VYHRAJE AGRESIVNĚJŠÍ V OBRANĚ I ÚTOKU

VYHRAJE AGRESIVNĚJŠÍ V OBRANĚ I ÚTOKU

Zítra poměříme svoje aktuální síly s italským družstvem Virtus Eirene Ragusa v prvním zápase play-off evropského poháru FIBA EuroCup women.

Pokud se vám zdá jméno soupeře povědomé, vězte, že jsme s tímto týmem utkali těsně před Vánoci v rámci základní skupiny poháru. Tehdy jsme prohráli jen díky nepovedených posledních dvou minutách, které jme prohráli  0:7. První zápas na Sicílii jsme proti Raguse pro změnu vyhráli my. Pro italský tým to byla jediná prohra v základní skupině. Ani jeden zápas nebyl žádnou ofenzívní estrádou, ale svědomitou snahou zastavit soupeře. V prvním utkání padlo pouze 102 bodů celkem a utkání skončilo našim vítězstvím 52:50. Bodově nejvýživnější čtvrtina z obou zápasů byla druhá v utkání v Nymburce, padlo v ní 40 bodů, ale ani tak nepozvedla počet nastřílených bodů nijak nad průměr. Zápas skončil za stavu 53:58.

 

Jednoznačně nejnebezpečnější hráčkou soupeře je španělská reprezentantka, stříbrná z olympiády v Riu, Astou Ndour, která nastřílela dohromady 48 bodů, což je 44% všech bodů svého týmu. Vysoká, štíhlá hráčka pomohla Raguse v prvním zápase třemi trojkami a ve druhém dvěma. Byla pochopitelně platná i na doskoku.

 

Před zápasem jsme se zeptali na pár otázek trenéra Kurucze. 


Jaké jsou plusy a mínusy toho, že v prvním kole narazíme na stejný tým jako v základní skupině?

To uvidíme. Raději bychom měli do play-off jiný tým, abychom vyzkoušeli i jiné družstvo, jiný styl hry. Ale zase Ragusu jsme již jednou porazili, a tak si věříme. Myslím, že plusy převažují. Víme, že můžeme Ragusu porazit a navíc nemusíme v prvním kole do Turecka nebo do Ruska.

 

Z jakých nejdůležitějších poznatků z minulých dvou zápasů jste vyšel při přípravě na středeční utkání?

Konkrétně, že nesmíme přebírat křídlo - pivot a že bude třeba jinak řešit pick and rolly, aby v žádném případě nezůstávala pivotka Ndour, tahoun týmu v útoku, sama. Není to jediná změna, ale ty si další necháme v kabině, aby hostující realizační tým nevyužil překladač (smích). 

 

Dá se opět předpokládat souboj obran?

Asi ano. Jestli udržíme soupeřky pod padesáti body, tak vyhrajeme. Musíme ale zcela eliminovat jejich rychlé protiútoky a pokusit se zneškodnit útočné výpady Astou Ndour. Obojí to bude hodně těžké.

 

Dokáží se hráčky aklimatizovat na pozdní hodinu domácího zápasu?

Věřím, že ano. Když hrajeme venku, hraje se zpravidla od půl deváté. Navíc úterní trénink máme po zápase mužů, tedy taky ve 20:30. Takže snad by neměl být problém... navíc soupeři mají zápas taky až ve 20:30 (smích).

 

V čem bude utkání s Ragusou jiné než první, v základní skupině?

Půjde o všechno, v minulém šlo „jen“ o vítězství ve skupině. To je nejmarkantnější rozdíl. Vyhraje ten, kdo bude agresivnější v obraně i v útoku. Snad to budeme my a odletíme do Itálie s co nejlepším výchozím stavem. 

 

Co by bylo nejlepší výchozí pozicí pro odvetu mimo výrazného bodového rozdílu v náš prospěch?

Vyhrát. Prostě v utkání zvítězit jakýmkoliv rozdílem, aby si holky uvědomily, že jsou dobrými hráčkami a basket hrát umí. Máme připravenou trochu jinou obranu pick and rollů, tak bych si přál, aby tohle vycházelo a holky tomu tím pádem začaly věřit.

 

Máte představu, zda přijede tým soupeře v kompletním složení?

Ano, bohužel, podle seznamu ubytovaných budou všechny, tedy i Laura Nicholls, která minule pro zranění zad chyběla. Bude to tedy ještě těžší než v posledním zápase.

 

Koho považujete v týmu soupeře za klíčovou osobnost?

Rozhodně Astou Ndour a řekl bych, že právě výše zmíněná Laura Nicholls. Je tvrdá, pevná, má skvělé doskoky a uvolňuje prostor pro Astou Ndour. Proti nám zahrála minule, dost nečekaně, dobře rozehrávačka Gorini. Doufám, že to nezopakuje (úsměv).

 

V poslední době se týmu nedaří podle představ. Dokáže to ve středu hodit za hlavu?

Nevím… Pravda, prohráli jsme na Slavii, když jsme zkazili úvod a pak samotný závěr. Věřím ale, že se tým poučil a hodil prohru za hlavu. Nic jiného nám nezbývá. Zbytečným pláčem nad porážkou bychom nic nezískali. Letošní tým nemá objektivně takové osobnosti, jako měl vloni. V týmu není Veronika Bortelová, Jessica Kuster, Egle Šikšniute, Tee Taylor. Musíme to tak chápat a tvrdě pracovat pořád dokola. Snažíme se. Minulou porážku už nesmíme vnímat, ve středu začne nový zápas, stejně jako vychází sluníčko každý den, i když den před tím pršelo. 

vloženo: 17.01.2017 11:42 / přečteno: 31728x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
12345 67
89101112 1314
151617181920 21
2223242526 2728
293031    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.