V ČESKU POSLEDNÍ ROK ??

V ČESKU POSLEDNÍ ROK ??

Romana Stehlíková se individuálně připravuje na novou sezonu s lvem na hrudi a našla si čas na první rozhovor pro náš web.

Po šesti letech se vracíte do českého klubového basketbalu. Jak se za tu dobu liga změnila?

Abych pravdu řekla, moc jsem českou ligu nesledovala. Vím jen, že USK si hraje svoji ligu, ty jsou úplně někde jinde a slyšela jsem, že úroveň soutěže šla maličko dolů. Jinak nic moc nevím a uvidím v průběhu roku.


Po celých šest let jste byla věrná Slovensku. Odešla jste ze země pod Tatrami i z důvodů určité nejistoty? (Košice skončily v mužích i ženách, Peter Sedmák se nechal slyšet, že Slovensko je nejistá země…)

Slovensko možná je nejista země, ale Good Angels Košice byla jistota, za to mluví historie a úspěchy klubu. Klub fungoval skvěle já jsem vděčná za to, že jsem mohla být jeho součástí! Bohužl přišel na Slovensku nový zákon sportu, kter není pro kluby žádná výhra a klubům bude chvíli trvat, než se přizpůsobí novým podmínkám. V Košicích dostanou šanci spíše mladé hráčky.


Kromě rodného Trutnova jste odehrála 5 let, v té době lídr ŽBL, na Žabinách. Proč nyní Nymburk?

Nymburk se stal pravidelným účastníkem bojů o medaile a hraje se FIBA EuroCup. To je,myslím, lákadlo samo o sobe.


Nepatříte mezi hráčky, které by často měnily svůj tým. Je možné, že bychom Vás v Nymburce viděli i déle než rok?

Je pravda, že když si někde zvyknu a funguje to, není důvod odcházet. V Nymburce mám smlouvu na rok a vzhledem k mému věku je to s největší pravděpodobností sezona poslední.


Máte za sebou hodně klubových úspěchů, hrála jste CEWL, Eurocup i Euroligu. Co Vás ještě žene do další sezony?

Už jsem chtěla skončit, ale Daniel mě přemluvil, abych si zahrála ještě poslední rok doma (smích).


V minulých dvou sezonách jste hrála s Košicemi tři soutěže (ECW/EWBL/slov.EXL) Nebude to v Nymburce se dvěma trochu nuda?

Hahaha. Myslím, že v Nymburce to rozhodně nuda nebude (smích).


Máte nějaké osobní cíle pro angažmá v Nymburce?

Určitě bych chtěla ještě jednu medaili z ligy a myslím, že postup ze skupiny ECW by byl taky fajn. Samozřejmě chci co nejvíce pomoci klubu ke splnění cílů …. a hlavně si to chci ještě všechno užít.


Jak dlouho se znáte s trenérem Kuruczem?

Dana znám už od dob, kdy jsem byla dorostenka a on trénovat na USK… takže to už nějaký pátek je. Uvidíme, jak nám to s trenérem půjde poprvé společně v jednom klubu (úsměv)


Na koho z budoucích spoluhráček se nejvíce těšíte?

Nejvíce se těším na Peci a na Kamču Hoškovou, tu znám z basketu 3x3. Ostatní spoluhráčky musím teprve poznat … snad se budu těšit ze všech (úsměv)


Patřila jste vždy mezi silové hráčky a s přibývajícím počtem odehraných sezon přibývají zkušenosti. Můžeme v Nymburce čekat sílu nebo lstivost?

To nemůžu prozradit!! (smích)


Jste skvělou hráčkou v basketbalu 3X3. Jak náročné je přepínat mezi oběma styly a a co si přetáhnete do pětkového basketbalu?

Basket 3x3 se hraje vetšinou až v létě po sezoně, takže to „přepínání“ není tak časté. Stačí jeden trénink a jste v tom. Trojkový basket je super jako trénink na hru jedna na jedna, je hodně tvrdý a kontaktní, takže to je dobra příprava… ale to je asi všechno, protože je to opravdu jiná disciplína než pětkový basket.






 
vloženo: 11.08.2018 02:59 / přečteno: 26582x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.