DŮLEŽITÝ ZÁPAS

DŮLEŽITÝ ZÁPAS

Svůj první domácí zápas v Eurocupu odehrajeme dnes proti maďarskému vicemistrovi Atomerömü Szekszárd. Týmu, který se v minulé sezoně vyšvihl z lehkého podprůměru maďarské nejvyšší soutěže až k vítězství v základní části a ke druhému místu.

Za čtyřicet let působení v první lize to byl jednoznačně jejich největší úspěch a určitě nechtějí zůstat jen u toho.

Důležitost utkání si náš trenér Daniel Kurucz jasně uvědomuje. „Pokud chceme pomýšlet na postup do play off Eurocupu z naší velmi těžké skupiny, musíme doma vyhrávat. Proti týmu, který hrál dokonce kvalifikaci o Euroligu to ale bude určitě hodně těžký zápas.“ Význam vítězství podtrhuje ještě prohra v prvním kole na půdě portugalského mistra GDESSA Barreiro.

Úspěšné družstvo minulé sezony z Maďarska se proměnilo výrazně méně než domácí tým. Základní pětka je vysoká a velice silná a podobně jako v Nymburce mezinárodní – dvě Slovinky, jedna Srbka a Američanka. „Pokud chceme uspět, musíme ubránit nejlepší střelce soupeře a přidat hodně doskoků,“ ví trenér Kurucz, kde leží klíč k úspěchu.

Hráčky na dominanci pod košem máme, dvojice Linskens – Chomenčuk je vysoká a dostatečně silná dvojice. S obranou se však náš výběr v posledních zápasech trochu potýká.

Každý zápas však má svůj příběh a ten proti Szekszárdu se začne v nymburské hale Sportovního centra vyprávět v sedm hodin večer. „Přijďte se na vlastní oči podívat, jak to dopadne, budeme vaši podporu potřebovat,“ zve na utkání trenér Kurucz.

 
vloženo: 19.10.2017 07:12 / přečteno: 30656x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.