PĚKNÝ, BOJOVNÝ ZÁPAS JSME VYHRÁLI

PĚKNÝ, BOJOVNÝ ZÁPAS JSME VYHRÁLI

Podle předpokladů bylo utkání s do té doby třetím týmem ligového pořadí BK Žabiny Brno vyrovnané. Přesto jsme po většinu zápasu byli v mírném vedení, které jsme v poslední čtvrtině vytáhli až na deset bodů. Nymburk - Žabiny 83:77.

„Po delší době jsme začali zápas dobře a neprohráli jsme úvodní desetiminutovku,“ narážela Tereza Krakovičová na úvod utkání v Celje i s Trutnovem nebo Slovankou. První minuta a čtvrt patřila Litevce Matuzonyté a jejím trestným hodům za fauly Romany a Saši. Hosté vedli 4:0 a pak se rozjela Romana Stehlíková a šesti body posunula náš tým do průběžného vedení. Hosté dokázali využít dvou našich minel a ještě jednou se dostali o bod do vedení. Na trojku Romany a Aleny v těsném sledu hledaly hráčky Žabin řešení společně s trenérem Prušou v prvním time outu utkání. Nenašly. Další trojku proměnila Tereza, ale ještě před tím dala pět bodů v řadě Chloe. To už jsme vedli 22:11 a po další trojce Aleny už 27:15. Hosté však ještě před koncem první části dokázali srazit rozdíl pod deset bodů.

 

Ve druhé čtvrtině, které se nám povedla ze všech nejméně, jsme nenavázali na solidní střelbu z dálky, naopak jsme nebyli zcela důslední ve hře na útočné i obranné polovině. „Ve druhé čtvrtině si hráčky začaly příliš vymýšlet, což se nám bohužel stává, pokud jsme ve větším vedení. My si takové „vychytávky“ nemůžeme dovolit. Máme osm nových hráček a my prostě musíme ještě hrát podle šablony,“ poznamenal ke druhé desetiminutovce trenér Kurucz. Už první koš Malečkové s hodnou tří bodů naznačil změnu. Zatímco my jsme v první čtvrtině zaznamenali čtyři trojky, Žabiny na svůj úspěch čekaly až do druhé čtvrtiny. Jenže v průběhu dalších deseti minut si svůj půst vynahradily. Do poločasu zaznamenaly 15 bodů ze vzdálenosti vyšší než 6,75 metrů. Tři ze tří pokusů proměnila Nikola Dudášová, která v dosavadních 6 ligových kolem dala tři trojky dohromady. „Jsem ráda, že jsem se konečně trefila. Byla jsem ve volných střeleckých pozicích,“ konstatovala slovenská hráčka v barvách Žabin. Poslední trojka Dudášové znamenala vyrovnání stavu na 42:42 po prvních dvaceti minutách. „Zápas jsme si udělali těžkým ve druhé polovině druhé čtvrtiny. Nedůslednou obranou a špatnou komunikací, jsme dovolili Žabinám vyrovnat,“ rmoutilo trenéra Kurucze.

 

V naší šatně bylo pochopitelně o poločasové přestávce živo a hlučno. „V šatně o poločase jsem byl hodně rozzlobený a důrazně jsem nabádal hráčky, aby se vrátily ke hře z první čtvrtiny, a bude vyhráno,“ vysvětlil trenér Kurucz. Po poločase jsme opravdu zpřesnili naši hru, nedělali přespříliš kreativních rozhodnutí a hráli dost precizně na to, abychom Žabiny nepustili do laufu. Skóre druhého poločasu otevřela Alena Huňková, když využila přihrávky Chloe po vyhazování z autu a další body přidala Saša po trestných hodech. Pak si Dudášová našla prostor pro svou čtvrtou trojku a po hodně nepřesné střele Aleny Huňkové a nesportovním faulu stejné hráčky se Žabiny dostaly do vedení., Jednobodový náskok mohly hostující hráčky ještě o tři body navýšit, ale pátá trojka se Dudášové nepovedla. Ovšem hned z protiútoku z první přihrávky se za tři trefila Ála a tím tak trochu odčinila své předchozí zaváhání. Z následujícího útoku Žabin bylo vyrovnáno, ale své dva body po těžké střele zpod koše zaznamenala Saša, a když se pak z nájezdu prosadila Chloe, získali jsme náskok čtyř bodů. V další části třetí čtvrtiny se rozdíl udržoval mezi dvěma a šesti body. „Ve třetí čtvrtině jsme sice o mnoho bodů nevedli, ale nebyla jsem nijak nervózní, stále jsem měla pocit, že vývoj utkání kontrolujeme,“ řekla po utkání Tereza Krakovičová. V závěru se dravě prezentovala Simona Sklenářová a čtyřmi body se postarala, aby se rozdíl nedostal mimo obvyklé meze.

 

V poslední čtvrtině se zpočátku pokračovalo v trendu třetí desetiminutovky, tedy koš za koš, žádné velké střelecké dostihy, snaha o pohyblivou obranu, minimum skutečně volných střel. My jsme dokázali lépe využít šest ztrát Žabin. Na přelomu 33. a 34. minuty se pěti body prezentovala Chloe a vytvořila nový maximální rozdíl ve skóre. „Rozhodlo momentum hry na začátku čtvrté čtvrtiny, kdy jsme začali být hodně statičtí. Upustili jsme od pohyblivosti, která nás zdobila v průběhu zápasu,“ poznamenal k tomuto období trenér Pruša. Devítibodové závaží tížilo hráčky Žabin, a byť se dokázaly vrátit do nejčastějšího zápasového rozdílu čtyř bodů, více nedokázaly. Na konci jsme se po koši Ály dostali na rozdíl deseti bodů, ale hosté dokázali ještě trochu snížit naše vedení. „Hráli jsme až do konce, protože by se v konečném účtování mohlo počítat i skóre,“ řekla za poražené Nikola Dudášová.

 

Body: Wells 23 (8 asistencí, 5 zisků), Huňková 13 (3 trojky), Stehlíková 11 (z pole 5/4, 7 doskoků), Krakovičová a Chomenčuk 10, Sklenářová 7, Krejzová 5, Hošková 4 - Záplatová 15, Dudášová 14, Malečková a Matuzonyté 11, Stoupalová a Křivánková 8, Webb 6 (11 doskoků), Vacková 3, Adamcová 1, střelba za 2 body: 47/24:31/16, trojky: 22/7:23/7, TH: 15/14:28/24, doskoky: 26:38, asistence: 15:7, ztráty: 9:16, zisky: 9:4, fauly: 22:17, čtvrtiny: 27:18, 15:24, 26:22, 15:13

 
vloženo: 04.11.2018 11:00 / přečteno: 25196x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.