V RAGUSE O NADĚJI POSTUPU

V RAGUSE O NADĚJI POSTUPU

Dnes od půl deváté večer rozehrají naše basketbalistky poslední utkání v základní skupině Eurocupu v italské Raguse. Zápas, který nám ještě dává matematickou naději na postup do play-off.

Ano. Nemusel by to být poslední zápas letošního ročníku. První podmínkou, kterou máme ve vlastních rukách, je vítězství v Raguse. „My víme, jak se v Raguse vyhrává,“ připomněl trenér Kurucz loňské vítězství 52:50 v základní části. „To by bylo zlaté. Stačilo by i bod,“ podotkl ještě Kurucz.

 

Výhra našich hráček v Itálii je první podmínka, ale záleží ještě na dalších výsledcích. V ostatních skupinách naší konference by musely ještě týmy, které jsou na vyšších příčkách příslušných tabulek, vyhrát. Což ale vzhledem k tomu, že hrají doma, není nemožné. „Náš tým by si postup zasloužil, ale bude to opravdu těžké, protože Ragusa oproti loňsku ještě posílila,“ přemýšlí trenér našeho týmu.

 

Nabízí se varianta, že Ragusa, která už má postup v kapse, by mohla zápas podvědomě a nebo i vědomě „vypustit“. Jenže v systému, který je pro první dvě kola play-off vedením soutěž nastaven, by takové zaváhání mohlo mít i nepříjemné důsledky. Po základní části se totiž stanoví pořadí postupujících týmů od jedné do dvaceti čtyř a podle toho jsou pak nasazeny do pavouku vyřazovacích bojů. Prvních osm nejlepších postupuje do druhého kola přímo, ostatní týmy pak hrají ve dvojicích 9.-24., 10.-23. atd a vítězové těchto dvojzápasů se pak střetnou s osmi nejlepšími. A to tak, že ten nejlepší tým vyzve z vítěze dvojice 16.-17, tedy toho, který by z postupujících měl být teoreticky nejslabší. 

 

Připomeňme, že základní pětka Ragusy ve složení: Gorini, Consolini, Kuster, Hamby, N’dour měří v průměru 189 cm!!! Jejich opravdu vysoká výška nám dává však jednu možnost: „Musíme je přeběhat, hrát rychlé protiútoky. Pokud budeme chodit do postupného útoku, budete to problematické,“ ví trenér Kurucz. Zároveň si je vědom, že pro takový způsob boje potřebuje více rozložit minuty, aby naše základní pětka měla na konci více sil než základní pětka soupeře. „Chtěl bych více střídat … pokud mi to strach dovolí,“ poznamenal s úsměvem Dan Kurucz.

 
Utkání v Raguse tedy začíná v 20:30, ale podle informací, žádný videosteam se nepřipravuje. Jediným zdrojem informací tedy bude textový on-line na stránkách EuroCupu. LINK ZDE
 
vloženo: 30.11.2017 17:00 / přečteno: 29054x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.