DNES PROTI LÍDROVI SKUPINY ECW

DNES PROTI LÍDROVI SKUPINY ECW

Dnes na nás čeká nejtěžší soupeř ve skupině, náš již tradiční eurocupový soupeř, Virtus Eirene Ragusa, se kterým jsme se v minulé sezoně utkali už čtyřikrát.

Ragusa už v minulém roce patřila k silným celkům a pro letošní sezonu ještě posílila. Jednak je novou hráčkou Jessica Kuster, která svou pouť Evropou začala v Rumunsku a v předminulém roce byla naší hlavní hráčkou při zisku stříbrných medailí v lize a zlata v Českém poháru. Na minulou sezonu přestoupila do maďarské Pecse a letos je oporou sicilského týmu Ragusy. "Škoda, že Jessica neoblékne náš dres, jako před dvěma lety. Bohužel, udržet ji z finančního pohledu nebylo možné. Přesto ji v Nymburce velmi rádi přivítáme!" říká trenér Kurucz.  

 

Pod koš doplnilo vedení Ragusy další výbornou hráčku, vycházející hvězdu amerického basketbalu Dearicu Hamby, bez sedmi centimetrů dvoumetrová pivotka nastupuje na nezanedbatelné minuty v WNBA za San Antonio. "Ragusa bude podle mého názoru patřit k favoritům celého Eurocupu. Případné vítězství by bylo fantastickým výsledkem. Museli bychom ale zahrát opravdu skvěle, bezchybně a hlavně výborně doskakovat. Bude to opravdu těžká práce," konstatoval před zápasem trenér Dan Kurucz. 

 

Podívejte se na základní pětku našeho soupeře: Maddalena Gorini, 182 cm, italská reprezentantka, Chiara Consolini, 186 cm, italská reprezentantka, Jessica Kuster (USA) 188 cm, vynikající střelec i obránce, Dearica Hamby (USA) 193 cm a Astou Ndour (ESP/SNG) 198 cm, reprezentantka, levoruká pivotka s výbornými trojkami, která rozhodla loňský souboj (53:57). Základní sestava má výškový průměr 189,5 cm a to opravdu nahání strach, už jen jednoduchým porovnáním s naším výškový průměrem 184,4 cm...

 

"Soupeř proti loňsku ještě výrazně posílil. Pozice tři, čtyři, pět a vlastně i dva jsou vynikající,“ probírá se soupiskou Ragusy trenér Kurucz a zkouší najít cestu: „Věřím, že pokud se nám podaří eliminovat rozehrávku, máme šanci."

 

Zápas začíná dnes v 19:00 hodin ve Sportovním centru v Nymburce. Přijďte povzbudit náš tým.

 
 
vloženo: 25.10.2017 11:11 / přečteno: 32046x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    1 23
45678 910
1112131415 1617
1819202122 2324
25262728   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.