NOVÁ ROZEHRÁVAČKA WELLS

NOVÁ ROZEHRÁVAČKA WELLS

Na naší soupisce můžete najít novou hráčku, Američanku Chloe Lynn WELLS, která zaplní uvolněné místo rozehrávačky po Alex Tarasové.

Chloe Wells se narodila před pětadvaceti lety v Californii, kde nyní i žije, ale vysokou školu studovala na prestižní universitě Duke v Durhamu na východním pobřeží. Do Prahy přiletěla v pondělí večer. Během cesty překonala deset časových pásem a v letadlech na trase Los Angeles - Moskva - Praha strávila více než 15 hodin. Po zhruba dvanácti hodinách vyplněných především odpočinkem už odjížděla s týmem autobusem do Maďarska. Po jednom jediném tréninku pak nastoupila ve středečním zápase v Szekszárdu, kde za 24 minut nastřílela 11 bodů, měla 4 asistence ale také 4 ztráty.

 

Chloe studovala a pochopitelně hrála basketbal na universitě Duke, kde v roce 2014 skončila svá studia. Rok před tím byla nejlepším trojkařem Atlantické divize s průměrem 52%. V jednom utkání nastřílela 6 trojek ze sedmi pokusů a tímto výkonem se zařadila mezi výjimečné hráčky. Jen ve třinácti zápasech v historii Duke dal někdo šest a více trojek.

 
Chloe - Barretos (BRA)

Její první profesionální angažmá ji zavedlo do Brazílie do týmu Barretos, které v domácí lize skončilo na osmém místě, ale Wells byla druhou nejlepší střelkyní ligy s 18,3 body na zápas a zároveň s průměrem 3,4 zisků na zápas byla nejlepší hráčkou v této „disciplině“. V minulé sezoně hrála Chloe ve španělské druhé lize za Iraugri Azkoitia. Také v této soutěži byla druhou nejlepší střelkyní s 19,2 bodů na zápas a zvítězila mezi hráčkami v počtu získaných míčů. Tyto výsledky ji donesly na pozici MVP druhé ligy.

 

Pokud byste chtěli Chloe pozvat na oblíbené jídlo, byly by to hovězí oháňky s rýží a přírodní omáčkou, zapíjet byste mohli sladkým čajem nebo Lemonádou. Chloe také ráda nakupuje oblečení nebo šperky, ale to asi nebude pro ženu žádná jedinečná vlastnost nebo hraje deskové hry. Pokud relaxuje, tak nejraději při masáži nebo poslechem muziky. Její preferovaný styl hudby u mladého člověka asi nepřekvapí: R&B a Rap.

 

Chloe bude na dresu nosit číslo 34. Proč? Pokud se podíváte na číslo dresu, které nosil její oblíbený hráč Shaquille O'Neal během svého účinkování v Lakers, budete doma.

 

Zeptali jsme se trenéra Kurucze, jak postupoval při výběru nové hráčky.

 

Proč jste se rozhodl vůbec doplnit soupisku o novou hráčku?

Po rozchodu s Alex Tarasovou jsem neměl v úmyslu soupisku doplňovat. Navíc v utkání Eurocupu s Gdessa Barreiro podaly obě naše rozehrávačky výborný výkon. Eliška Mircová hrála opravdu skvěle a Kája Šotolová ji velmi dobře doplňovala, když potřebovala Eliška odpočinout, nebo když jsem potřeboval změnit způsob hry. Pak ale Kája "vypadla" na týden se zády (u zad nikdy nevíte, jak dlouhá pauza to bude) a já si uvědomil, že s jednou rozehrávačkou hrát nemůžeme. Teoreticky by ten post mohla alternativně zastoupit Paty Gallasová, ale v tu chvíli bych měl na dvojce jenom Álu Huňkovou, která teď hraje výtečně, ale s třemi "malými" na postech 1+2 se hrát dvě soutěže prostě nedají…. Takže vlastně rozhodlo zranění Káji Šotolové. 

 
Chloe Lynn WELLS

Jaké jsou její největší přednosti? Čím Vás zaujala?

Je rychlá, nebojí se přihrát a má velkou chuť do zápasů. Také věřím jejímu agentovi - panu Gunteru Muthovi, který do Čech podepsal takové hráčky, jako naši Krystal Vaughn anebo "slávistky" Madden a Bellock. 

 

Proč padla volba na Američanku, proč jste nelovil v evropských vodách?

Jednak to byl návrh agenta, jak jsem už zmínil. Jednak mě zaujalo, že tahle hráčka je schopná přihrávat a je dost rychlá na nohou. Proč ne v Evropě? Ani v Čechách ani v Evropě nenajdete v rozjeté sezoně výbornou rozehrávačku, která by byla volná. Respektive můžete nějakou přeplatit, ale to jsou velké peníze a ty náš tým nemá. Tahle Američanka má chuť se v Evropě ukázat. Zatím v Evropě moc známá není. Věřím, že se díky Nymburku známější stane :-)

 

Jaké parametry jste použil při výběru nové hráčky?

Snažil jsem se najít hráčku, která bude rychlá v obraně a týmová v útoku. Basketbalovou inteligenci z videa moc nepoznáte. Samozřejmě jsem viděl její chytré přihrávky na volné střelce, hru se slabou stranou atd. Pokud jde o komunikaci, tak s Eliškou bych řekl, že funguje na velmi dobré úrovni a Kája Šotolová taky hodně roste (alespoň v mých očích). Navíc, po dlouhých 8 letech společného basketu si rozumíme s Álou Huňkovou, ani nemusíme mluvit a už víme, co je třeba udělat. Chloe bude muset hodně naslouchat, chtít se učit týmovou strategii. Věřím, že to zvládne. 

 
 
vloženo: 24.11.2017 07:07 / přečteno: 28920x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   12 34
56 78910 11
12131415161718
19202122232425
2627 282930  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.