POSLEDNÍ EUROCUP DOMA

POSLEDNÍ EUROCUP DOMA

Ve čtvrtek zakončíme posledním domácím zápasem a zároveň prvním odvetným letošní pouť základní částí ECW. Soupeřem bude tým z Lisabonu.

"Naším jediným cílem je našeho portugalského soupeře porazit a to víc než o devět bodů, poněvadž v Lisabonu jsme prohráli o osm 62:70,“ prozradil trenér Kurucz. 
 

Tým z předměstí hlavního města Portugalska se celým názvem jmenuje Grupo Desportivo Escola Secundária de Santo André, což v překladu znamená Sportovní oddíl střední školy Svatého Ondřeje. Oddíl byl založený v roce 1981, a protože v celém regionu Barreiro nebyl žádný jiný klub, bylo zpočátku problematické hrát zápasy. V posledních deseti letech se klub pohybuje ve vrchní části tabulky nejvyšší soutěže. Nejhorší umístění dosáhl v roce 2011, kdy skočil na 7.místě, naopak v roce 2007 skončil po základní části druhý a nakonec se stal i mistrem země. Druhé vítězství v domácí lize oslavil klub GDESSA před několika měsíci, když v tabulce základní části skončil opět na druhém místě. Mistrovský titul však musel vybojovat v turnaji Final Four, kterým pokračuje mistrovství po čtvrtfinále. V závěrečném turnaji dojde na souboj všech tří týmů mezi sebou a výsledná tabulka turnaje určí vítěze. Tímto systémem se hraje v Portugalsku v posledních třech letech.

 

Portugalky hrají hodně rychle, aktivně brání a tlačí se do rychlého protiútoku. Také většina z nich dobře střílí za tři body. Zápas s nimi bude tedy trochu takovou reminiscencí na minulý zápas s Hradcem Králové. Ten jsme po boji vyhráli 65:60.  

 

„Hlavním úkolem bude nedat soupeři druhou šanci, tedy zajistit drtivou většinu obranných doskoků a pokusit se o co nejvíc doskoků i pod útočným košem, abychom zabránili hostujícímu týmu dávat jednoduché koše z rychlých protiútoků,“ nastínil trenér Kurucz hlavní úkol našich hráček.

 

Speciální pozor si musíme dát na hráčky na pozici dva Marciu Costu, která nám v Portugalsku nasázela celkem 30 bodů a zápas v podstatě rozhodla. Tato levoruká hráčka se dokázala prosadit, ať už ji bránil kdokoliv, byť se na ni vystřídaly 4 obránkyně. Nebezpečné budou též trojkařka Umabano na pozici tři a podkošové Ferreira, Payne a Green, byť ani jedna z nich není střelcem za tři body, svojí prací pod košem se dokáží prosadit. Na rozehrávce se budou střídat rychlá Serranho a dobře střílející Bernardeco. Soupeř určitě nastoupí ve velmi úzké rotaci, z posledních zápasů bylo vidět, že hrává v 6-7 lidech. 

 

„Věřím, že se dokážeme prosadit dobrou střelbou a kombinací a zlepšenou obrannou činností, kterou jsme ukázali již v posledním zápase s Hradcem Králové. Po dlouhé době jsou všechny hráčky zdravé a připravené naskočit do zápasu, a to včetně Alex Tarasové, která odehraje v našem dresu, po vzájemné dohodě, poslední zápas,“ zakončil úvahy trenér Kurucz. 

 
 
vloženo: 01.11.2017 21:06 / přečteno: 30183x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    1 23
45678 910
1112131415 1617
1819202122 2324
25262728   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.