PROHRA PO BOJI

PROHRA PO BOJI

Utkání proti Szekszardu bylo z hlediska vývoje ve skupině a postupových možností klíčové. Třicet čtyři minut jsme byli lepší, zalomilo nás jedno rozhodnutí rozhodčí a ztráty. KSC Szekszard : DSK Nymbuk 73:66.

Do utkání jsme vstoupili velice dobře v obraně a s hodně přesnou střelbou. „Na zápas jsme se dobře připravili a naše hráčky pokyny solidně plnily. Z dobrého úvodu jsme pak žili skoro celý zápas,“ řekl při hodnocení trenér Kurucz.

 

Za první čtyři minuty jsme vedli 13:7, když jsme měli střelbu z pole 5/6. Za tři body se trefila Alena Huňková z levé strany a Eliška Mircová z pravé. Navíc trojka Elišky přišla až v poslední vteřině postupného útoku a taková střela přidá kromě bodů i trochu v psychice celého týmu. Co nás však už v té době trápilo, byly ztráty. Domácí je sice ještě nedokázali využít, i když v jednom případě šli tři na jedna. „Ztráty nás zabíjely bodově, ale braly i spoustu sil jak fyzických tak psychických,“ potvrdil Dan Kurucz. Domácí se snažili vytáhnout obranu a bohužel jsme si připsali další dvě ztráty. Po time outu se přechod přes polovinu zlepšil a dá se říct, že nám po zbytek zápasu nečinil nějaké větší problémy.

 

Po sedmi minutách zápasu se do hry zapojila i naše nová hráčka Chloe Wells, která na to, že s týmem trénovala jen jednou v Maďarsku, dokázala navnímat některé akce a hlavně byla schopná dobře převážet míč na útočnou polovinu. Závěr první čtvrtiny jsme zvládli výborně. Také díky trojce Aleny Huňkové a po dalších koších Saši, Chloe a Kiki jsme po deseti minutách vedli 24:17. V první čtvrtině jsme daleko lépe stříleli z pole (14/9) než soupeř (23/7). Navíc jsme se třikrát pokusili o trojku a všechny pokusy byly úspěšné. To domácí z perimetru nevystřelili ani jednou. Měli však sedm útočných doskoků, především u míčů, které se odrážely dál od koše. Pod košem totiž naše pivotky pracovaly spolehlivě.

 

Do druhé čtvrtiny musela nastoupit místo Kiki Linskens, která nabrala tři fauly, Petra Bakajsová. Nevedla si špatně, i když první zápis do statistik byl faul. Vzápětí si chybku odčinila košem. Pak se ve hře jedna na jedna prosadila únikem Chloe Wells a vedli jsme 28:19. Jenže přišly tři akce domácích. Jednu proměnili se štěstím, druhý koš přidali po doskoku a rychlém protiútoku a třetí koš padl po chybě v obraně. Dlouhá dvojka Saši a individuální uvolnění Chloe pomohlo k opětovnému vedení o 6 bodů (34:28). Jenže tři naše ztráty nakonec umožnily domácím srovnat na 34:34 tři a půl minuty před koncem prvního poločasu. Z následné akce po obranném doskoku Krystal Vaughn jsme dostali míč rychle dopředu a po koši Saši z otočky jsme si vzali vedení zpět. Z dalšího útoku proměnila Karolina Šotolová trojku a po chvíli přidala dva body Vaughn (36:41). Po chybě při vyhazování zpoza postranní čáry dali domácí poslední dva body prvního poločasu.

 

Na úvod třetí čtvrtiny proměnili domácí první dvě trojky v zápase, ale na naší straně další trojku přidala Ála a dařilo se nám i nadále skórovat a tím odrážet snahu domácích vyrovnat průběžný výsledek zápasu. Ve 27.minutě proměnila Alena Huňková svou čtvrtou trojku z pravého rohu a vedli jsme opět o devět bodů. Domácí z následného útoku nedali, ale ani my jsme nebyli úspěšní. Bohužel v posledních dvou minutách jsme třikrát ztratili míč a domácí se dotáhli na rozdíl jediného bodu 56:57.

 

Poslední čtvrtina začala dvěma ztrátami domácích, které jsme však k naší velké škodě nedokázali potrestat. Oboustranný faul mezi Vaughn a Gereben nebyl odpískán zcela podle pravidel. Evidentně první faulovala po vypíchnutí míče maďarská hráčka a teprve poté přisel nedovolený zákrok Krystal. I když chvíli rozhodčím trvalo, komu vlastně po tomto faulu dají míč, nakonec ho přisoudili nám, ale při vyhazování od půlky nám zbývalo jen 6 sekund do konce útoku. Nakonec se rozhodla naše nová rozehrávačka Wells k trojkovému pokusu a ten proměnila (56:60). Pak rozhodčí ohodnotili řeči z lavičky domácích technickou chybou, ale ani podruhé jsme trestný hod za tento přestupek neproměnili. Trest přišel vzápětí. Koš s faulem Krnjič (59:60). Na druhé straně se Chloe dopustila kroků a míč připadl domácím. Ani ti nedokázali využít výhodu k vedení v zápase. Podobně se stalo ještě dvakrát. Dvakrát jsme nepřidali body, ale domácí také ne. Až přišla osudová nesportovní chyba Saši, která při zdvojení na půlce faulovala?? a rozhodčí Paulina Gajdosz ukázala nad hlavou sepjaté ruce. Domácí se po dvou šestkách a 34 odehraných minutách poprvé dostali o bod do vedení. To jsme si po chvíli vzali zpátky my, když Alena Huňková proměnila samostatný nájezd, ale trojka s klaksonem ukončujícím limit na postupný útok svlékla našeho trenéra ze saka. Domácí vedli 64:62, vytáhli obranu zase za půlku a polská rozhodčí vytáhla útočný faul Vaughn. V posledních dvou minutách však domácí byli schopní některé akce proměnit, my už jsme byli v útoku trochu nervózní a nedokázali jsme se přiblížit na více než pět bodů.

 

„Výborný zápas odehrála Alena Huňková, která jednak nastřílela nejvíce bodů, ale hlavně dokázala velice dobře bránit Oblak. Dobře zahrála i naše nová hráčka Chloe Wells, u které obdivuji, že byla schopná zvládnout naše akce po jediném společném tréninku. Pod košem kralovala Saša Chomenčuk,“ vyzdvihl některé hráčky trenér Kurucz. 

 
vloženo: 23.11.2017 21:45 / přečteno: 30017x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    1 23
45678 910
1112131415 1617
1819202122 2324
25262728   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.