JE NÁŠ!!!

JE NÁŠ!!!

Přečtěte si referát z pondělního finále Českého poháru, který nám přinesl vítěznou trofej. Fotografie doplněny ve fotogalerii!!

Úvod utkání jednoznačně lépe vyšel nymburskému týmu. Dvěma slepenými trojkami rychle odpoutala Středočešky Veronika Bortelová. Naopak Hradec se v útoku trápil a dokázal korigovat prakticky pouze z trestných hodů. Ty si ale dokázaly vyzískat i soupeřky na druhé straně hřiště, které navíc hrozily i rychlým protiútokem.

 

Lvice mohly děkovat Michaele Staré, která deseti body z patnácti úvodních svého týmu držela prapor královéhradeckých basketbalistek. Na druhé straně podobný střelecký počin zaznamenala Šikšniuté, která však měla výraznější podporu svých spoluhráček. No a protože ofenzivní smršť neustávala, blížil se poločasový rozdíl dvaceti bodům.

 

Při výměně stran zřejmě došlo i k výměně královéhradeckého celku. Ten vstoupil na palubovku mnohem bojovnější než v první dvacetiminutovce a dokázal třetí čtvrtiny stáhnout devět bodů ze svého hrozivého manka. Pomohla mu k tomu velká aktivita na útočné polovině a zvýšená agresivita v defenzivě. Na konci třetí čtvrtiny navíc musela povinně střídat Khomenchuk, čímž se oslabila nymburská zbraň na doskoku.

 

Hradec pokračoval ve stíhací jízdě a dostal se až na hranici šesti bodů. Nymburským basketbalistkám ale pomohl koš s faulem Šípové, díky němuž našly po dlouhé době recept na houževnatou obranu Lvic. To jim vlilo novou energii do žil a navýšily svůj náskok opět na desetibodovou hranici, na které už zápas dohrály.

 

MVP, tedy nejužitečnější hráčkou turnaje se stala nymburská Jessica Kuster, která svému týmu k titulu pomohla finálovým double-doublem (13 bodů + 12 doskoků).

 

DSK Basketball Nymburk – Sokol ZVUS Hradec Králové 75:65 (28:12; 50:31; 63:53)

Šikšniuté 21, Kuster a Bortelová po 13, Bartáková a Taylor po 6, Huňková a Khomenchuk po 5, Šípová 4, Verlíková 2 – Stará 18, Zavázalová a Rosenbaumová po 10, Kuthanová 9, Křížová 7, Hartigová 6, Hrušková a Bura po 2, Effangová 1, Andělová a Matušková 0

TH: 16/11 – 19/13
Trojky: 4 – 4
Doskoky: 48 – 31
Zisky: 5 – 6
Ztráty: 14 – 11
Asistence: 9 – 6
Fauly: 23 – 24
 

Daniel Kurucz, DSK Basketball Nymburk: „Je to skvělý pocit. Jsme třetí tým v historii Českého poháru, který ho vyhrál. Samozřejmě neúčast USK je škoda možná pro Pohár, ale velká motivace pro ostatní. My jsme udělali to, co jsme měli. Jsme druhý tým tabulky ŽBL. Nechtěl jsem se pasovat do role favorita, ale nic jiného nám nezbývalo. Jsem rád, že jsme vyhráli, i když Hradec ve druhé půli přitlačil v obraně a my jsme netrefovali koše, ale ubojovali jsme to. Radost je velká a myslím, že je to zasloužené po té práci, kterou si s tím už dlouho dáváme.“

 

Romana Ptáčková, Sokol ZVUS Hradec Králové: „Naše stříbrná medaile je zasloužená. Nymburk byl ve finále jasně lepší a řekněme to ještě jinak – jeho kádr a herní kvalita byla vyšší. Já nejsem spokojena s prvním poločasem, kdy jsme bránily trochu pasivněji, i když to bylo dané i tím, že rozhodčí toho hodně pískali a my jsme po nasbíraných faulech ustoupily ze své aktivity, což byla voda na nymburský mlýn. Nemyslím si ale, že naše dotažení ve druhé půli bylo tím, že by Nymburk povolil otěže. Pořád hrál se svým základním kádrem. Nám ale nepomohlo to, že jsme brzy měly napískané fauly a hráčky se logicky bály kontaktu. Byly jsme pak pasivní a za to jsme byly potrestané. V poločase jsme si přesto řekly, že nemáme co ztratit, ať se bude pískat, nebo ne. My totiž od aktivity nemůžeme ustoupit, protože Nymburk je natolik kvalitní tým, že to potrestá, proto jsem ráda aspoň za ten druhý poločas. Celkově jsme na turnaji dosáhly na to, na to jsme měly. Karty byly zhruba takhle rozdané a já jsem ráda, že jsme se vůbec do finále přes Valosun v těžkém semifinále dostaly.“

 
vloženo: 29.02.2016 22:22 / aktualizováno: 01.03.2016 11:04 / přečteno: 29611x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.