PLÁN PŘÍPRAVY

PLÁN PŘÍPRAVY

Nymburský tým DSK se v pondělí čtvrtého září poprvé sešel v kompletním počtu. Na tréninku byly všechny zahraniční hráčky i české včetně těch, které se navrátily ze Světové univerziády a také včetně trenéra Kurucze.

Do začátku české nejvyšší soutěže zbývají už jen necelé tři týdny. Ale ještě před tím, než poprvé zkříží zbraně náš tým a Karlovy Vary v předehrávce ŽBL, odehrajeme deset přípravných zápasů při dvou jednotlivých utkáních a na dvou turnajích v Karlových Varech a Trutnově. Po ligovém utkání v Karlových Varech 20.září ještě odjedeme na turnaj čtyř týmů do polské Wroclavi a pak už se ŽBL rozjede naplno. Dvanáctého října se pak roztočí kola Eurocupu.
 

V minulých třech týdnech se pracovalo v omezené rotaci, protože tři hráčky Míša Mocová, Petra Bakajsová a Eliška Mircová společně s trenérem odcestovaly na Světovou univerziádu do Taipej. Navíc do konce srpna chyběla Alexandra Tarasová. V úzké rotaci byly tréninky ještě o to náročnější, že všechna cvičení přicházela v rychlejší frekvenci a času na odpočinek při tréninkové jednotce bylo méně, než kdyby tým trénoval v plné sestavě.

 

O situaci uprostřed přípravného procesu jsme si povídali s trenérem Danielem Kuruczem.


Nebylo riskantní, začít s plnou přípravou 18 dní před začátkem ligové soutěže?

Nebyla jiná možnost. Od 16.srpna do 2.září jsme byli čtyři na Univerziádě. Kdybychom začali před 14.srpnem, neměli bychom zase všechny cizinky. Tedy ano, je to trochu riskantní. Ode dneška do 25.září však odehrajeme 13 přípravných zápasů. Věřím, že hlad po basketu bude velký a všechno zvládneme.

 

Jak jste spokojený s prací svých asistentů v době vaší nepřítomnosti?

Moji asistenti se práce zhostili výborně a také hráčky pracovaly naplno. Je vidět, že se hodně střílelo a že hráčky mají hodně pevnou ruku. Dá se vypozorovat, že individuální činnosti jsou na dobré úrovni, kombinace jsou ještě hodně nevypilované a jsou hodně syrové. Hráčky se zatím na hřišti hledají. To se však poddá.

 

První soupeři jsou pohledem loňského umístění ještě docela přijatelní…

Je to pro nás plus, ale podceňovat soupeře nechci. Nevíme, kdo za ně reálně nastoupí. My si vzhledem k našim cílům nemůžeme dovolit na začátku sezony klopýtat.

 

Krátká příprava klade větší požadavky na basketbalovou inteligenci hráček. Jak je na tom váš tým?

Zahraniční hráčky jsou basketbalově inteligentní. Máme tři velice zkušené cizinky a mladou a nadějnou pivotku z Belgie. Mezi těmito hráčkami bych problém neviděl. Mentálně je to velký nápor na mladé české hráčky, které s basketbalem na takové úrovni tolik zkušeností nemají - Gallasová, Šotolová, Žampová. U nich se budou přirozeně vyskytovat drobné potíže především s nalezením optimálního řešení. Nejsou zpravidla tak kreativní, snaží se dohrát signál do konce a méně improvizují. To je prostě daň za jejich mládí.

 

Jak jste spokojený s fyzičkou hráček?

Fyzicky se jeví dobře, jsou dobře připravené. Rezervu má naše naposledy příchozí Alexandra Tarasová, která zatím hledá svou fyzičku. Nemá sílu tvořit hru, zatím „bojuje s dechem“. To je však jen otázka času. Jinak je tým dobře složený s větší sílou v podkošovém prostoru.

 

Na trénincích se hodně věnujete rychlému protiútoku. Chcete, aby to byla základní vlastnost vašeho výběru?

Rozhodně chceme. Máme hodně mladších hráček a těm by měla být vlastní hra dopředu. K tomu máme atletické čtyřky, které mají na to, aby soupeře předběhly.

 

Mohou se tedy diváci těšit na více bodů v zápasech?

Ano, je to pravděpodobné. Na Univerziádě bylo patrné, že týmy byly velice často připravené střílet za čtyři sekundy a zakončovaly třeba už osmé sekundě.

 

Co čeká na hráčky v nejbližší době?

Začínáme zápasem na KP Brno. Předpokládám, že to bude hodně syrový výkon. Jedeme za nimi rádi, ale nechci si od zápasu nic slibovat. Sice mi není jedno, jestli vyhrajeme nebo prohrajeme, avšak nebudu z tohoto utkání dělat žádné závěry, ať dopadne lépe pro nás nebo pro domácí.

 

Jaká bude skladba tréninků?

Na dopoledních trénincích nás bude i nadále čekat především objemová střelba, bez toho to nejde. V loňské sezoně jsme stříleli hůř a letos chci klást na střelbu velký důraz. V odpoledních jednotkách to budou především herní kombinace. To je plán pro následující dva tři dny. V příštím týdnu se přidají útočné signály a budeme se věnovat i obraně.

 

S jakými soupeři se utkáte na dvou tuzemských turnajích?

V Karlových Varech nás čeká domácí výběr K.Varů, BA Sparta Praha, německý Halle Lions a také švédský Udominate Baskets, kteří budou týden v Nymburce na soustředění a zahrajeme si s nimi ještě jeden zápas. V Trutnově se turnaje zúčastní domácí Lokomotiva, Sokol Hradec Králové, MBK Ružomberok a my.

 

Máte plán na počet vítězných přípravných zápasů?

Ideálně 13:0, ale výsledek zápasu je jedna věc a herní projev druhá. Půjdeme pochopitelně do všech zápasů s cílem vyhrát, jak jinak, ale zároveň chci zkoušet různé sestavy a různé varianty hry. Šanci dostanou všechny hráčky.

 

Dokážete si představit, že „obětujete“ výsledek, aby hráčky dostaly minuty?

Nechci, ale je to možné. První chtič, aby hrály všechny hráčky a zkusili jsme různé kombinace, druhý vyhrát. Když se stane, že některá hráčka nenastoupí tři čtvrtiny, pak dostane v té poslední šanci bez ohledu na průběžný stav utkání.

 
vloženo: 05.09.2017 07:35 / přečteno: 29256x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.