SOBOTNÍ SOUBOJ S MISTREM

SOBOTNÍ SOUBOJ S MISTREM

Do Nymburka míří absolutní vládce ženského basketbalu tým ZVVZ USK Praha. Zápas s multimistrem ŽBL a účastníkem Euroligy žen začíná v sobotu už hodinu po poledni.

Oba dva týmy provází v poslední době podobný osud v evropských pohárech. USK i naše hráčky prohrály poslední tři zápasy v Eurolize resp. v Eurocupu. Pro USK to znamenalo propad na třetí místo v tabulce EL, pro nás konec v Eurocupu, neboť se už jednalo o fázi play-off. Nicméně srovnávat tyto dva týmy je hodně troufalé a domnívat se, že by to nějak ovlivnilo hru USK v české lize se asi také nedá předpokládat. Stačí se jen podívat na výsledek posledního zápasu proti Strakonicím 127:40 nebo předposlední proti Slovance 107:50.


USK Praha v poslední době naráželo v Eurolize na fyzické limity kvůli malé rotaci. To už nebude platit nebo alespoň v míře menší. Pražanky totiž připsaly na soupisku pětadvacetiletou podkošovou hráčku Isabellu Harrison. Isabelle má zkušenosti jak s WNBA tak s Euroligou a do USK Přiletěla z italské Neapole, čtvrtého týmu italské Serie A1. Ve svém minulém týmu dosahovala 10,5 doskoků na zápas a v 11 zápasech nastřílela 167 bodů. Ještě dlužíme její výšku. Měří 191 cm. Pochopitelně není jasné, zda se stihnou vyřídit všechny formality a není jisté, zda v Nymburce nastoupí.


V historii vzájemných utkání najdeme 14 proher s celkovým skóre 732:1190. Nejvyšší prohru jsme zaznamenali 9. ledna 2016. V Nymburce jsme prohráli 57:106. Je možná trochu paradoxní, že v zápasech jsme inkasovali stovku celkem třikrát, pokaždé do bylo na domácí palubovce.


„Já jdu do každého zápasu s cílem vyhrát. Pravdou je, že při současné síle USK je to téměř nemožné. Vždyť USK neprohrálo v české lize zápas od roku 2013. My nesmíme hledět proti komu hrajeme, chceme hrát svou hru, abychom mohli na konci zápasu říct – udělali jsme všechno, co jsme mohli,“ poznamenal před zápasech trenér Dan Kurucz.


Zápas tedy začíná v 13:00 hodin a je předposledním na nymburské palubovce před koncem základní části ŽBL. To poslední sehrajeme se Strakonicemi 23.2. od 17:00 hodin. Mezitím změříme síly se Slovankou MB, ale v KV Areně v Karlových Varech.

 
vloženo: 25.01.2019 15:59 / přečteno: 26581x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.