BS DSK BASKETBALL NYMBURK KV

BS DSK BASKETBALL NYMBURK KV

Na internetovém portálu se objevily informace ohledně spojení našeho týmu s družstvem Karlových Varů, které na konci minulé sezony odhlásilo svou účast v ŽBL.

Cítil jsem i ze své pozice Guvernéra Asociace ženských ligových klubů potřebu zachovat kvalitní ženský basketbal dospělých v západních Čechách. Myslím si, že není správné, aby nejzápadnějším ligovým družstvem bylo v podstatě ZVVZ USK Praha,“ potvrdil jeden z aspektů náš trenér Dan Kurucz. Spojení dvou klubů Karlových Varů a Nymburka přinese změnu v názvu týmu, který je nyní pro české soutěže BS DSK Basketball Nymburk KV. Tento název bude klub používat v ŽBL a ČR, pro Eurocup takto dlouhý název není povolen a Nymburk tak bude startovat stále pod stejným DSK Basketball Nymburk.



Další změnou je odehrání několika zápasů základní části ŽBL v KV Aréně v Karlových Varech. Aktuálně jsou v plánu tři zápasy a to

  • 13. října s Hradeckými lvicemi Sokola Hradec Králové
  • 16. prosince s brněnským TEAMSTORE, bývalý Technic Brno
  • 9. února se Slovankou MB

v dlouhodobém plánu je ještě jeden zápas v play-off, pokud se Nymburk do této fáze soutěže probojuje, což musí být při kvalitě týmu jedním z cílů. Začátky zápasů v Karlových Varech jsou 15:00 hodin. Všechny zápasy Eurocupu budeme hrát na domácí palubovce Sportovního centra v Nymburce. Další změnou je dopsání druhého asistenta Romana Malečka do realizačního týmu DSK.



Níže najdete oficiální prohlášení západočeského klubu:

Prohlášení vedení BK Lokomotiva Karlovy Vary

Po dvouleté spolupráci s pražskou Spartou vstupuje náš klub do nadcházející sezony ŽBL tentokráte v rámci nového projektu ve spolupráci s velmi úspěšným účastníkem nejvyšší ženské basketbalové soutěže i evropských pohárů posledních let DSK BASKETBALL NYMBURK.

Vedení klubu DSK Basketball a BASKETBALOVÉHO KLUBU LOKOMOTIVA KARLOVY VARY se dohodlo na účinkování společného týmu pod názvem "Basketbalové společenství (BS) DSK BASKETBALL NYMBURK-KV" v soutěžním ročníku 2018/19 ŽBL a pohárových soutěžích. Oba kluby se dále dohodly na společném postupu při sestavování hráčského týmu, finančního a materiálního zajištění přípravy a herní sezóny a na počtu utkání, která budou sehrána ve sportovní hale Sportovního centra Nymburk a v míčové hale karlovarské KV Arény.

Hlavním trenérem týmu bude v nové sezóně Daniel Kurucz, jeho asistenti Jiří Havran a Roman Maleček. Příprava týmu, s jehož hráčským složením a cíli pro nadcházející budeme postupně seznamovat, byla zahájena 24. srpna v Nymburku a poté se 29. srpna přesunula do Karlových Varů, kde také nový tým sehraje v rámci II. ročníku Lázeňského poháru od 31. srpna do 2. září svá první přípravná utkání.

 
vloženo: 31.08.2018 15:09 / přečteno: 26845x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.