S OTEVŘENÝM HLEDÍM

S OTEVŘENÝM HLEDÍM

Poslední zápas po méně než dvaceti hodinách odpočinku proti vítězi turnaje byl zcela jiný než den před tím. Šestibodová prohra je dobrým výsledkem proti loňskému vicemistrovi Polska a vítězi turnaje.

Po nevydařeném utkání proti pořadatelům turnaje z Wroclawi den před tím si vzal trenér Kurucz krátké, ale výživné slovo. Vytkl děvčatům důrazně všechny chyby především v obraně. O den později nastoupil na palubovku jiný tým. „Holky výrazně zlepšily obranu, rvaly se míč a dokázaly povolit soupeři jen jeden koš s faulem. Bylo vidět, že na palubovce nechaly všechno a při střídání chodily ze hřiště na pokraji sil,“ chválil trenér Kurucz.
 

Náš trenér nemohl počítat s Egle, kterou natlučené koleno ze sobotního zápasu bolelo, a tak nastoupila v podstatě jen na úvodní rozskok. Protože nebyla hra delší dobu přerušená, strávila na palubovce dvě minuty. V průběhu třetí čtvrtiny si lehce podvrtla kotník i Lenka Bartáková a náš kouč pak v závěru musel při neúčasti Veroniky Bortelové improvizovat na pozici středního rozehrávače.

 

Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané. Bydhošť sice se sice na úvod utrhla do drobného náskoku 7:2, ale od té doby se jí nepovedlo svoje vedení navýšit. Rozdíl kolem tří bodů se držel až do 18.minuty, kdy naše hráčky vyrovnaly na 35:35. Poločas skončil nejtěsnějším vedením Polek o jediný bodík.

 

Ve 26.minutě jsme se dokonce dostali do vedení 52:49, ale poslední čtyři  minuty jsme si vybrali asi jedinou slabou chvilku v zápase. Bydhošť dokázala proměnit několika akcí a ujala se do té doby nejvyššího vedení 62:54. Ve čtvrté čtvrtině, už bez Bartákové na rozehrávce a unavenou Anežkou Skokanovou se Artego Bydhosť odpoutávalo. Čtyři minuty před koncem byl stav 74:63. Trenér si vzal oddechový čas a na palubovku poslal na rozehrávku Alenu Huňkovou. Ta věrna své pověsti střelce dokonale zaskočila hráčky soupeře. „Všichni čekali, že Ála bude rozehrávat a ona zatím vysmahla dvě trojky,“ zubil se při hodnocení zápasu i s odstupem osmi hodin trenér Kurucz. Dvouciferný náskok jsme stáli na 4 body (76:72) necelé dvě minuty před koncem utkání. V šestkovém závěru Artego přidalo čtyři a Nymburk dva body.

 

„V utkání s týmem, který o čtyřicet porazil Wroclaw, jsme hráli velice dobře. V tomto utkání se mi líbila Verlíková a Huňková, ale pochválit bych měl všechny hráčky. Všechny bojovaly naplno a v bojovnosti jim nelze nic vytknout. Věřím, že teď už budeme hrát jenom tak, jako v neděli,“ uzavřel hodnocení zápasu trenér Daniel Kurucz.

 
Body: Koc 20, Fikiel 14, Morris 13, Szybała 12, Pawlak 8, Szczechowiak 6, Międzik 5, McBride 2 – Šípová 15, Taylor 13, Kuster 12, Huňková 11, Skokanová 8, Rybová 6, Bartáková 5, Verlíková 4, Hamplová. Čtvrtiny: 21:18, 18:20, 23:16, 18:20.
 
vloženo: 14.09.2015 12:46 / přečteno: 30054x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.