a oni měli o dva týdny basketbalové přípravy více. Navíc se ještě dobře znají.

 

Bude zápas těžší než proti Karlovým Varům v prvním kole?

Možná budou méně agresivní, než byl první soupeř, ale mají lepší individuality, jsou basketbalovější, jsou delší dobu kompletní. Takže si myslím, že budou těžším soupeřem.  

 

Kdo patří k nejnebezpečnějším hráčkám?

Řekla bych, že nemají žádnou individualitu, která by vysoce převyšovala ostatní spoluhráčky. Často se v zápasech daří někomu více někomu méně. Pokud bych měla některá jména vyslovit, tak Petra Záplatová a Katka Nováková. V poslední době se daří Monice Satoranskéa rozehrála se Dominika Pohunková.

 

Dan Kurucz (trenér Nymburka)

VŠ Praha jsou silnější soupeř, než byly Vary v prvním kole. Hrají dlouhodobě spolu a jsou dobře sehrané. Bylo to vidět i na přípravných zápasech. Výkon ve druhém byl výrazně lepší, ale na vítězství to ještě nestačilo. Vysoké školy hrály kombinačně lépe, dobře se trefovaly. V době, kdy jsme s nimi hráli, byli v přípravě dál než my. Myslím, že VŠ bude tým, který bude usilovat o dobré umístění před a v samotném play-off. Dovedu si představit, že budou lepší než osmé po základní části. My ale chceme pomýšlet na lepší umístění než vloni, a proto musíme domácí zápasy vyhrávat. Předpokládám, že se prosadíme díky větší zkušenosti a individuálními dovednostmi našich hráček.

 

Na co si musíte dát největší pozor?

Pivoti soupeře jsou schopní střílet z větší vzdálenosti, ať už je to Nováková, Sládková nebo  Satoranská, pokud nastoupí na pozici podkošové hráčky. To si musíme pohlídat a dobře na to naši obranu připravit.

 

Pavel Kubálek (asistent trenéra VŠ Praha)

Nymburk je favorit utkání, a tak doufám, že to bude těžký zápas. Naší snahou bude, být co nejdelší dobu ve hře o dobrý konečný výsledek.

 

Jakou roli hrají dvě vítězství v přípravě?

Žádnou, na to vůbec nemyslíme. Teď začala liga, teď je to naostro a teď bude důležité, jak se hráčky s utkáním poperou. Nymburk se oproti prvnímu zápasu hodně změnil.

 

Sledovali jste Nymburk ve Varech?

Samozřejmě rozbory děláme. Máme z nich nějaké výstupy a uvidíme, jak s informacemi naloží tým. V Nymburce chceme hrát to, co se nám v prvním kole proti Trutnovu nepodařilo. Pak můžeme být velmi zdatným soupeřem. Ovšem každý ví, že není snadné přání trenérů dostat na palubovku.

 

Nebude výšková převaha Nymburka pod košem vaším velkým handicapem?

Soupeř bude mít výhodu pod košem, ale není to výhoda při basketu, který bychom chtěli hrát. 

 
vloženo: 22.09.2015 18:04 / přečteno: 27912x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.