MLÁDÍ DOSTANE PŘÍLEŽITOST

MLÁDÍ DOSTANE PŘÍLEŽITOST

Zítra v podvečer nás čeká souboj s pravidelným účastníkem a letos nejhůře čtvrtým týmem Euroligy, šestnáctinásobným mistrem Česka/Československa, vedeným trojnásobnou šampiónkou Euroligy (na pozici trenéra) Natálií Hejkovou - ZVVZ USK Praha.  

Na pocity a plány jsme se zeptali trenéra Nymburka Daniela Kurucze, který dovedl tým k jistému čtvrtému místu v základní části ŽBL

 

Dá se zápas proti USK Praha v jejich současné formě přirovnat tak trochu k boji s větrnými mlýny?

Každý zápas začíná za vyrovnaného stavu 0:0...  

Pravda je samozřejmě taková, že USK dokázal postoupit do Final Four Euroligy, je tedy jedním ze čtyř nejlepších týmů Evropy! Je to výborný tým s vysokým rozpočtem, což spolu samozřejmě úzce souvisí. USK je samozřejmě jasným favoritem, což ukázalo teď v Českém poháru, když smetlo Valosun Brno 110:44 a ve Finále i IMOS Brno 91:49. USK má teď před Final Four Euroligy navíc skvělou fazónu. Jsem rád, že takový tým z nejužší evropské špičky budeme moci přivítat v Nymburce. 


Je síla USK daná jen kvalitou hráčů nebo ještě něčím jiným?

Samozřejmě především kvalitou hráček a také velkou kvalitou a zkušeností trenérky Hejkové. Ta má už jako trenérka, na rozdíl od hráček USK, tři tituly vítěze Euroligy (Dynamo Moskva i SCP Ružomberok). Je třeba si uvědomit, že klíčový je finanční rozpočet, který má USK asi tak 10x větší než my. Může si tedy dovolit hráčky z WNBA, české reprezentantky a reprezentantky jiných evropských zemí. Tak to prostě je. A je dobře, že se zase po nějaké době podařilo českému týmu dostat se do Final Four Euroligy. Budu USK moc fandit, aby Euroligu vyhrálo a napodobilo Brno z r. 2006. (Pozn. náš trenér Kurucz byl šéftrenérem BCM mládeže USK Praha v letech 1995-2001).

 

Které hráčky v týmu soupeře zaslouží největší pozornost?

Chtěl bych říct, že všechny. Ze zahraničních je skvělá rozehrávačka Palau, křídlo Robinson a hlavně podkošové Kia Vaughn a Petrovičová. Z českých děvčat je dlouhodobě vynikající moje kamarádka Ilona Burgrová, fantasticky týmový hráč. Pochopitelně na křídle 194 cm vysoká Jana Veselá anebo na čtyřce Alena Hanušová. Vynikající střelkyně je Kateřina Elhotová. Škoda že více prostoru nedostává rozehrávačka Lenka Bartáková, potřebovala by více minut.

 
Jak se na zápas proti USK připravujete?

Zkoušíme něco nového do obrany,  abychom trochu eliminovali palebnou sílu soupeře. Bude to hlavně o doskoku, kde jsme při absenci Jacinty Monroe poněkud zranitelní. Tam musíme připravit určité překvapivé varianty. Prověří je nejtěžší možný soupeř, tak uvidíme.

 

Jak důležitou roli v přípravě na tento zápas hraje příprava po psychické stránce především pro mladé hráčky? Já myslím, že vzhledem k tomu, že už nemůžeme klesnout na horší než čtvrté místo po základní části, což je podle mě s naším rozpočtem neskutečný úspěch, tak tenhle zápas bude pro mladé holky vynikající zkouškou jejich výkonnosti a odvahy, zahrát  si proti jednomu z nejlepších týmů Evropy. Určitě naše mládí dostane dostatek příležitosti.

 
 
 
 
vloženo: 18.03.2015 07:57 / přečteno: 32312x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.