V SOBOTU NEBEZPEČNÉ ŽABINY

V SOBOTU NEBEZPEČNÉ ŽABINY

V sobotu nás čeká zápas proti třetímu brněnskému celku Basket Žabiny Brno. Vzhledem k tomu, že muži hrají v Prostějově, můžeme náš zápas začít až na po zápasu Slunce v 17:00 hodin.

V minulé sezoně šestý tým pořadí po základní části, který ve čtvrtfinále nakonec prohrál s městským rivalem KP Brno 1:3 na zápasy, je na tom v letošní sezoně lépe. Drží se aktuálně na třetím místě za KP Brno jen díky skóre. Vzhledem k tomu, že je tím týmem, na který už přišel volný termín kvůli jedenácti účastníkům ŽBL, má odehráno v sedmém kole šest zápasů, z toho čtyři doma V nich prohrál pouze jednou s USK Praha na své palubovce 58:83, když ještě po třiceti minutách ztrácel pouze 12 bodů a druhou čtvrtinu dokonce o bod vyhrál. Z dalších zápasů stojí za zmínku výhra nad Sokolem Hradec Králové 77:64. Ostatní zápasy hrály Žabiny spíše proti slabším týmům. Ostravu porazily 101:54, Strakonice 84:47 a Trutnov 99:83. Jen se Slovankou MB odehrály Žabiny vyrovnaný zápas 66:60. I když byli hosté po drtivou většinu zápasu ve vedení, v poslední čtvrtině až o 16 bodů, Slovanka v posledních deseti minutách zabrala a dotáhla se až na rozdíl dvou bodů. Nakonec Žabiny svou výhru uhájily. V době zápasu 17.října to byl možná výsledek překvapivý, ale Slovanka v posledních zápasech ukázala, že utkání s favority jim vychází dobře. Podobný průběh měl i jejich další zápas právě proti našim.

 

O solidní kvalitě týmu svědčily mimo jiné i jejich výsledky v přípravě. Před sezonou odehrály Žabiny devět zápasů a utrpěly pouze jednu porážku. „Výsledky nejsou tak důležité. Chtěli jsme se vyhnout konfrontaci s českými týmy, proto jsme hráli pouze se zahraničními soupeřkami,“ řekl před sezonou Viktor Pruša, trenér Žabin.

 
 

Družstvo Žabin po minulé sezoně oslabilo o Janu Hausknechtovou, Pavlu Švrdlíkovou, Teu Buzov a Whitney Bays, ovšem nové příchody hráček tým kolem trenérského dua Pruša – Bobrovský posílilo. Z německého Wasserburgu přišla zkušená reprezentantka Petra Záplatová. „Líbí se mi brněnský koncept a pojetí trenéra Pruši, který je jedním z těch, kteří by měli mít budoucnost. Žabiny se chtějí vrátit na evropské pole, k čemuž jim chci pomoct a něco s nimi dokázat,“ řekla před sezonou Petra pro server iBasket.cz.

 

Další dvě posily si Brno vybralo z Karlových Varů. Na pozici rozehrávačky přišla Karolína Malečková. Nevysoká vzrůstem (159 cm), ale studnice energie, zvyklá odtáhnout celý zápas. Pod košem je k nepřehlédnutí Margues Webb, která ničí protihráčky hlavně svou tělesnou konstitucí. Za Žabiny nastoupila k pěti zápasů a nastřílela 50 bodů. Z Piešťan přišla 175 cm vysoká Nikola Dudášová, z KP Brno Tereza Lančová. Strojem na body je 197 cm vysoká pivotka Justina Matuzonyté z Litvy. Doposud Justina nadala méně než 10 bodů a s průměrem 15,7 bodů na zápas vede tabulku střelců Žabin před druhou Záplatovou (13,8).

 

Cíle Žabin nejsou malé. Vyjádřil je na tiskové konferenci před sezonou trenér Viktor Pruša: „Dostat se do čtveřice nejlepších by byl obrovský úspěch. V každém případě chceme vylepšit naše umístění a dostat se mezi nejlepší celky.“ 

 
vloženo: 02.11.2018 19:00 / přečteno: 25247x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.