MÁM SRDCE A MYSL VÁLEČNÍKA

MÁM SRDCE A MYSL VÁLEČNÍKA

Krystal Vaughn je největší nově příchozí hvězdou našeho týmu. Nejlepší střelec posledních dvou ročníků ŽBL si však v tréninku na novou sezonu na hvězdu nehraje. Každou minutu využívá opravdu příkladně.

Přečtěte si rozhovor s Krystal Vaughn.   
 

Byla jsi jednou z nejlepších hráček české ligy v dresu Slavie Praha v poslední sezoně. Pomohlo to k tomu, že se o Tebe začaly zajímat další kluby?

Ano, podávala jsem dlouhodobě a standardně výkony na odpovídající úrovni a proto jsem dostala více nabídek od různých klubů z Evropy.

 

Proč ses tedy nakonec rozhodla zůstat v České Republice?

Poslední dva roky v ČR jsem si užila. Těším se na to, že budu dál v České Republice a budu si užívat basketbalu a pomůžu novému klubu k naplnění jeho cílů. A také svých..  a navíc to mám z Čech docela blízko do svého nového domova, do Německa.

 

Jak je pro Tebe podstatný fakt, že Nymburk bude hrát i v nadcházející sezoně Eurocup?

Eurocup jsem hrála už v minulosti a jsem nadšená, že ho budu moci znovu hrát. Na druhou stranu, ať už hraji Eurocup či nikoliv, toužím neustále vyhrávat! Tento rok bude již desátý v mé profesionální kariéře… a hrát vyšší soutěže (Eurocup) mi pomůže v dalším basketbalovém růstu. Proto mám radost, že má Nymburk vysoké cíle a že si mě vybrali, abych k jejich dosažení pomohla.

 

Přestože jsi byla nejlepší hráčkou ŽBL, nepodařilo se Ti dosud získat žádnou ligovou medaili. Je medaile ze ŽBL Tvůj osobní cíl a vybrala sis právě proto Nymburk?

Loni jsem získala bronzovou medaili „alespoň“ v Českém poháru. Měla jsem radost, protože to byla první medaile pro Slavii v historii. Ale přes všechen respekt ke klubu BLK Slavia, já chtěla dosáhnout víc! Přeji si s Nymburkem dosáhnout mého cíle – zisk medaile z české ligy (ŽBL). Dám do toho všechno, co umím, atletičnost, mentální stálost, vůdčí osobnost, sebedůvěru a maximální nasazení.

Věřím, že moje nové spoluhráčky si také věří, podpoří mě v mé roli a já naopak podpořím je v jejich rolích. 

 

Bude to tedy pro Tebe ještě větší motivace než dřív, abys pomohla svému novému týmu opět získat medaile?

Ano! Samozřejmě! Líbí se mi styl, jaký Nymburk hraje.  Sledovala jsem několik videí nymburského týmu a také hráčky, které do Nymburka přicházejí. Jsem si jistá, že mohu týmu pomoci k dosažení našich cílů. Udělám pro to všechno!

 

Pravděpodobně nemůžeš očekávat tolik odehraných minut jako ve Slavii v minulé sezoně. Je to pro Tebe pozitivní, nebo negativní věc?

Jojojo, minuty… Tahle otázka je fakt složitá.. Řeknu to takto: posledních pět let jsem hrála v průměru více než 35 minut na zápas.  Rozhodně mám srdce a mysl válečníka, který je připraven vydat se ze všeho po celých 40 minut. Na druhou stranu se těším, že si také budu moci na chvíli odpočinout a nebudu mít strach, že po dobu mojí nepřítomnosti na hřišti ztratíme zápas o deset bodů. Myslím, že jsem všestranný hráč a budu tedy hrát dostatek minut… Až budoucnost ukáže, co bude tým potřebovat. Minutáž je na rozhodnutí trenéra. Já mohu za sebe říct, že se chci pro tým maximálně obětovat, abychom vyhrávali!

 

Myslíš si, že Tvoje role v Nymburce bude jiná než byla ve Slavii?

Ano, myslím, že moje role bude jiná. Trenér mi řekl, co ode mne očekává a tak na tom teď usilovně pracuji. Jsem z jeho požadavků nadšená a necítím na sebe žádný tlak, jen výzvu!  Samozřejmě zůstanu sama sebou a dám do týmu všechen svůj talent, svoje umění, sebedůvěru..

 

Pamatovala sis některé hráčky z Nymburka z loňské sezony, než jsi podepsala kontrakt?

Ano, pamatovala jsem si všechny a velmi dobře. V sezoně jsem je sledovala a přemýšlela, jak je porazit… A teď jsem jejich spoluhráčka!!  Teď musím udělat všechno proto, abych týmu pomohla být ještě lepší!

 

Jak ses připravovala přes léto, abys byla ještě lepší než vloni? Máš nějaký tajný recept?

Individuální příprava byla pro nadcházející sezonu nejdůležitější! Pro jistotu nebudu vyzrazovat moje basketbalová tajemství (smích), ale můžu říct, že jsem pracovala dennodenně na zlepšování mých slabších stránek a pracovala jsem opravdu usilovně. Každý, kdo mě zná, vám potvrdí, že pracuji tvrdě na tom, abych byla fyzicky velmi odolná a obstála. Soustřeďuji se jen na basketbalovou přípravu. Chci uspět!

 
 
vloženo: 20.08.2017 03:34 / přečteno: 30560x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
23 456 78
910 111213 1415
16171819 202122
23 2425 26272829
30      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.