KYARA: V NYMBURCE SE MOHU ZLEPŠOVAT

KYARA: V NYMBURCE SE MOHU ZLEPŠOVAT

Úspěšná belgická reprezentantka, rodačka z města Bruggy, Kyara Linskens odpověděla před následující sezonou na několik otázek.

Jak se cítíš jako čerstvá bronzová medailistka z ME v Praze?

S týmem Belgie jsme psali historii, takže se po tak skvělém zážitku cítím fantasticky. Pořád si užívám toho, že jsme získali medaili. To se nedá zapomenout. 

 

Proč ses rozhodla už ve dvaceti letech odejít do zahraničí?

Mým snem bylo být profesionální basketbalistkou a hrát v zahraničí. Po třech profi letech v Belgii jsem cítila, že jsem připravena zkusit basketbal „venku“, a tak jsem tu rukavici zvedla. 

 

Proč sis vybrala Českou republiku a Nymburk?

Hráli jsme proti Nymburku v minulé sezoně dvakrát a já viděla, že Nymburk je opravdu dobrý tým s velkým potenciálem a také se mi líbil herní styl, jaký Nymburk hrál. Potom za mnou přišel nymburský trenér a řekl, že si přeje, abych u něj hrála v příští sezoně a mě to znělo jako velká příležitost. Myslím, že se můžu s jeho týmem dále zlepšovat. 

 

Myslíš, že byl zápas Nymburk - Namus důležitý i „z druhé strany“, tedy ze strany Nymburka?

Ano, myslím, že měl a to podstatnou. Nemyslím si, že bych nabídku z Nymburku dostala, kdybychom ty dva vzájemné zápasy odehráli. 

 

Hrála roli i skutečnost, že Nymburk není daleko od Belgie?

Ne, vzdálenost není pro mě důležitá, nehrálo to roli. 

 

Jakou roli v týmu očekáváš?

Nevím, jaká role mě čeká, ale věřím, že důležitá (úsměv). Na druhou stranu jsem mladá a vím, že se stále potřebuji a chci moc učit. 

 

Preferuješ tvrdé fyzické podkošové souboje nebo spíše méně kontaktní hru?

Nejsem vyhraněná. Ráda hraju obě role, přirozeně jsem bojovník pod košem, ale také ráda střílím z delší vzdálenosti. Však si asi pamatujete na moje trojky ve vzájemném zápase v Nymburce. Slyšela jsem, že vás hodně překvapily.   

 

Saša Chomenčuk, když jsme se o Tobě bavili, si vzpomněla, že ze soubojů s Tebou ji hodně bolela záda. Vzpomínáš si taky?  

Teď je mě to trochu mrzí, ale když jsme hráli zápas, tak ne (smích). Myslím, že jako tým budeme hodně silní pod košem, Nymburk má pár opravdu dobrých pivotek, pokud si pamatuji. 

 

Jak se budeš připravovat v mezidobí mezi ME a příjezdem do Nymburka?

Teď po ME si musím trochu odpočinout a nabrat síly, no a potom už skočím do individuální kondiční přípravy, abych byla co nejlépe připravena, až přijedu do Čech.

 

Je Ti teď Česká republika sympatičtější, když jsi tu získala bronzovou medaili na ME?

Česko jsem měla ráda již dříve, protože jsem o něm hodně slyšela. Teď se mi moc líbila Praha, krásné a bezpečné město. No a po zisku bronzu na ME je pro mě Česko ještě o kousek přitažlivější.  

 

Přemýšlela jsi, proč jste jako ženský belgický národní tým udělaly tak velký úspěch na ME?

Hlavním důvodem pro zisk bronzové medaile bylo to, že jsme hráčky i trenéři byli skvělý tým, nejen na hřišti, ale i mimo něj. Stali jsme se přáteli, věřili si a pomáhali navzájem. Také jsme měli neuvěřitelnou energii a touhu vyhrát každý zápas, nikdy jsme se nevzdali ani v nejtěžších chvílích. 

 

V národním týmu Belgie, kde na tvé pozici hrají hráčky jako Ann Wauters nebo Meesemann, jsi nakonec v zápase o bronz dostala větší herní příležitost a hned ses odvděčila devíti body. Co sis od svých zkušenějších spoluhráček vzala?

Od Ann Wauters a Meesemann jsem se hodně přiučila, třeba jak nehrát pod stressem, být vždycky připravena naskočit z lavičky do utkání, a taky to, že i střídající hráč je pro tým velmi podstatný. A taky to, že je dobré poslouchat, co trenér chce a hrát to. A taky být vždycky pozitivní. 

 

Co bys vzkázala fanouškům?

Jsem nadšená, že budu hrát v Nymburce. Věřím, že budeme moci počítat s vaší podporou a na oplátku Vám ukázat to nejlepší, co umíme, hru plnou bojovnosti a nasazení. Děkuju za podporu!

 
vloženo: 07.07.2017 07:07 / přečteno: 30826x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.