NYMBURSKÁ NOVOMANŽELKA

NYMBURSKÁ NOVOMANŽELKA

Po zkušené Romaně Stehlíkové hlásíme další zkušenost do našeho nově vznikajícího kádru. Na pozice tři případně čtyři přichází čerstvě jednatřicetiletá a čerstvě provdaná Tereza Krakovičová.

Pokud vám příjmení na první poslech nic neříká, prozradíme ještě dívčí jméno Tereza Pecková a určitě bude jasněji. Letos na začátku prázdnin se totiž Tereza, rodačka z Ústí nad Labem, provdala po sedmiletém vztahu za děčínského basketbalistu Jakuba Krakoviče, rodáka z Kyjova. I to je možná důvod, proč se Tereza vrátila z Maďarska zpátky do Čech a usadila se v Nymburce, který přeci jen od Děčína je trochu blíž než Miškolc.


„Tereza je hráčka, kterou jsem chtěl do týmu a od které si slibuji výraznou porci zkušeností v důležitých zápasech. Opět je výbornou hráčkou na obranné polovině, kde pracuje vždy na sto procent. Tereza může hrát jak na pozici tři tak pozici čtyři a k tomu ji mimo jiné předurčují i její schopnosti střelby z dálky,“ řekl o nové posile trenér Dan Kurucz.


Nám pochopitelně Tereza Krakovičová neznámá pochopitelně není. Především v sezoně 2016/17 nás „obrala“ o bronzové medaile. Ve čtyřech utkáních o 3. místo nastoupila dvakrát na 40 minut, jednou na třicet devět a jednou na 28 minut a nastřílela nám 60 bodů. Především v klíčovém utkání číslo tři v Brně jsme ji nedokázali zastavit (25 bodů).

Tereza Pecková (uprostřed) slaví bronz (2017)

Tereza Pecková (uprostřed nahoře) slaví ligový bronz (2017)


Tereza Pecková poprvé nakoukla do ŽBL jako šestnáctiletá v družstvu Sparty Praha, v týmu, který v té době operoval na konci ligového pořadí. Za solidních 13 minut na zápas stihla 50 bodů. I v další sezoně, stále v juniorském věku, hájila barvy Sparty. V sezoně 2005/06 přestoupila do USK Praha a v osmnácti si připsala první euroligový zápas. Pražskému týmu zůstala věrná až do roku 2011, tedy šest let. Po přestupu do Frisco Sika Brno (pod trenéra Bobrovského) se v týmu, který ještě hrál Euroligu a už pomalu ztrácel dech, stala pátou nejlepší střelkyní ŽBL s průměrem 16,9 bodů na zápas a ve 14 euroligových duelech skórovala necelých 10 bodů na utkání. I další dvě roky v celku IMOSu Brno byly pro Terezu úspěšné. Patřila k dvouciferným střelkyním ŽBL, ale také načítala zápasy v Eurolize, kde hrála v rámci týmu důležitou roli.


Solidní výsledky v české lize i Eurolize vyslaly Terezu na první zahraniční angažmá do polské Toruně, kde také startovala v Eurolize. Její body byly poloviční a navíc Toruni se na evropské scéně nedařilo, a tak se Tereza vrátila do české ligy do Brna, ale ne do Žabin, ale do KP Brno. I když Brno mělo určitě zájem na pokračování spolupráce, Tereza se rozhodla ještě pro další zahraniční štaci. Jejím cílem bylo Calais, kam odjel nakonec i její přítel, nyní manžel, Jakub hrát čtvrtou francouzskou ligu.


Po roce se Tereza vrátila zpět do české ligy do týmu KP Brno, se kterým se stala bronzovou medailistkou v ŽBL a stříbrnou v Českém poháru. Tereza byla klíčovou hráčkou nejen proti našemu týmu, ale i v dalších zápasech. S průměrem 16,7 bodů na utkání se vyšplhala na čtvrté místo mezi nejlepšími střelci ŽBL, na stejné příčce byla i ve srovnání užitečnosti hráček. Velice dobrých výsledků dosahovala i na doskoku (6,1 doskoků na zápas). V tom roce nevyšel jen Eurocup, kde Brno prohrálo už v kvalifikaci.


V minulé sezoně zkusila Tereza další zahraniční angažmá. V silné maďarské lize hájila barvy Aluinvent DVTK Miškolc kde ve 26 zápasech domácí ligy zaznamenala v průměru 8,5 bodů, ale v osmi eurocupových průměr 11,6 bodů a 5,3 doskoků na zápas.


Kromě klubových barev nosila Tereza také reprezentační dres jak v mládežnických tak seniorské reprezentaci. Poprvé byla na mistrovství Evropy jako šestnáctiletá v roce 2003. V roce 2010 získala titul vicemistryně světa, v roce 2012 se podívala i na olympiádu do Londýna. Ve své basketbalové kariéře má i trojnásobnou účast na světové univerziádě (2007, 09, 11) a ve letech 2012 a 2014 byla zvolená podle serveru Eurobasket.com do nejlepší pětky ŽBL.  

 
vloženo: 11.08.2018 02:51 / přečteno: 26926x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
34 567 89
101112 131415 16
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.