PŘEPISOVÁNÍ HISTORIE

PŘEPISOVÁNÍ HISTORIE

Přebíráme článek ze serveru iBasket.cz, kde si povídala s autorem článku před Final 4 Českého poháru Lenka Bartáková.    

Na svou sezonu snů mají možnost dát už v pondělí zlatou zátku basketbalistky Nymburka. V utkáních Bonver ŽBL podlehly pouze euroligovým šampionkám ze ZVVZ USK Praha, v Eurocupu dosáhly až na senzační čtvrtfinále a nyní jsou horkými favoritkami i pro Hyundai Final 4 Českého poháru, kde by případným titulem - ve druhé sezoně mezi českou elitou - rovněž zanesly do klubové kroniky nesmazatelný zápis.

To by se však stalo v případě úspěchu kteréhokoli z účastníků, neboť ani Hradec Králové, Valosun Brno a Karlovy Vary ještě pohár v rukou netřímaly. Třeba od roku 2004 se o něj až do loňska dělily pouze brněnské Žabiny a pražský USK. To se ale při letošní neúčasti Pražanek rozhodně změní. A chtěla by u toho být i reprezentační rozehrávačka Lenka Bartáková, která se před sezonou do Nymburka přesunula právě z USK.  

„Nymburk je ve Final 4 vůbec poprvé a při neúčasti USK se naskýtá možnost získat titul, což by pro klub znamenalo ohromný úspěch a „přepisování historie“, která se i díky čtvrtfinále v Eurocupu přepisuje vlastně celou tuhle sezonu,“ podotýká s hrdostí na dosavadní výkony týmu.

„Já osobně mám dva ligové tituly s USK, k tomu euroligovou trofej i účast na olympiádě, a právě tu dávám zatím nejvýš. Pohárový titul s Nymburkem bych si ale určitě pamatovala navždy.“

Polabanky, v sezoně snad nejvíc těžící z ohromných čísel na doskoku, čeká v neděli v Karlových Varech (17:00) nejschůdnější semifinálový protivník – domácí tým BA na čele se 17letou pivotkou Julií Reisingerovou, kosící drtivou silou a v průměru 22 body obrany protivníků v Bonver ŽBL.

V prvním utkání na domácí půdě dala Středočeškám 10 bodů, venku se zlepšila až na 21 a 11 získaných faulů. Oba zápasy nicméně skončily jasnou výhrou Nymburka.

„Právě na Julii, která nám v obou ligových utkáních dala hodně bodů, si musíme dát nejvíc pozor. Ubránit ji bude klíč k úspěchu a budeme se tak na ni připravovat nejvíc,“ neskrývá 24letá playmakerka.

Jako jediná ze čtyř zástupkyň účastníků Final 4 předem vyhlásila, že titul je pro tým jednoznačným cílem. „Už vzhledem k tomu, jakou máme sezonu, i k našemu postavení v ligové tabulce si musíme dávat ty nejvyšší cíle, což znamená i titul z poháru,“ říká 175 vysoká reprezentantka, podle níž tým míří na Final 4 v plné síle, tedy i s oběma hlavními skórerkami – křídelnicí Kuster (průměr 14,5) a pivotkou Šikšniuté (13).

Lenka Bartáková v dějišti Final 4, tedy v Karlových Varech, basketbalově vyrostla. A právě s lázeňským městem je splněn i její závazek pro případ dobytí titulu. A co že je jeho předmětem?

„Pokud bychom pohár vyhrály, běžela bych půlmaraton v Karlových Varech. Ještě jsem nic takového nepodnikla, ale loni jsme se byla dívat a hrozně mě to zaujalo. Už tehdy jsem to zvažovala, a když přišla výzva s tímhle závazkem, bylo to první, co mě napadlo. Neříkám ale, že bych závod uběhla celý. Vůbec totiž nevím, do čeho bych šla,“ přiznává vrcholová sportovkyně, pro niž by ale 21 kilometrů v dobrých běžeckých botách nemělo být nesplnitelnou metou.

Věříte, že je bude muset obout?

 
vloženo: 28.02.2016 02:28 / přečteno: 30491x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.