ALESPOŇ MÁM VOLNO DELŠÍ NEŽ 2 TÝDNY

ALESPOŇ MÁM VOLNO DELŠÍ NEŽ 2 TÝDNY

Rozhovor s Míšou Krejzovou odhalí očekávání hráčky při svém novém angažmá v Nymburce, kterou pozici na hřišti preferuje, jaký je její vztah k basketbalu 3X3 a také, zde ji vadí, že příprava začíná až na konci srpna. 

Co bylo klíčovým argumentem pro změnu týmu?

V USK mi skončila dvouletá smlouva a já jsem chtěla do klubu, kde si budu více věřit a dostanu více prostoru ve hře.


S jakou vizí přestupujete do Nymburka?

Většinu mé mládežnické kariéry v USK jsem byla platnou a doufám i potřebnou hráčkou týmu a byla bych ráda, kdybych se do této role zase vrátila. Vím, že to v ŽBL bude daleko těžší, ale už se na to moc těším. Ráda bych týmu pomohla k co nejlepším výsledkům, jak v ŽBL, tak v Eurocupu.


Ve srovnání s USK Vás čeká v Nymburce pravděpodobně větší porce minut. Je to hlavní důvod nebo jeden z důvodů, proč jste do Nymburka přišla?

Nymburk patří mezi nejlepší týmy v republice a hraje Eurocup, to bylo důležité v mém rozhodování. Samozřejmě věřím ve větší porci minut na palubovce.


Vstupujete do týmu, který se bude hodně měnit. Když jste kývla na nabídku z Nymburka, o kolika spoluhráčkách jste už věděla?

Věděla jsem téměř o všech hráčkách, které do týmu přijdou, to byl také jeden z důvodů, proč jsem volila Nymburk.


Trenér Kurucz chce, abyste si zvykla na roli nastupovat do zápasu ne za rozhodnutého stavu, jako tomu bylo v ZVVZ USK. Je to pro Vás velká výzva?

Určitě to výzva je. Jinak se vstupuje do hry, když je o co bojovat a víte, že máte důvěru trenéra, než nastupovat za rozdílu 30-40 bodů, kdy je zápas už rozhodnutý.


Podle trenéra jste hráčkou na pozici tři nebo čtyři. Která z nich je Vašemu srdci bližší?

Bližší je mi pozice tři, i když jsem velkou porci minut odehrávala na pozici čtyři, kdy byla často důvodem výška a složení týmu. Ale já se cítím mnohem lépe, když mohu hrát čelem ke koši.


V mládežnických výběrech jste byla pilnou střelkyní za tři body, v ŽBL jsme z dálky střílela sporadicky. Z jaké vzdálenosti budete pálit v Nymburce?

To se bude odvíjet od pozice, kterou budu hrát. V mládežnických kategoriích jsem byla klíčovou hráčkou týmu, v ZVVZ USK Praha jsem odehrávala daleko méně minut a to se také odráželo na počtu střel.


Cítíte, že ve dvaceti letech máte nastřádáno už hodně basketbalových zkušeností?

Myslím, že zkušeností mám dost, ale samozřejmě mnohem více v mládežnických kategoriích. Hodně zkušeností jsem získala jak v týmu USK Praha, tak v sedmi reprezentačních výběrech.


Které medaile z MČR juniorek nebo kadetek si ceníte nejvíce?

Jednoznačně z MČR U19 z roku 2015, kdy jsme získaly titul Mistra republiky a stala jsem se v 17 letech MVP. V tu dobu to pro mě bylo splnění snu.


Které ME se Vám z Vašeho pohledu vydařilo nejlépe?

Z mého pohledu to bylo ME U18 v Šoproni, kde se mi herně dařilo asi nejvíce. Určitě bych ale zmínila i ME U16 v Debrecenu, kde jsme získaly stříbrné medaile.


Míša Krejzová - ME 2017 Izrael

Míša Krejzová #15- ME 2017 Izrael


V USK jste zvyklá z Euroligy na soupeře jiného kalibru. Co říkáte na soupeře v Eurocupu?

To se mi těžko hodnotí, ale myslím, že žádný soupeř, který hraje Eurocup, nebude slabý.


Jaký je Váš vztah k basketbalu 3X3?

Basket 3x3 jsem už 6 let nehrála, vzhledem ke každoroční přípravě reprezentace nebyla příležitost. Ale určitě mě to láká a chtěla bych se v příštím roce nějakých turnajů zúčastnit.


Týmová příprava začíná až 24.srpna. Není to pozdě? Začala jste se připravovat individuálně?

Pro mě to určitě pozdě není, po 6 letech mám volno delší než 2 týdny (úsměv). Ale samozřejmě individuálně trénuju, abych byla připravená na novou sezonu.

 
vloženo: 01.08.2018 18:38 / přečteno: 26811x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.