ODVETY ECW STARTUJÍ

ODVETY ECW STARTUJÍ

Nymburské ženy se po čtrnácti dnech opět vrací do zápasového rytmu a nebude to začátek vůbec jednoduchý. Dnes totiž odcestovaly do Ružomberku, kde zahájí odvety Eurocupu proti domácímu MBK.

Samotný fakt, že se bude jednat o první zápas po delším volnu, umocňuje i tréninková nepohoda v rámci reprezentační pauzy. Do osudu týmu zasáhla kromě absence Terezy Krakovičové, která byla ve výběru trenéra Svitka, různá zranění dalších hráček.


Na prvním tréninku po posledním zápase ŽBL se na jednom tréninku zranila Eliška Mircová a Míša Krejzová. Koleno a kotník, dva nejčastější důvody absence, zaúřadovaly i v tomto případě. Zatímco u Elišky důvod absence trvá, Míša na Slovensko odjela a bude připravená na lavičce k zápasu. Zda po dvou týdnech nastoupí není jisté. Tím však nebyly negativní zprávy u konce. Na jednom z dalších tréninků nevydržela achilovka Johanny Prytz a také pro ni to znamenalo pochopitelně stopku. Johanna je po operaci a bohužel v tomto případě se jedná o stopku až do konce sezony.


Do Ružomberku jsme tedy odjeli pouze s deseti hráčkami. Ovšem zápas to bude velice důležitý po postup do play-off. Situace v naší skupině je velice vyrovnaná a tři týmy, vyjma Celje, na prvních třech místech mají poměr zápasů 2-1. Před sezonou se zdálo, že kvalifikant o Euroligu Szekszárd nebude své body rozdával snadno. Ovšem po vítězství Ružomberka doma nad maďarským týmem se situace ve skupině ještě více vyrovnala. Naše hráčky se budou snažit navázat na svůj výkon z Nymburka a soupeře opět porazit. Ze svého letošního prvního zápasu ECW si však k Váhu vezou jen jednobodový náskok.


Slovenské „Ruže“ jsou ve slovenské lize zatím neporaženy a především v posledních dvou zápasech se se svými soupeřkami moc nepáraly. Nitru porazily 104:32 a Slovan 109:36. Jedinou porážku v dosavadním průběhu sezony tak má Ružomberok od našeho týmu z října. O body se starají především hráčky základní pětky: Šikšniute (17,2), Jeffery (17,1), Ellenberg (13,6), Mištinová (12,1) a Jackovec. První čtyři se umístily mezi deseti nejlepšími střelci slovenské ligy.


„Budeme muset zastavit především jejich základní pětku, ve které nastupují hned čtyři cizinky a střídající Markovič. Nám situace není nakloněna, protože budeme muset díky zranění hrát v poměrně úzké rotaci. Z hlediska vývoje zápasu by bylo dobré, nedostat zápas do vyrovnané koncovky. Už první naše setkání ukázalo, že nás nečeká vůbec snadný zápas, ale na druhou stranu víme, že je to tým, který je možné porazit. Z hlediska postupových šancí by bylo velice příjemné Ružomberok porazit i na jejich palubovce, ale ani prohra nic zásadního neřeší,“ řekl před zápasem trenér Kurucz.


 
vloženo: 27.11.2018 17:28 / přečteno: 27248x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.