KURUCZ: ČEKÁM SOUBOJ OBRAN

KURUCZ: ČEKÁM SOUBOJ OBRAN

Už teď mohou o Českém poháru 2016 oba dva finalisté do svých kronik psát ozdobným písmem. Kdo si naplní svoje pero zlatým a kdo stříbrným inkoustem se bude rozhodovat v pondělí od osmi večer.

Naše hráčky vcelku s přehledem přehrály domácí Karlovy Vary, Lvice z Hradce se sice trochu s Valosunem trápily, ale nakonec potvrdily roli mírného favorita utkání. Hradec dokázal využít svou silnější lavičku. „Důležité pro konečný výsledek bylo, že mohl Hradec více střídat na pivotu. Vůbec možnost většího zapojení střídajících hráček pozdějšímu vítězi hodně nahrávalo. Trenérka Ptáčková si dovolila nahradit Zavázalovou Andělovou a výkon týmu se tolik nezměnil, jako když ze hry Valosunu vypadla Sedláková. Hradec utekl, když měl Valosun Sedlákovou na lavičce,“ všiml si náš trenér Kurucz při sledování druhého poločasu prvního semifinálového utkání.

 

Naše hráčky mají s Hradcem stále ještě nevyřízené účty z loňského semifinále, kdy nás polabští rivalové přehráli 3:1 na zápasy. V letošním roce je zatím statistika vzájemných zápasů na naší straně. Věřme, že se to nezmění ani v pondělí pozdě večer. „Musíme si zvyknout, že budeme hrát s Hradcem hodně, myslím si, že se potkáme i v play-off. Na finálový zápas poháru se těšíme a věříme, že ho koncentrovaným výkonem vyhrajeme. Hradec má dobré pivotky, má dobré střelkyně za tři body. Základní pětka Hradce ve složení Zavázalová, Kuthanová, Stará, Bura a Křížová, je silná Na pivotu může s přehledem střídat Hartigová a Rosenbaumová, daří se i Andělové,“ vyjmenoval trenér Kurucz většinu hráček soupeře.

 

Co bude klíčem k vítězství? „Vyhraje ten tým, který bude bránit s větší intenzitou,“ vypíchl náš trenér meritum zápasu a zastavil se ještě u jedné skutečnosti:  „Připomínal jsem hráčkám, že nesmíme hrát od třetí minuty ale od první, aby se neopakoval vstup do zápasu v Hradci. Tam se nám z lopaty směřující do pece povedlo seskočit, ve finále Českého poháru by se to povést nemuselo.“ Odvetné utkání základní části jsme v Hradci začali propadákem 0:10.

 

Ani jeden tým neměl možnost na vlastní kůži poznat, jaké je to hrát finále Českého poháru, i když v tomto ohledu je Sokol o poznání zkušenější. V posledních čtyřech letech Hradec získal třikrát bronzové medaile. Bude možnost získat premiérový pohár svazující prvkem nebo motivačním prvkem výkonu? „Řekl bych, že pro oba týmy to bude spíše svazující prvek a že nepadne mnoho bodů. Bude to boj o to, neudělat zbytečnou chybu, všechno ubránit a pochytat rychlé protiútoky. Já budu klást důraz na obranu a myslím, že stejně bude postupovat i trenérka Hradce,“ předpokládá Dan Kurucz.

 

Ještě jedna odlišnost, spíše taková drobnost, je mezi oběma týmy. Hradecké hráčky zůstaly v Karlových Varech, naše jely po zápase domů a zítra pojedou na západ Čech znovu. Může to hrát nějakou roli? „Každé má svou výhodu a nevýhodu. Hraje se až v osm večer a den bude pro Hradec dlouhý. Budou mít více času o zápase přemýšlet. Zatímco naše hráčky stráví den, jak jsou zvyklé, vyspí se ve svých postelích a budou moci lépe dodržet svoje předzápasové rituály, „ preferuje kouč náš model, i když sám ve Varech zůstává. Proto však, aby zítra dopoledne mohl absolvovat zasedání AŽLK. 

 
vloženo: 29.02.2016 03:36 / přečteno: 30254x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.