PŘÍPRAVA ZAČALA

PŘÍPRAVA ZAČALA

Nymburské ženy se v pondělí v podvečer sešly na prvním tréninku před novou sezonou 2017/18 a společně s hlavním trenérem mají před sebou za celý srpen jen dva tréninky.

Důvod? Daniel Kurucz je totiž trenérem české univerziádní reprezentace žen, která už ve středu odlétá do Taipei na Světovou universiádu 2017. Společně s Pavlem Kubálkem, který je jeho asistentem, do vysokoškolského týmu vybrali Elišku Mircovou, Petru Bakajsovou a Míšu Mocovou. Na Tajwanu je čeká v základní skupině Polsko, Uganda a USA.

 

Na pondělním tréninku zatím absentovaly také zahraniční hráčky, které přiletí až zítra během dne a také Karolína Šotolová, která dostala volno po mistrovství Evropy kategorie U18, kde naše děvčata obsadila zatím nejlepší místo ze všech letošních ženských reprezentací. Naopak na trénink dorazily ženy, které budou nastupovat také za B-tým a v některých trénincích budou nahrazovat chybějící ženy z A-týmu.

 

V krátkém úvodním proslovu trenér Kurucz naznačil cíle prvního družstva pro letošní rok. „V lize chceme být lepší než vloni,“ řekl a jasně tím naznačil, že cílem družstva je, po loňském čtvrtém místě, medaile. Naopak v Eurocupu čeká na děvčata základní skupina jako hrom. Aby i potřetí za sebou mohla pomýšlet na postup do vyřazovacích bojů, musí pod sebe sklepat dva ze tří dalších těžkých soupeřů: mistra Portugalska, tradiční italskou Ragusu nebo neúspěšného kvalifikanta o Euroligu: francouzský Montpelier nebo maďarský Szekszard. „Pochopitelně se o postup pokusíme, ale los nám přisoudil asi nejtěžší skupinu ze všech z naší konference,“ domnívá se trenér Kurucz.

 

Trenér Kurucz také naznačil plán tréninků v období, kdy bude s týmem na Univerziádě. Společně s trenéry Havranem a Šnáblem se budou pilovat především individuální činnosti - driblink, přihrávky, střelba a pochopitelně se bude nabírat i fyzická kondice. První přípravný zápas přijde šestého září s KP Brno a v následujících třech víkendech se hráčky zúčastní tří turnajů v Karlových Varech, Trutnově a Wroclawi. Čeká je také přátelský zápas se švédským eurocupovým týmem Udominate, který bude v Nymburce na týdenním soustředění. Dvacátého září už naše ženy předehrávají první kolo ŽBL v Karlových Varech.

 

V dalším článku ve středu vás na našem webu přehledně seznámíme s kádrem hráček pro sezonu 2017/18. 

 
vloženo: 14.08.2017 23:38 / přečteno: 31373x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.