VELKÁ ZKUŠENOST POD KOŠ

VELKÁ ZKUŠENOST POD KOŠ

Po dvou mladých hráčkách Vám dnes představíme jednu daleko zkušenější, která odehrála desítky zápasů v Eurolize nebo Eurocupu v Brně a na Slovensku. Přivítejte v Nymburce dvaatřicetiletou 190 centimetrů vysokou podkošovou hráčku Romanu Stehlíkovou.

„Je to hráčka, kterou jsem chtěl do týmu dlouhodobě. Je to precizní obránce, v obraně svého prostoru je bezkonkurenční a soupeři budou mít problémy proniknout přes její území. Je to tvrdá bojovnice, která balón dobrovolně opravdu nevydá. Romana je hráčka na pozici čtyři, ale může alternovat i na pozici pět. Slibuji si nyní od naší hry větší dynamiku pod košem,“ pochválil novou hráčku trenér Dan Kurucz.

Romana Stehlíková

Romana začínala s nejvyšší soutěží v rodném Trutnově v roce 2002, v době, kdy Trutnov bojoval o medaile v ŽBL. První rok jako šestnáctiletá byla její spoluhráčkou například vrstevnice Petra Kulichová nebo legenda Erika Dobrovičová. Romana svoje minuty sbírala po pěti až deseti, aby nakonec v první sezoně v 13 zápasech skončila s průměrem 8,6 minuty na utkání a 18 body na kontě. V Trutnově pak vydržela další čtyři sezony a s týmem z Podkrkonoší získala stříbrnou medaili v sezoně 2003/04 a také si s tímto týmem zahrála Euroligu.

Romana Stehlíková

Dalších pět let strávila Romana v Žabinách a to opět v době, kdy tento klub dominoval české lize a válel i v Eurolize. O přestupu do Brna rozhodlo náhlé ukončení smlouvy v Trutnově. Zpočátku Romana nastupovala jako backup Janě Veselé a Evě Vítečkové a proniknout na palubovku to v tomto složení Žabin nebylo jednoduché. Když Brno začalo ztrácet finanční dech, prostor pro Romanu Stehlíkovou se otevřel naplno a minuty stoupaly také. V předposlední sezoně v Brně to bylo až na 21,2 minuty na utkání. Ve statistikách nejproduktivnější obdobím však byl až poslední rok v české lize (2011/12). Pět brněnských let znamenalo pro Romanu také pět let v Eurolize. Romana Stehlíková je autorkou celkem 1297 bodů v ŽBL.

Romana Stehlíková

Rokem 2012 začalo Romanino šestileté působení na Slovensku. První angažmá ve Spišské Nové Vsi ji neoslovilo, což se dá soudit podle jejích slov pro server Trutnovinky: „Divím se, že jsem tam vydržela celý rok.“ O rok později se na dva roky upsala Piešťanským Čajkám, se kterými hrála kromě slovenské ligy také Středoevropský pohár CEWL. V sezoně 2014/15 získala s týmem bronzové medaile v CEWLu při závěrečném turnaji, který se hrál v hale ŽS Komenského. V souboji o třetí místo porazily Čajky právě naše ženy.


Poslední tři sezony strávila Romana Stehlíková mez Dobrými Anděli v Košicích. S tímto předním slovenským týmem získala tři tituly mistra Slovenska, prohlubovala zkušenosti v Eurolize a v posledních dvou letech v Eurocupu a minulou sezonu také v EEWBL – ženská východoevropská soutěž s týmy z Pobaltí, Ruska, Turecka a dalších. Slovenský mistr Good Angels však po minulé sezoně za svým působením ve slovenské lize překvapivě zatáhl oponu.    

 
vloženo: 08.08.2018 01:58 / přečteno: 26139x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.