ŽBL SE HLÁSÍ O SLOVO

ŽBL SE HLÁSÍ O SLOVO

Basketball Nymburk a.s. bude mít od nové sezony v nejvyšší basketbalové lize i ženský tým. Pod stejný subjekt od nynějška patří bývalý klub DSK Karlín, který v loňském ročníku v baráži zachránil ŽBL. V Nymburce bude mít ambice na play off.

Tým zakladatele a trenéra Dana Kurucze začne u Labe už svou druhou sezonu, ale až od té nadcházející bude hrát pod hlavičkou Basketball Nymburk, na který přešla od DSK prvoligová licence. Dosavadní ženský celek Nymburka bude působit v druhé nejvyšší soutěži jako B tým.

 

„V DSK jsme udělali spoustu dobré práce. Postoupili jsme z přeboru až do nejvyšší soutěže, kterou jsme třikrát zachránili, ale to bylo maximum našeho potenciálu. Převod nastal hlavně z důvodu, že chyběla možnost dalšího růstu. V Nymburce si slibujeme výrazně lepší sportovní zázemí a z něho pramenící lepší výkony. Naše ambice teď směřují k play off,“ uvedl Dan Kurucz, který opustil manažerské funkce v týmu a bude se věnovat pouze roli hlavního trenéra. „Konečně budu dělat už jen to, co mě baví nejvíc,“ dodal.

 

Nymburk má teď stejně jako USK Praha v nejvyšší soutěži mužský i ženský tým, ale na rozdíl od USK budou oba celky v Nymburce fungovat pod hlavičkou společného subjektu.

 

Oporami budou dlouholetá reprezentantka ČR Veronika Bortelová, slovenská reprezentantka Darina Mišunová, dále Alena Huňková nebo členka reprezentačního kádru do 20 let Naďa Salačová. V nejbližší době by měly tým posílit ještě dvě až tři hráčky ze zahraničí. Členkou kádru je také odchovankyně nymburského basketbalu Monika Hamplová.

 
vloženo: 01.09.2014 00:49 / přečteno: 36808x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.