VÝHRA NA TURNAJI V OSTRAVĚ

VÝHRA NA TURNAJI V OSTRAVĚ

O víkendu jsme se zúčastnili přípravného turnaje pod názvem Memoriál Jiřího Jurdy, který se konal v Ostravě už pošesté. V konkurenci dvou týmů ŽBL a jednoho ze slovenské ligy jsme neprohráli a odvezli si pohár pro vítěze.

Na třídenním turnaji jsme se postupně utkali s pořadateli SBŠ Ostrava, dále s mladými hráčkami Young Angels Košice, které nahradily Good Angels Košice a Sokolem Hradec Králové.


V prvním zápase jsme se utkali s domácími hráčkami SBŠ Ostrava. Ranní cesta do Ostravy se trochu podepsala pod náš páteční výkon. Základní pětka sice vybudovala vedení, ale střídajícím hráčkám se ho však nepodařilo zcela udržet. Během celého zápasu se rozdíl pohyboval kolem deseti bodů. V některých úsecích se dokonce blížil až ke dvacítce v jiných momentech se ztenčil na šest bodů. Častěji, než by mělo být pravidlem, jsme propadali v obraně, přesto však po celý zápas nebylo důvodu se o výsledek obávat. Konečný účast se zastavil na poměru 76:67.


V sobotním utkání proti Young Angels Košice jsme především v prvním poločase dominovali. Vytažená obrana našich hráček, dostatečná agresivita a proměňování střeleckých pozic vedlo k výraznému poločasovému vedení 52:19. Po změně stran se přeci jen do našeho výkonu vkradlo uspokojení, klíčové hráčky více odpočívaly a druhý poločas byl vyrovnaný, ovšem vzhledem k náskoku z prvních dvaceti minut bez reálné obavy o výsledek. „I s ohledem na nedělní dopolední zápas s Hradcem, nebyl důvod zápas tlačit do vysokých otáček. Pokud by základní pětka nastoupila na delší dobu i ve druhé dvacetiminutovce, myslím, že bychom pokořili stovku a druhý poločas bychom neprohráli. Je to však přípravný turnaj,“ řekl k průběhu a konečnému výsledku 82:51 trenér Kurucz.


Poslední zápas jsme hráli proti Sokolu Hradec Králové, který zatím nemohl zapojit do hry Ovsíkovou, Kulichovou a Minarovičovou. Soupeř začal parádně a po chvíli vedl 8:0. I podle bodového konta na naší straně bylo jasné, že se nám nedařila střelba. Takové rozpoložení trvalo jen chvíli. Už v polovině první jsme vedli 14:12 a do poločasu jsme náskok navýšili na 24:17. Ve druhé čtvrtině jsme svoje vedení v podstatě udržovali a ve třetí stouplo až na 15 bodů. Jenže Hradec se nevzdal a několika trojkami si začal nebezpečně přibližovat. Dokonce se dostal i do vedení, ale my jsme trojkou dokázali dostat zápas do prodloužení. V něm jsme zásluhou výborné střelby Chloe Wells, která se k týmu připojila až v sobotu, jsme už prodloužení ovládli a zvítězili 94:91.


Třetím vítězstvím jsme celý turnaj ovládli a na putovním poháru bude od roku 2018 vyryto BS DSK Basketball Nymburk KV.


„V turnaji jsem pravidelně střídal v podstatě všechny hráčky. Nejvýraznějšími postavami byly Tereza Krakovičová, kapitánka Alena Huňková, Romana Stehlíková a Eliška Mircová. Ze zahraničních hráček se solidně uvedla Chloe Wells. Potěšilo mě, že se mohla během turnaje několikrát nasadit „mladá vozba“, tedy pět hráček do dvaceti let. A zahrály velmi dobře, včetně teprve sedmnáctileté Nikoly Dvořákové a čerstvě osmnáctileté Simony Sklenářové,“ uvedl trenér Dan Kurucz.


Pro webové stránky SBŠ hodnotil turnaj náš trenér takto: „Jednalo se o přípravný turnaj, na který jsme přijeli ve 12 hráčkách. Dobře jsme si zahráli a i celkově organizace turnaje byla na dobré úrovni. Pokud bych mohl vytknout nějakou slabinu, tak si myslím, že na ligové týmy by se měli brát i ligový rozhodčí. Klidně bych si připlatil na startovném, to mi nevadí. Finále turnaje bylo moc hezké. Pro oko diváka to musel být hodně napínavý zápas. A i když jsme vyhráli, tak bych chtěl pogratulovat Hradci, protože hrál v 8 lidech a podal velmi dobrý výkon. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat, když jich v sezóně bude 12.“


Dalším program zavede naše hráčky na turnaj do Trutnova. Ve dnech 21. až 23. září se potkáme v podkrkonošské metropoli mimo jiné i s polským Gorzovem, aspirantem na medaile v polské lize, nejsilnějším slovenským družstvem a účastníkem Eurocupu Ružomberkem, s maďarskou Péscí,již tradičně s Hradcem Králové a také s domácím týmem. Uvidíme, jaky bude los a se kterými družstvy se nakonec potkáme. Poslední prověrkou před ligou bude přípravné utkání se Slovankou MB, které odehrajeme v Nymburce 26. září od 19:00 hodin – POZOR – na Komendě, tedy v hale ZŠ Komenského 589.





 
vloženo: 11.09.2018 04:49 / přečteno: 27940x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.