REPREZENTANTKY SE VRACÍ

REPREZENTANTKY SE VRACÍ

Celkem čtyři hráčky našeho týmu se zúčastnily reprezentačních srazů v uplynulých dvou týdnech a v těchto dnech se pomalu vrací do tréninkového procesu v Nymburce.

Nejdříve se vrátila Lenka Bartáková, která odehrála oba přípravné zápasy české reprezentace v Polsku a ve druhém se s jedenácti body stala nejlepší střelkyní českého výběru. Ve druhém týdnu byla na reprezentačním kempu Monika Verlíková, která nestihla začátek kvůli angíně.

 

Ve středu se také vrátila SašaChomenčuk, která během reprezentační přestávky sehrála za Ukrajinu dva kvalifikační zápasy ve své skupině a přijela nad míru spokojená. „V prvním zápase jsme porazili výběr Srbska,“ řekla s velkou hrdostí v hlase Saša. Srbky jsou totiž úřadujícími mistryněmi Evropy z roku 2015 a byly společně s Ukrajinou neporaženými v kvalifikační skupině D. Saša v utkání pětkrát vystřelila na koš a zaznamenala 8 bodů. Protože Ukrajina zvítězila i v dalším svém zápase na palubovce Lucemburska, má na svém kontě čtyři vítězství, žádnou porážku a tým má skvěle nakročeno k účasti na závěrečném turnaji v Praze a Hradci Králové.

 

„Především vítězství nad Srbskem nám dodalo hodně odvahy i do dalších bojů. Ukrajina se stala vítězem mistrovství Evropy naposledy před více než dvaceti lety,“ připomněla naše pivotka ME 1995, které se konalo shodou okolností v Brně. Od té doby se ukrajinský reprezentační výběr, pokud se do závěrečného turnaje kvalifikoval, umisťoval až na dvouciferných pozicích.

 

Po Sašu to bylo deset dost náročných dní. „První trénink na srazu jsme měli v Kyjevě už v neděli večer, a tak jsem v podstatě z letiště jela rovnou na trénink,“ přiznala svižný začátek přípravy Saša a doplnila obvyklý denní program. „Trénovali jsme pravidelně dvakrát denně, ráno a večer. Stěží jsem stihla alespoň na chvíli navštívit mamku a tátu,“ trochu si postěžovala Saša, ale nelitovala. „Máme tu dobrou partu, vyhráváme, nálada je dobrá,“ dodala spokojeně naše hráčka, která teď musí rychle přehodit výhybku na Karlovy Vary. Saša se ani ve čtvrtek nevracela do Kyjeva se svými reprezentačními spoluhráčkami, ale přiletěla hned po utkání v Lucembursku. „Z Luxemburgu jsme jeli autobusem do Frankfurtu a odtud holky letěly do Kyjeva a já do Prahy. Jsem sice šťastná, ale unavená a už se těším do postele,“ zasnila se během cesty z letiště Saša Chomenčuk.     

 

Ještě jsme se nezmínili o poslední reprezentantce. Egle Šikšniute na rozdíl do Saši neprožívá sezonu příliš vydařenou. Litva zatím prohrála všechna tři utkání a je ve tříčlenné skupině poslední, když v zápase o naději podlehla Lotyšsku 62:65. Egle se vrací až v sobotu a z letiště zamíří přímo na trénink ve Sportovním centru. „Saša a Egle budou v zápase s Karlovými Vary důležitým stavebním kamenem naší hry v útoku, ale především v obraně,“ prozradil Dan Kurucz, proč se začátek tréninku ženy přizpůsobí příjezdu naší druhé pivotky. 

 
vloženo: 26.02.2016 17:27 / přečteno: 30246x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.