V TRUTNOVĚ BEREME BRONZ

V TRUTNOVĚ BEREME BRONZ

Na turnaji v Trutnově jsme po výhře nad Gorzówem, prohře s Hradcem Králové a výhře nad Trutnovem obsadili třetí místo.

Na turnaji se prezentovaly tři týmy, které hrají v této sezoně Eurocup. S jedním jsme se potkali ve skupině, s druhým, se kterým dokonce budeme letošní Eurocup začínat, to nevyšlo. „Myslím, že byli oba trenéři rádi, že k vzájemnému souboji na turnaji nedošlo,“ řekl náš trenér Dan Kurucz. Bezesporu by to byl zvláštní zápas, kde by si asi oba koučové nechali své trumfy v záloze.


Turnaj jsme odstartovali proti polskému účastníku Eurocupu z Gorzówa. Sice jsme praktikovali na soupeře těsnou obranu a ten si připisoval jednu ztrátu za druhou, ale na bodovém skóre to moc vidět nebylo. Na vině byla naše špatná střelba. To se mnoho nezměnilo až do poločasu, který jsme prohráli o dva body 30:32. Jenže vzhledem k tomu, že hráček Gorzowa bylo jen osm a velký tlak našich z nich vysával souboji velké množství energie, bylo jen otázkou času, kdy se naše převaha projeví i bodově.

Ve druhé polovině jsme se daleko lépe uvolňovali pro střelu a procento šlo nahoru. „Zlepšený pohyb a uvolnění hráče na perimetru, podpořené agresivní obranou, bylo příčinou obratu ve skóre,“ okomentoval Jiří Havran, proč jsme se dostali po třiceti minutách do vedení 62:47. Poslední čtvrtina už byla opět vyrovnaná. Vítězství mohlo být ještě o dva body vyšší, kdyby nezasáhly vlivy přírodního charakteru. Simona Sklenářová přijala nádhernou přihrávku od Saši z hloubi vlastní poloviny, jenže bouřka přerušila dodávku elektřiny a Síma sice koš dala, ale pro tmu ho rozhodčí neuznali.


V sobotním zápase proti Hradci Králové nám chyběla Tereza Krakovičová, která dostala z osobních důvodů volno. V utkání jsme nezachytili začátek a po čtyřech minutách byl stav 0:10. Na rozdíl od Hradce jsme netrefili ani stodolu a když se k tomu přidají i nějaké ztráty, špatný vstup je na světě. Sedm bodů za čtvrtinu je žalostně málo. Ani Hradec nestřílel tak úspěšně a rozdíl byl jen 8 bodů. Ovšem ani ve druhé čtvrtině zvrat nepřišel. Rozdíl se pohyboval stále mezi třemi a devíti body.

Druhý poločas ještě začaly lépe Lvice z Hradce a ztráta narostla na 14 bodů. Pak se do osudu zápasu vložila Wells, která do té doby odehrála jen 4 minuty a osmi body v řadě přiblížila náš tým na dostřel. Nejblíže jsme se dostali v průběhu třetí čtvrtiny na 4 body a Hradec naši snahu zastavil.

Po třech minutách poslední čtvrtiny jsme se dostali poprvé v zápase do vedení. Opět zásluhou trojky Chloe Wells. Bohužel nikdy více než na tři body. Závěr utkání zrežírovala Katka Zavázalová. Devíti body dostala Hradec o šest před nás a to se nám pak už podařilo snížit už jen na tři body. Hradec nám tak vrátil 14 dní starou prohru v Ostravě.


Poslední zápas o třetí místo proti domácímu Trutnovu jsme opět nezačali moc dobře. Hodně odstoupená obrana, jakož i 19 bodů domácích z rychlého protiútoku proti našim dvěma, nás drželo při zemi. Ve druhé čtvrtině se dokonce náskok Trutnova vyšplhal na 13 bodů. Ještě do poločasu se nám podařilo srazit rozdíl na 4 body. Za nějakých 10 minut na přelomu poločasů jsme se z mínus třinácti dostali na plus devět. Trutnov se ještě vzpamatoval, vyrovnal, ale pak odpadl a my jsme si mohli dojít pro druhé vítězství na turnaji a celkově ke třetímu místu.


„V Trutnově jsme mohli sehrát tři zajímavé zápasy. Prohrou s Hradcem jsme se vyhnuli našemu EC soupeři Ružomberoku, který nakonec ve finále porazil Hradec o bod. Na turnaji se ukázala aktuální výkonnost hráček i možnosti spolupráce. Testovaly se různé herní varianty a ještě jsem nevytáhl všechny trumfy,“ zhodnotil krátce turnaj trenér Kurucz


Přehled výsledků:

DSK Nymburk : Gorzów 80:64

DSK Nymburk : Sokol Hradec Králové 74:77

DSK Nymburk : Loko Trutnov 83:69

 
vloženo: 25.09.2018 14:42 / přečteno: 25856x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 12 345 6
789 1011 1213
1415 161718 1920
2122232425 2627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.