SE SLÁVIÍ V POHÁRU

SE SLÁVIÍ V POHÁRU

Naše děvčata dnes změří svoje síly se Slavií Praha v rámci Nilfisk českého poháru. Utkání to nebude jednoduché, protože pražský tým aktuálně okupuje v tabulce ligy vyšší příčku než my.

V letošní sezoně jsme se s týmem BLK Slavia Praha utkali dvakrát. Na domácí palubovce jsme vyhráli o 11 bodů 77:66, ale před několika dny jsme v Praze podlehli o 14 bodů 79:93.

 

Jak na minulý zápas ovlivní naší hru ve středu, zeptali jsme se mimo jiné trenéra Kurucze. 

 

Je pro nás minulý zápas se Slávií hozenou rukavicí nebo koulí u nohy?

Těžko říct... holky na tréninku makají na sto procent, opravdu do toho jdou  naplno, a tak si myslím, že jejich motivace vyhrát je velká. Určitě začneme soustředěněji, než ten nešťastný zápas na BLK.

 

V poháru je to vždy o jednom zápase. Jak jsme připraveni na tento tlak?

Chtěl bych říct, že dobře. Ovšem proti loňskému Nymburku, ale i proti letošnímu BLK máme mladší a méně zkušený tým, takže uvidíme, co s našimi hráčkami tento tlak udělá. Já věřím, že je vyhecuje k výbornému výkonu... a když je podpoří naši diváci, mohla by z toho být výhra.

 

Má Slavia jen tři klíčové hráčky, které je potřeba zastavit?

BLK má vlastně 4-5 dobrých hráček, kterým se v poslední době daří. Ať už je to Vaughn, Russel, Vondráčková nebo Felixová, či Pudláková popř. Sedláčková. V minulém zápase proti nám se extrémně dařily trojky pivotce Felixové (trojky 10/5) a penetrace Vondráčkové (střelba 7/6). Vaughn hrála opět dobře. U ní je specifický její dvojtakt zprava. Rozběhne se tak rozevlátě na koš, že rozhodčí pískají každý dotyk soupeřky.. takže vlastně myslím, že je třeba se soustředit na Vaughn, Russel, Vondráčkovou, Felixovou a Pudlákovou. Každá z nich je trochu specifická, ale myslím, že obranu těchto hráček zvládneme. 

 

Je nějaká naše činnost v zápasech se Slávií enormně důležitá?

Ano. Jsou to především nevynucené ztráty na naší straně. Důležité bude také nedat soupeři druhou šanci - mít tedy výborný obranný doskok. 

 

Čím to je, že Vaughn je o tolik nad všemi ostatními hráčkami ligy?

Já si nemyslím, že je "nade všemi" hráčky ligy. Má v každém zápase odehráno spoustu minut , třeba 35-38, a to se pak statistiky načtou. Také je to trošku o tom, že Vaughn je koncový hráč, její počet střel je velký. Tím nijak nechci snižovat její výkonnost, je to rozhodně dobrá hráčka, která se nebojí vzít odpovědnost do svých rukou a zakončovat. 

 

Ani jeden z našich dosud vítězných zápasů, kromě prvního, jsme nevyhráli rozdílem vyšším než 11 bodů. Čím si to vysvětlujete? 

Možná je to tím, že já se v zápase snažím vystřídat všechny hráčky z lavičky, zatímco BLK klidně hraje zápas v šesti, sedmi lidech. BLK má dobrý tým, každý rok je silnější a silnější, přicházejí lepší a lepší hráčky. Na druhou stranu v tomhle zápase půjde o to, kdo postoupí a nám stačí vyhrát o bod.

 

Bral byste raději jiného soupeře do play-off poháru než je Slávia?

Já osobně jsem rád, že máme zrovna tohoto soupeře. Minulý zápas jsme prohráli, tak teď je čas zase vyhrát a postoupit od Final Four.   

 

Chcete se Slávií bojovat jen na palubovce nebo i zbraněmi soupeře jako je ideologický boj? Tím narážím na zápasový Bulletin, který se výrazně „opřel“ do naší hráčky (celá stránka je dohledatelná na facebooku Slavie - https://goo.gl/cj4Oc9 ).

My jsme v tomto jiní než BLK. My jsme sportovci tělem i duší, a proto chceme vyhrát větším basketbalovým uměním přímo na palubovce. Nevím, jestli se nám to podaří, míč je kulatý. Ale uděláme pro to všechno... všechno ze sportovního, basketbalového hlediska na palubovce. Nedovedu si představit, že bych se zachoval jako BLK Slavia, která ve svém programu k utkání, které jsme tam minule hráli, věnovala celou stránku popisu jak je naše hráčka Katka Křížová hrubá a vlastně špatná hráčka, že bude celý zápas sledována speciálními kamerami atd. Tento přístup mi spíš připomíná marketingové klání o mistra světa v boxu mezi Kličkem a Furym, nebo kýmsi, kde jde o to rozhodit psychologicky soupeře, protože se hraje o velké miliony dolarů. To asi inspirovalo pisatele "slávistického" bulletinu v Ženské basketbalové lize a tak chtěl tímto dosti nesportovním způsobem rozhodit naši Katku a celý tým. A protože se jedná o ženy a protože si Katka užila dost osobního tlaku již při prvním zápase, zřejmě se to pisateli tohoto bulletinu povedlo, protože začátek tohoto zápasu byl 0:13.. Nevím, jestli ho to těšilo a byl nadšený ze "svého" úspěchu, ale pokud ano, tak je mi ho líto. Přemýšlel jsem, proč někteří diváci BLK Slavia tak nesportovně útočí právě na Katku Křížovou.. a zjistil jsem si, že Katka opakovaně odmítla nabídku hrát za BLK a dala přednost našemu týmu. Jak vidno, takovou "zradu a nehoráznost" nemůže někdo v BLK překousnout. 

 

Já si přeju, aby se fanoušci BLK chovali slušně a nemuseli být tedy vyvedeni a ať vyhraje na palubovce ten lepší. Já osobně pevně věřím, že to bude DSK Basketball Nymburk! 


 
 
vloženo: 01.02.2017 07:32 / přečteno: 31834x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.