TEMPO BYLO HODNĚ RYCHLÉ

TEMPO BYLO HODNĚ RYCHLÉ

První semifinálový zápas proti Aradu hodnotili oba trenéři a tři nymburské hráčky. 

Jose Araujo - kouč Aradu

Nymburku určitě citelně chyběla velmi důležitá hráčka Jacinta Monroe.  My jsme odvedli velmi dobrou práci v obraně, jen jsme se cítili trochu svázaní, přece jen to bylo už malé finále. Po začátku, kdy se jim dařilo, jsme museli přizpůsobit krytí střelkyň soupeře. A těžký úkol byl nenechat pivotce Rolle dobré střelecké pozice. Pak jsme udělali několik chyb, když jsme už kontrolovali zápas, hráli jsme tam příliš rychle.

Do poločasu jen dva fauly. Není to až moc málo?

To byla trochu výjimka, ale když se Nymburk stále snažil o pasy dovnitř, chytali jsme jeho hráčky "do pastí", ony pak musely vyhazovat ven a hráčky z perimetru si braly pokusy z dálky, které jim nepadaly. Ve druhé půlce už Nymburk hrál důrazněji do koše a my jsme nabírali hodně faulů.

 

Daniel Kurucz – kouč Nymburk

Bylo to trochu smůly. My jsme se vždycky dotáhli a pak ztratili míč zbytečnými přihrávkami. Šli jsme tři na jedna a hodili míč do autu. Soupeř nám z protiútoků dal dvě trojky. Rozhodly zbytečné chyby v přechodu do útoku a doskakování soupeře. My když jsme nedali, tak jsme neměli druhou šanci. Oni jich měli víc. Potíž je, že s námi není druhý pivot Monroe. Waltieu Rolle zdvojovaly věřily, že druhý pivot nevystřelí z dálky. V závěru jsme riskovali a ustupovali do bedny, abychom měli doskoky a soupeř nám dával trojky. Pokud jde o výkon, jsem spokojený. Hráli jsme na hraně svých možností. Arad je devítinásobný mistr Rumunska. Ukázal, že je největší favorit. Arad jsme 38 minut trápili.

 

Veronika Bortelová

Soupeř byl jednoznačně lepší. Dokázali nás přeběhat, dokázali nás přeskákat a my zase měli hodně ztrát, které přicházely právě v těch momentech, kdy jsme se přibližovali. Jejich rozehrávačka byla skvělá – byla rychlá, měla vynikající střelbu, na začátku snad vůbec neminula.

Je rozdíl hrát takový zápas nebo českou ligu?

Srovnat se dá jen s top týmy ligy jako je USK nebo Hradec. Utkání bylo určitě tvrdší. Jejich obrana byla taková, že se mi zdálo, že je hřiště menší. Oni byli všude.

Čím to, že měl soupeř tolik doskoků?

Byli celkově vyšší a my jsme špatně braly na záda. Navíc při naší střelbě bylo k dispozici hodně odražených míčů. Bohužel nám hodně chyběla Jacinta Monroe.

 

Veronika Rybová

Rozhodně to byl těžší zápas v porovnání s ligou. Měli jsme na všechno o hodně méně prostoru – na střelbu, na rozhodnutí, na přihrávku. Jejich obrana byla hodně aktivní.

Čeho nejvíce litujete?     

Že jsme nedokázali, když jsme se přiblížili, jít přes ně. I když jsme trénovali dlouhé pasy, v zápase nám nevycházely.

Jsi chladnokrevný střelec, který se nebojí střílet. Přemýšlela jsi o střelách více, než v ligových zápasech?

Možná zpočátku, když jsme šla na hřiště. Po chvíli mi to už nepřišlo.

Byla jsi se sebou během zápasu nespokojena?  

Třikrát. Přešla jsem jednu trojku, kterou jsem mohla vystřelit. I trenér to říkal. Místo střely jsme šla do divokého nájezdu.

Se kterou akcí jsi naopak byla spokojená?

Ve druhém poločase jsem dala dva koše v řadě, i když to byly obě docela těžké střely. Myslím, že ta jejich patnáctka byla hodně naštvaná.

 
Monika Hamplová

Tempo bylo hodně rychlé, obrana agresivní, prostě to byl úplně jiný zápas, než jaký hrají české týmy. Zase to byly zkušenosti, které se jinak nezískají.

Čekali jste tak těžký zápas nebo vás soupeř překvapil?

Osobně jsem čekala těžký zápas, protože Arad je několikanásobný mistr Rumunska a mají hodně cizinek. Musím přiznat, že jsem měla před soupeřem určitý respekt.

Respekt, který svazuje nebo nabuzuje?

Přiznám, že jsem byla před zápasem nervózní, jak do hry zapadnu, ale brzy jsem na to zapomněla.

Lze jejich styl srovnat s nějakým jiným týmem v české lize?

Byli útoční a agresivní v obraně trochu jako Valosun, ale možná to bude srovnatelné jen s USK a zápas s ním nás ještě čeká.  

 
vloženo: 08.03.2015 08:48 / přečteno: 33474x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.