VÝHRA O PĚT = POSTUP

VÝHRA O PĚT = POSTUP

V Raguse na jihu Sicílie je krásných 19 stupňů, což by bylo pro příjemnou relaxaci více než fajn. Jenže naše děvčata se nepřijela ohřát, ale sehrát klíčový zápas o postup do dalšího kola play-off EuroCupu.

V dvojzápase vyřazovacích bojů musíme dohánět čtyřbodové manko z prvního zápasu v Nymburce. Pro postup je nutné zvítězit o pět a více, výhra o čtyři by znamenala prodloužení a prohra nebo výhra o méně než čtyři pošle do dalších bojů našeho soupeře. „Budeme nastupovat proti velmi silnému soupeři s trojnásobným rozpočtem. Právě tato skutečnost umožnila italskému týmu výrazně posílit do play-off, když si koupili šampiónku WNBA z roku 2012 a loňskou all-star turecké ligy, podkošovou Erlanu Larkins,“ poznamenal holý fakt trenér Kurucz. V prvním zápase v Nymburce (53:57) byla právě Larkins s 15 body nejlepší střelkyní zápasu, když se nám podařilo bodově téměř zcela vymazat španělskou reprezentantku a stříbrnou z olympiády v Riu Ndour. Hráčka, který ve dvou předchozích zápasech nastřílela 47 bodů, zůstala v Nymburce na dvou bodech.

 

V utkáních s Ragusou padá málo bodů, ve třech našich duelech nepadlo nikdy víc než 111 bodů dohromady (102-111-110). „Bude rozhodovat každý koš, každá chyba,“ upozornil důrazně Daniel Kurucz. Velké nebyly doposud ani bodové rozdíly mezi oběma týmy, maximálně 5 bodů v zápase pořadové číslo dva. Zajímavé je i to, že hodnoty nastřílených bodů každého z týmů v jednom zápase by se vešly do intervalu 50 až 58 bodů. 

 

„Na zápas jsme dobře připraveni, soupeře známe a nyní už víme i to, v čem je Larkins vynikající, protože jsme měli možnost ji vidět na vlastní oči minulý týden v Nymburce. "Máme propracovanou taktiku na každou soupeřku a víme, co bychom měli na tu kterou hráčku hrát. Na druhou stranu nepochybuji o tom, že totéž může říct zkušený sicilský trenér Lambrushi o svém týmu. Proto se pokusíme překvapit něčím novým, trochu jinou sestavou na začátku utkání a také se pokusíme zvýšit tempo hry, což by nemuselo Raguse úplně vyhovovat,“ plánuje trenér Kurucz a samozřejmě ví, že je bezpodmínečně nutné, aby si hráčky vzaly rady k srdci a řídily se jimi do puntíku. Viděli jsme, co rychlá a agresivní hra udělala s Hradcem.

 

Trenéři a hráčky mohou ovlivnit hodně, na co jsou ale všichni krátcí jsou viry a jiná havěť tohoto typu. „Zdravotní potíže trápí Moniku Hamplovou a Sašu Chomenčuk,“ hlásí z Ragusy trenér Kurucz. „Nejsem si v tuto chvíli jistý, zda budou moci nastoupit. To by byla samozřejmě velká nepříjemnost. Každopádně je tady kurýrujeme, jak nejlépe umíme,“ nevdává to trenér.

 

V případě postupu, tedy při výhře o pět a více, by nás čekal velmi pikantní soupeř. Buď by to byla maďarská Pécs, kde hrají "naše" bývalky Egle Šikšniute a Jessica Kuster nebo jejich přemožitel turecký velkoklub Galatasaray Istanbul. Situace Pécse se podobná jako naše, doma prohrála s Galatasarayem také o 4 body 67:71.

 

Držte nám palce, zápas začíná od 20:30 a on-line statistiky můžete sledovat na webových stránkách FIBA (zde)

 
 
 
 
vloženo: 25.01.2017 15:58 / přečteno: 29379x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.